Reteaua Corect
Octavian Andronic

Autodenunț

Domnule procuror general Augustin Lazăr. Având în vedere decizia extinderii cercetărilor în dosarul Revoluției, vă rog să aveți în vedere acest autodenunț.

Subsemnatul Andronic Octavian, la momentul evenimentelor din decembrie 1989 angajat al Comitetului Municipal al PCR în funcția de redactor  la organul „Informația Bucureștiului” declar următoarele:
In dimineața zilei de 22 decembrie 1989, după ce în timpul nopții primisem sarcina de a  urmări evenimentele din Piața Universității unde se produseseră grave acțiuni antistatale și antipartinice, mi-am prezentat demisia din calitatea de membru de partid și din funcția pe care o dețineam, redactorului șef și secretarului cu probleme de propagandă de la Comitetul municipal de partid. La orele prânzului, când secretarul general al Partidului a fost nevoit să se îmbarce în elicopterul care aterizase de urgență pe acoperișul CC, împreună cu câțiva colegi, nesocotind disciplina redacțională, am decis  că trebuie să facem un alt ziar, unul ca să spună „adevărul”. Cuprins de un condamnabil și inexplicabil elan, am comis gestul infam de a arunca pe fereastră, în stradă, portretul tovarășului secretar general, lucru aplaudat de mulțimea confuză adunată în strada Brezoianu. Apoi am decis că numele noului ziar trebuia să fie „LIBERTATEA” și i-am rugat pe colegii care fuseseră martori la evenimente să se apuce de scris, fără a avea nici un fel de aprobare în acest sens de la organele competente și sfidând orice reguli. Făcând uz de bunurile statului, am tipărit un ziar cu conținut dușmănos, care preamărea faptele penale  ale unei grupări contrarevoluționare ce intenționa să pună mâna pe putere, nesocotind voința și sentimentele unui întreg popor, ferm atașat idealurilor nobile exprimate de politica înțeleaptă a partidului. Ziarul ilegal a fost distribuit în întreaga Capitală, fără ca cei care ar fi avut datoria să împiedice  asemenea manifestări să intervină în vreun fel. Mai mult, eu personal am avut îndrăzneala și tupeul de a merge la sediul Televiziunii Române solicitând să anunț în direct faptul că gruparea dușmănoasă constituită la redacția „Universului” avea să difuzeze „primul ziar liber al revoluției Române” - cum, cu nerușinare am îndrăznit să-l numim. Menționez că acest lucru se întâmpla în timp ce redacții a căror maturitate și obiectivitate nu puteau fi puse la îndoială cereau comuniștilor „să pună mâna pe arme” și să apere cuceririle revoluției socialiste.
Pentru aceste fapte cărora li se adaugă folosirea bunurilor întregului popor - hârtie, tipografie, mijloace de transport - precum și pentru nesocotirea  legilor în vigoare ale statului de drept, pentru constituirea unui grup infracțional care s-a dedat în mod odios propagandei dușmănoase la adresa orânduirii socialiste, vă rog să aveți în vedere anchetarea și pedepsirea mea în conformitate cu prevedererile noului cod penal care recomandă aplicarea unor pedepse mai ușoare în cazul recunoașterii infracțiunilor comise.

Sursa: Amosnews.ro

Comentarii (1):
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.