Reteaua Corect

Asistăm la linșarea presei din România?

Sunt închise site-uri. La foc continuu. La comanda Grupului de Comunicare Strategică. Sub pretextul corect sau nu că, într-o postare sau alta, ar fi dezinformat. ANCOM execută ce i se cere. Asistăm la debutul răfuielii puterii cu presa? Asisăm la declanșarea unui proces de cenzură programată?

Ceea ce se poate observa, cel puțin pentru moment, este că nu sunt suprimate și șterse postări, ci sunt pur și simplu suprimate site-uri. Ceea ce dintr-o dată este grav.

În al doilea rând, există site-uri care nici măcar nu au fost anunțate că urmează să fie eliminate de pe internet.

În al treilea rând trebuie să precizăm că, în mod straniu, închiderea unui site relativ important, Justițiarul, pare a fi consecința unor dezvăluiri de presă făcute cu multă vreme înainte împotriva președintelui Klaus Iohannis și legate de afacerile imobiliare ale acestuia.

În al patrulea rând, este interesant să observăm și reacția Avocatului Poporului, doamna Renate Weber. Aceasta avertizează asupra faptului că, deși în decretele prezidențiale prin care a fost instaurată starea de urgență, există mențiuni privind posibilitatea ștergerii unor articole sau chiar a suprimării unor site-uri, acestea constituie un abuz și o încălcare a Constituției României. Culmea este că, aflându-se în direct la un important post de televiziune de știri, Avocatul Poporului i-a adresat o întrebare unuia dintre „avocații” Partidului Național Liberal. Iar acesta a răspuns simplu că, dacă ar fi după domnia sa, ar închide instantaneu sute de site-uri. Pe scurt, Avocatul Poporului se pregătește să sesizeze Curtea Constituțională.

În al cincilea rând, Avocatul Poporului, la rândul său, este sesizat de una dintre victime, jurnalistul Marius Albin Marinescu, printr-o adresă oficială redactată de avocatul Dan Chitic.

Și, în fine, în al șaselea rând, autoritățile de la București sunt deja avertizate de instituțiile europene în sensul de a nu utiliza starea de urgență și bătăia împotriva pandemiei ca un război politic declanșat împotriva libertății de expresie în România.

Petiție către avocatul poporului pentru sesizarea CCR cu excepție de neconstituționalitate Marius Albin Marinescu vs.ANCOM - copie.pdf

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.