Reteaua Corect

Avertisment dur pentru Putin: NATO va distruge flota din Marea Neagră

SUA și aliații săi vor distruge trupele și echipamentele Rusiei din Ucraina - îi vor scufunda flota din Marea Neagră - dacă președintele rus Vladimir Putin va folosi arme nucleare în această țară, a avertizat duminică fostul director al CIA și general de armată cu patru stele în retragere David Petraeus. Avertismentul vine la câteva zile după ce Putin a exprimat un punct de vedere pe care mulți l-au interpretat ca fiind o amenințare cu un război nuclear între Rusia și Occident, scrie Evz.ro

Avertisment dur pentru Putin: NATO va distruge flota din Marea Neagră! Fostul șef al CIA, David Petraeus. Întrebat dacă utilizarea armelor nucleare de către Rusia în Ucraina ar băga America și NATO în război, Petreaus a spus că nu ar fi o situație care să declanșeze articolul 5 al alianței, care prevede o apărare colectivă. Acest lucru se datorează faptului că Ucraina nu face parte din NATO – cu toate acestea, un „răspuns al SUA și al NATO” ar fi în absolut firesc, a spus fostul director al CIA și general de armată cu patru stele în retragere David Petraeus..

David Petreaus a declarat că nu s-a consultat cu consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan despre răspunsul probabil al SUA la o escaladare nucleară din partea Rusiei. Dar acest avertisment nu este nou, oficialii administrației Biden au declarat că a fost comunicat în mod repetat Moscovei.

Fostul director al CIA și general de armată cu patru stele în retragere David Petraeus a declarat pentru ABC News: „Doar pentru a vă oferi o ipoteză, (n.n. la un atac nuclear din partea Rusiei) am răspunde prin declanșarea unui efort colectiv al NATO care ar elimina fiecare forță convențională rusă pe care o putem vedea și identifica pe câmpul de luptă din Ucraina și, de asemenea, în Crimeea și fiecare navă (n.n. a Rusiei) din Marea Neagră„.

Radiații pe teritoriu NATO, o încălcare a Articolului 5

David Petreaus a recunoscut că probabilitatea ca radiațiile să se extindă la țările NATO sub umbrela articolului 5 ar putea fi interpretată ca un atac asupra unui membru NATO. „Poate că se poate face acest raționament”, a spus el. “Celălaltă variantă este că acest lucru este atât de îngrozitor încât trebuie să existe un răspuns – ( n.n. un atac nuclear) nu poate rămâne fără răspuns”. Cu toate acestea, David Petreaus a adăugat: „Nu vreți, din nou, să ajungem la o escaladare nucleară. Dar trebuie să arătăm că acest lucru nu poate fi acceptat în niciun fel”, scrie The Guardian.

Evz.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.