Reteaua Corect

Aspectele juridice ale abuzului de putere din DOJ și FBI

Gregg Jarrett, jurist și analist juridic la FOX NEWS analizează în cartea The Russian Hoax, ilegalitățile lui Hillary Clinton ca fostă șefă a Departamentului de Stat, din timpul campaniei sale sau în legătură cu Fundația Clinton, cât și cele ale funcționarilor superiori din DOJ și FBI (numiți de Obama), Gregg arătă felul cum aceștia au încălcat legea, prin abuz de putere, obstrucționarea justiției sau conflict de interese și încadrează acțiunile (crimele) conform USC (United States Code) sau CFR (Code of Federal Regulations).

Conform celor analizate din punct de vedere juridic autorul Gregg Jarrett în cartea The Russian Hoax în care consideră că următorii au încălcat legea:

Hillary Clinton: vinovată de obstrucționare în justiție pentru gravă neglijență când a fost audiată de Comisia Congresului în legătură cu atacul Benghazi. Atunci, Congresul a aflat despre server-ul ei personal și comunicările cu documente clasificate, fiind pasibilă de învinuirea de păstrarea documentelor federale secrete, declarații false și reținerea de documente. Ea fusese cercetată încă din 2012 de către Andrew McCabe, adjunct al șefului FBI odată cu atacul de la Benghazi. Dar investigarea a fost întreruptă în 2015 la ordinul lui Jim Comey directorul FBI (numit de Obama în 2013) cât și a Ministrului Justitiei Loretta Lynch (numită tot de Obama) în același scop ca Hillary să poată rămâne în 2016 candidat la președinție. 

Andrew McCabe, director adjunct FBI: vinovat pentru conflict de interese. De fapt, Andcrew McCabe este vinovat pentru că trebuia să se fi recuzat sau auto-exclus din investigația e-mailurilor lui H. Clinton din cauză că soția sa Jill a încasat $675.000 de la Clinton Global Initiative în vedeera obținerii poziției de senator în statul Virginia. McCabe a fost concediat în 2017 de Jeff Sessions, Ministrul Justitiei numit de Trump.

Peter Strzok de la Secția de Contraspionaj din FBI: vinovat de  infracțiunea de obstrucționare în justitție pentru că a absolvit-o pe Hillary de orice infracțiune penală în iunie 2016 când în raportul întocmit de Comey a schimbat cuvintele de la gross negligence (negligență majoră) considerate crimă, cu cuvintele extreme carelessnes (extremă nepăsare). Pentru gross negligence ea trebuia imediat concediată ca Șefa Departamentului de Stat.   

James Comey director FBI: vinovat că a comis infracțiunea de obstrucționare în justiție pentru că în loc să cerceteze cazul e-mail-urilor lui Hillary în timp ce Andrew McCabe încă investiga ilegalitățile ei, el a absolvit-o de orice vinovăție, cât și pentru faptul că nu trebuia să accepte schimbările făcute de P. Strzok de la negligență majoră la extremă nepăsare.

Loretta Lynch, Ministrul Justiției: vinovată tot de obstrucționarea în justiție atât pentru întâlnire secretă cu Bill Clinton, când se presupune că ar fi discutat absolvirea soției sale de crime cât și pentru că a acceptat recomandările FBI de a nu o învinui pe Hillary.

Ca atare, toți trei, Strzok, Comey, Lynch, sunt vinovați de crima obstrucției în justitție citată în 18 USC 1505, 1515 (b) pentru că au căutat s-o apere pe Hillary pentru motive politice. 

Jarrett mai adaucă faptul că Hillary mai are și problema Fundației Clinton, când a întrebuințat poziția ei federală în schimbul unor avantaje financiare. Fundația Clinton a fost descrisă de Peter Schweizer, ca o organizare tipică de  ”spălare de bani” în vederea evaziunii fiscale și a îmbogățirii soților Clinton. Un exemplu de ilegalitate, arătat de Schweizer, a fost cazul negocierii companiei rusești Rozatom, care a putut achiziționa 51% din acțiunile companiei canadiene de minerit uranium numită Uranium One, care avea operațiuni importante în SUA. Rozatom a putut achiziționa acțiunile canadiene datorită aprobarii lui Hillary când era Șefa Departamentului de Stat și când a dat aprobare Comitetului SUA de Investiții Străine CIFUS și altor agenții ale administrației Obama în vederea acestei investiții rusești. Achiziția a dat rușilor drept de minerit a 20% a depozitelor de uranium din SUA. Drept mulțumire dl. Giustra șeful companiei Uranium One și prieten a lui Bill Clinton, a donat, conform lui Tom Fitton președintele lui Judicial Watch,  peste $140 milioane Fundației Clinton. Obama era în cunoștiință de cauză despre această achiziție din informările primite zilnic. Iar, când FBI aflase despre negocierea achizițiilor rusești, evident nu a adus la cunnoștința publicului și nu a raportat niciodată Congresului, care ar fi oprit tranzacția. În acest caz Hillary se face vinovată de mituire ca funcționar public în baza legilor anti-corupție.   

În plus, tot datorită avocatului Tom Fitton Președinte al Judicial Watch, s-a aflat că în baza proceselor contra Fundației, s-au obținut documente oficiale, din care reiese că anumiți donatori și sprijinitorii a Fundației au primit favoruri speciale din partea Departamentului de Stat condus de Hillary Clinton – și drept recompensă, Fundația a primit de la benefactorii din Saudia Arabia între $18-50 milioane, de la Gilbert Chagoury, un bilionar lebanez-nigerian, între $1-5 milioane, etc.  Dar, ilegalitățile comise de Hillary fiind la adapostul Fundației cu o fațadă de organizație filantropică nu au fost nici măcar investigate de FBI. Toate aceste mușamalizări au fost în vederea președinției lui Hillary și continuarea socialzării țării.

