>!", este mesajul lui Băsescu către Orban, potrivit HotNews.ro."/>
Reteaua Corect

Băsescu: Dragă Orban, călătorului îi șade bine cu drumul...

Scris de newsreporter in 13 iulie 2020 la 09:27, in Politics. 485 vizualizari Intra in discutie TaguriBasescu, carantinare, lege, Ludovic Orban, pandemie, pas shortlinkhttp://crct.ro/nwmI

Fostul preşedinte Traian Băsescu îi transmite premierului Ludovic Orban să nu mai stea "la mâna PSD" să aprobe legea carantinării, pentru că are toate instrumentele legale să ia măsuri concrete împotriva pandemiei, referindu-se la documente internaţionale. "Acționează! Dacă nu, <<hasta la vista, baby>>!", este mesajul lui Băsescu către Orban, potrivit HotNews.ro.

Băsescu a postat pe Facebook un mesaj intitulat "Dragă Orban, călătorului îi șade bine cu drumul...".

El spune că România a semnat un Tratat Interguvernamental transpus în legislația română prin HG nr.758/2009 și operaționalizat prin ordinul ministrului nr.1638/2014, pentru punerea în aplicare a Regulamentului Internațional de Sănătate 2005 al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). De asemenea, există o decizie (Decizia COM 2011/866 - 2011/0421), care transpune Regulamentul Internațional de Sănătate și dezvoltă la nivel european un sistem de alertă pentru lupta împotriva transmiterii epidemiilor și pandemiilor și care este parte a sistemului global coordonat de OMS.

"Ai deci și un Tratat Interguvernamental și o Decizie a Parlamentului European și a Consiliului, privind amenințările transfrontaliere grave pentru sănătate. Așadar, ai toate instrumentele legale să acționezi pentru diminuarea efectelor pandemiei COVID-19. Dacă o faci sau nu, depinde doar de tine, instrumentele legislative le ai", îi transmite Băsescu lui Orban.

El spune că toate documentele de reglementare, fie că sunt europene, fie că sunt naționale sau ținând de ONU, ca Tratat Interguvernamental, asigură elementele esențiale și obligatorii de punere în aplicare a mecanismelor de luptă împotriva epidemiilor și pandemiilor.

"Tu și guvernul dispuneți de toate mijloacele legale pentru protejarea propriului popor de epidemii și pandemii și în același timp aveți obligații majore față de comunitatea internațională. Nu mai sta inutil la mâna PSD-ului, care nu face decât un joc de extindere a pandemiei în populația țării. Acționează! Dacă nu, ”hasta la vista, baby”! Vezi titlul", adaugă Băsescu.

Legea privind carantinarea și izolarea, inițiată de Guvern și modificată în Camera Deputaților, ar fi trebuit votată sâmbătă de senatorii, carae au amânat însă votul, actul normativ nefiind încă avizat de Comisia juridică.

HotNews.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.