Reteaua Corect
Stelian Tanase

Armele din rastel

Scris de Stelian Tanase in 14 august 2019 la 12:55, in Politics. 318 vizualizari Intra in discutie Tagurialde, arme, opozitie, PNL, PSD, USR shortlinkhttp://crct.ro/nuQV

Opoziția e pe cale să comită o mare eroare. Se considera de pe acum cistigătoare a alegerilor care se apropie. Constat din atitudinile belicoase, arogante cu care se afișeaza liderii ei in spatiul public. Căldură mare, mon cher! PSD&ALDE sunt desconsiderate, tratate de sus deși sunt încă un adversar de temut. Atentie, prezintă un mare pericol electoral pentru oricine, in orice imprejurare. Fiara hăitută si însîngerata – cind nu mai are nimic de pierdut – se intoarce și mușca letal. ALDE nu conteaza, e o mazetă. Dar in disperare de cauza e posibil ca PSD, odată pus cu spatele la zid, să aiba o reactie de apărare energica, să-și mobilizeze cadrele si să se bată pina in ultima zi ca să rămină la putere. PSD detesta să stea in Opozitie, să fie la cheremul altora. Detestă să privească cum fac altii parale pe seama bugetului, iar pesedeii să nu încaseze nimic.

PNL si USRplus au deja un aer triumfător, ameninta, isi trateaza adversarii ca și cum deja au cistigat alegerile și mîine formează guvernul. Mare imprudență! Aceste atitudini prostesti, de Gîgă, i se adauga citeva erori facute de liderii celor doua formatiuni in vara asta.Ele întregesc un tablou pe care l-aș caracteriza ca ingrijorator. Avem ăntii disensiunile dintre PNL si USRplus. Apoi disensiunile din interiorul lor. DAc avem in vedere atacurile reciproce, declaratiile in contradictoriu care au dus la canibalizarea relatiilor din Opozitie avem un tablou complet deloc imbucurător. Astea nu fac casa bună cu o victorie in alegeri. Să zicem că în nov va fi ceva mai ușor. Klaus Iohannis s-a detașat in cistigator în lipsa de contracandidați valabili. Dar șansele lui de a iesi președinte din primul tur sunt minime, ca să nu zic inexistente. Iohannis&PNL vor trebui dea o batalie decisiva în turul doi, pe 24 nov. Mai este ceva de alergat pină la Cotroceni e limpede. Daca dezarmează de pe acum, daca se rtag de o pate să se odihnească, s-ar putea sa ibe surprize neplăcute. Mari.

Intre timp PSD -speriat că pierde- strînge rîndurile, A trecut la tactica pisica blindă zgîriie rău. PSD nu isi mai arată coltii, nu mai amenință. VV Dăncila e numai lapte si mierede la o vreme. Face pa mătusica bună din vecini. Fifor felicită protestatarii in loc să trimita jandarmii să îi bată și să arunce cu grenade lacrimogene – așa cum a procedat PSD in august 2018. Acest episod PSD-ul vrea să-l facă uitat pentru că știe barnacă violentele de atunci au intors opinia publică impotriva sa, ceea ce a dus la scorul catastrofal din 26 mai. Trebuie ștearsă cu buretele epoca Dragnea. Asta este ideea. PSD vezi Doamne, ar fi un partid pașnic, omenos, cinstit chiar. Rămîne de văzut. Lupul își schimbă blana, nu și năravul! Asa că nu il cred. Suntem in fata unei tactici electorale.

Armele sunt luate din rastel și curățate. Cele doua blocuri, stinga/dreapta, iși pregătesc arsenalele. Miza e fff mare. Puterea. Fiecare luptă cu ce are. Suntem încă la zgomote, furia vine mai încolo, în toamnă.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.