Iar, cu privire la presupusa legătură a lui Trump cu ruși așa cum a fost caracterizată collusion de Washington Post Gregg Jarrett arată că legislația SUA nu consideră a fi o crimă federală, deoarece, conform Amendamentului I al Constituției, primirea de informații de la orice sursă inclusiv din străinătate, în acest caz rușii, este permisă.  Astfel:

 1) Jim Comey: vinovat de a fi înaintat documente secrete cu privire la dosarul/Trump, unui prieten profesor la Columbia University, acesta divulgându-le indirect mediei ca ulterior să fie nevoie de o investigație; și mai este vinovat pentru a fi dezinformat Curtea FISA despre provenința și veracitatea dosarului. Primul caz fiind considerat crimă conform 18 USC 641 cu zece ani de închisoare.  Iar al doilea, infracțiunea de obstrucționare în justiție, fiind prevăzut conform 18 USC 1505, 1512; în plus, vinovat pentru comportare coruptă, greșită, imorală conform 1515 (b), fiind pasibil de închisoare peste cinci ani. Comey spera că va scăpa de acuzări deoarece a reușit ca Rod Rosenștein să numească ca procuror special pe bunul său prieten Robert Muller, care  învestigând va găsi motiv juridic spre al învinui pe Trump să fie impeached și atunci toate abuzurile comise în favoarea lui Hillary să dispară.

2) Procurorul Adjunct Rod Rosenstein: vinovat cu privire la numirea procurorului special, când a autorizat conducerea unei investigații, din cauză că nu exista încă o crimă anume, ci doar o suspiciune, astfel el depășind scopul investigației de trei ori și anume:

a)   Muller să conducă o investigație doar bazată pe o declarație dată de Comey directorul FBI, în martie 2017, în cadrul Comitetului de Securitate din Camera Congresului, privind eventuala legătură a lui Trump cu rușii în timpul campaniei electorale a fost ilegal;    

b)  Muller să conducă o investigație a ceva inexistent, în speranța găsirii unei crime fusese ilegală pentru că legea se referă la fapte specifice deja existente;

c)  Muller să conducă o investigație pentru fapte care depășesc scopul inițial al investigației (legătura cu rușii) adică fapte legate de obstrucționare în justiție, de exemplu distrugerea evidenței sau intimidarea martorilor citate în 28 CFR 600.4(a). De exemplu, dacă cineva (cum ar fi Trump) încearcă o intervenție pentru altcineva sau a mințit în timpul înterogărilor puse de procuror poate fi condamnat pentru obstrucționare în justiție, sperjur or pentru declarații care s-au întâmplat chiar înainte de autorizarea dată lui Muller.

În concluzie, autorizația de investigare dată de Rosenstein a fost dată ambiguu în mod deliberat. Atât Rosenstein cât si Muller au încălcat legea, ambii știind că obținerea de informații de la ruși, chiar dacă se dovedesc a fi devărarte, sunt legale, cât și pentru faptul lărgirii scopului investigației, cu fapte comise mult înainte campaniei electorale de membrii din campania Trump. Deci, Muller putea strânge cu ușa pe diverși membri ai campaniei Trump, amenințându-i cu închisoarea, în speranța ca vor divulga amănunte fapte incriminatorii despre Trump. În vederea remedierii acestei situații, Rosenstein a emis retroactiv o ordonanță secretă spre a respecta prevziunile Special Counsel Regulations (Regulamentul Procurorului Special) și a evita ca procurorul special Muller să violeze și abuzeze propria sa autoritate.

Iar, Robert Muller personal este vinovat de conflict de interese  în baza  Cod of Federal Regulations 28 CFR 600.7  pentru că  trebuia să refuze postul de procuror special, deoarece era prieten de multă vreme cu    Comey și Rosenstein.  Totodată, Muller nu a fost correct în vederea investigației, înconjurându-se de un grup format numai de partizni a lui Hillary Clinton care nu puteau fi imparțiali față de Trump. Deci, Muller nu a făcut efortul de a creea o aparență de impațialitate.

Autorul cărții Gregg Jarrett încheie scriind că nu a existat în istoria politicii moderne a SUA abuz mai mare de putere, autorizat și documentat, în scopul de a sabota candidatul la președinție și chiar după devenirea de Președinte.

Ca atare, domnia legii a fost încălcată, atât cu privire la apărarea ilegalităților lui Hillary Clinton, cât și cu privire la investigarea campaniei lui Donald Trump. De fapt candidatul și apoi Președintele Trump a devenit obiect al unei crime inexistente și victima abuzurilor din DOJ (Department of Justice, adica Ministerul Justitiei) si FBI (Federal Bureau of Investigation, adică Poliția Federală) motivate de criterii politice. Astfel foștii funcționarii numiți de Obama au acționat din umbră ca   Guvern fantomă, numit Deep State, ei înșiși devenind infractori din investigatori. 

În timpul cât procurorul special Muller investiga acel presupus collusion el a condamnat pe parcurs pe Michael Flynn și Paul Manafort și alți membrii ai campaniei Trump. Dar totodată, unii funcționarii dinDOJ și FBI, mai sus menționați, au fost fie dați afară, fie au demisionat, fie au fost mutați în alte posturi, în afară de Rod Rosenstein.

(Capitolul al VIII-lea din cartea „Evoluția mișcării de stânga în SUA și Donald Trump”, de Simona M. Vrăbiescu Kleckner)

Mai jos puteți accesa:

Capitolul 1

Capitolul 2

Capitolul 3

Capitolul 4

Capitolul 5

Capitolul 6

Capitolul 7

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.