Reteaua Corect
Sorin Rosca Stanescu

Băieți, pasul înainte!

Odată cu instalarea la Palatul Victoria a noului Guvern, încep să curgă informații privind legăturile suspect de strânse dintre unii noi demnitari și serviciile secrete. Și, din nou, spațiul virtual este încărcat cu știri alarmante. Conduce sau nu Securitatea, în sens generic, statul român? Iată o întrebare la care eu unul am răspuns de mult. Afirmativ. Și, în aceste condiții, îi invit pe băieții cu ochi albaștri să-și scoată masca. Pur și simplu.

Și să facă un pas înainte. Știm demult că serviciile secrete, care într-un fel sau altul, modernizate fiind, moștenesc vechea Securitate, s-au înșurubat tot mai profund în structurile civile ale statului. Substituindu-se celor aleși de către cetățeni sau celor desemnați de cei aleși. Fără nicio îndoială, băieții cu ochi albaștri, după spaima teribilă prin care au trecut în 1989 și în prima parte a anului 1990, fiind trădați de mai marii lor și puși la zid de către opinia publică, își iau revanșa. Din plin. Pentru ca niciodată să nu mai fie prinși cu garda jos. Acest instinct de autoconservare i-a determinat să acapareze, rând pe rând, toate instrumentele prin care statul este condus și, în primul rând, cele trei puteri fundamentale ale statului, legislativă, executivă și judecătorească, precum și a patra putere, care este presa.

Este o realitate. De mai mult timp, instituțiile de forță, despre care eu spun că s-au constituit în stat subteran, conduc România. Dacă așa stau lucrurile – și așa stau – atunci cred că este timpul să o facă la vedere. Să iasă în față. Să își asume în nume propriu – și nu în numele unor acoperiți sau a unor drone – succesul sau eșecul statului român. Așa e drept. Dacă vor avea succes, vor fi răsplătiți. Vor rămâne sudați pentru mult timp de acum înainte în mod oficial la pârghiile de comandă ale statului. Dacă nu, atunci să-și asume eșecul. Și nu în sistem de rotativă. Sau morișcă la guvernare!

 

P.S.: În editorialul de mâine, voi face o nouă demonstrație și voi produce noi dovezi legate de caracatița Raed Arafat. Cum și-a întins acesta tentaculele în presă și în ONG-uri, care, contra cost, au primit misiunea să-i execute pe adversarii săi. Va fi palpitant!

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.