Reteaua Corect

Avertisment dur din SUA pentru președintele Georgie

Scris de newsreporter in 11 martie 2023 la 11:20, in Politics. 379 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB0y

Jake Sullivan, asistentul adjunct al președintelui SUA și consilier pentru securitate națională al vice-președintelui SUA, l-a avertizat, vineri, pe președintele georgian, Salome Zurabişvili, să nu participe la ocolirea sancțiunilor impuse Rusiei, anunță Tass, potrivit Rador. Jake Sullivan și Salome Zurabişvili au discutat despre 'necesitatea de a se asigura că Rusia continuă să simtă pe deplin impactul economic al restricțiilor și a măsurilor ce vizează exporturile ruseşti'. Consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, l-a avertizat, vineri, pe președintele Georgiei, Salome Zurabişvili, că republica nu ar trebui să fie implicată în sustragerea de la sancțiunile antiruseşti, precizează un comunicat publicat de Serviciul de presă al Casei Albe, scrie Știripesurse.

Asistentul lui Biden și președintele georgian au discutat şi despre situația din republică

Asistentul lui Biden și președintele georgian au discutat şi despre situația din republică, în cadrul unei întâlniri de vineri. După cum reiese din comunicat, părțile au discutat despre 'necesitatea de a se asigura că Rusia continuă să simtă pe deplin consecințele economice ale sancțiunilor, restricțiilor impuse la exporturi și ale altor restricții economice impuse de Statele Unite ale Americii' și de aliații săi, în contextul aşa-zisei operațiuni militare speciale ruse din Ucraina.

Potrivit documentului, 'Sullivan a subliniat necesitatea ca Georgia să evite să devină o platformă pentru eludarea [sancțiunilor] și umplerea' nișelor create de restricțiile aduse Federației Ruse de către alte companii. Comunicatul mai subliniază faptul că Sullivan și Zurabişvili 'au discutat despre evoluțiile recente din Georgia și au remarcat un interes comun faţă de integrarea euroatlantică a republicii'. 'Au discutat despre modul în care președintele Zurabişvili pledează pentru o abordare comună și incluzivă a implementării reformelor necesare pentru a aduce Georgia către statutul de candidat la UE', a precizat Biroul de presă de la Casa Albă.

La Tbilisi au avut loc proteste pe 7 și 8 martie

'Au discutat, de asemenea, despre preocupările comune legate de proiectul de lege de înregistrare și cenzurare a organizațiilor civile pentru primirea de către acestea a unor fonduri din străinătate, care ar putea împiedica activitățile a sute de organizații neguvernamentale georgiene, care desfăşoară o activitate de îmbunătățire a nivelului de trai. Jake Sullivan și Salome Zurabişvili au salutat decizia recentă a guvernului de a retrage de la aprobarea din parlament cele două proiecte de lege.

La Tbilisi au avut loc proteste pe 7 și 8 martie, după ce parlamentul a adoptat versiunea georgiană a proiectului de lege privind agenții străini, în primă lectură. În timpul protestelor, polițiștii au folosit tunuri cu apă și gaze lacrimogene. Peste 130 de persoane au fost reținute, în două zile de proteste. După evenimentele din capitală, în dimineața zilei de 9 martie, partidul de guvernământ Visul Georgian-Georgia Democrată a decis să retragă proiectul de lege din parlament.

 

 

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.