Reteaua Corect
Sorin Rosca Stanescu

Astrologia salvează bostănăria

Formidabil! Mai marii Băncii Naționale a României, în frunte cu însuși guvernatorul Mugur Isărescu, au găsit soluția. O soluție miraculoasă. Pentru a face față uriașelor provocări din zona financiară, care anunță un cutremur de mari proporții. Au adus omul potrivit, la locul potrivit. Faimosul astrolog Minerva a fost instalat expert la departamentul de mentenanță al BNR. Ceea ce înseamnă că, de acum încolo, lucrurile vor merge unse.

Banca Națională a României se confruntă cu o situație cu totul și cu totul neobișnuită. Pentru care marii finanțiști ai țării, care au format la sediul BNR o redutabilă echipă, nu au fost în niciun caz pregătiți. ROBOR-ul a scăpat într-un asemenea hal de sub control, încât guvernatorul Mugur Isărescu, care le-a protejat atât de mult, încât la un moment dat a intrat chiar într-un război cu Parlamentul, a ajuns, iată, să le urecheze. Pe bănci. Care, de îndată, au scăzut indicele cu câteva fracțiuni nesemnificative. Pentru o zi, două. Inflația a scăpat și ea de sub control. Suntem anunțați că a ajuns undeva la 17%. Acesta este însă doar, în cel mai bun caz, o medie. Pentru că cea mai mare pondere a cheltuielilor efectuate de români vizează hrana, medicamentele și energia. Ori, la aceste capitole, inflația se duce undeva spre 40-45%. În vremuri grele pentru românii care au credite, persoane fizice și persoane juridice, amenințate deopotrivă cu falimentul, băncile se îmbogățesc din dobânzile care cresc la rândul lor, scăpate de sub control. Ce e de făcut în aceste condiții?

Guvernatorul Mugur Isărescu a găsit soluția. Recurge la serviciile unui faimos astrolog. După modelul comunităților de români, care au apelat la preoți, la slujbele acestora, pentru a aduce ploaia. Asta în condițiile în care autoritățile statului au uitat cu desăvârșire că, în plan mondial, inventatorul ploii artificiale este o româncă, Ștefania Mărăcineanu. Care a experimentat fenomenul pentru prima dată în 1931, în Bărăgan.

Soluția guvernatorului este ingenioasă. Și aduce, la locul potrivit, omul potrivit. Astrologul Minerva, care acum regretă că obligațiile asumate față de BNR nu îi mai permit să iasă pe sticlă, se numește în civilie Gabriela Dima. Are 64 de ani, a absolvit Dreptul, Actoria și Psihologia și citește mecanismele complicate ale astrelor de la vârsta de 14 ani.

Prin Minerva, redutabila echipă de specialiști de primă mărime de la BNR devine încă și mai puternică. Sper din tot sufletul că, după ce va reuși să oprească tăvălugul crizei financiare care vine peste noi, Minerva se va transfera la Guvern, pentru a aduce ploaia. Sau, după caz, pentru a opri puhoaiele de apă, atunci când se vor declanșa inundațiile.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.