Reteaua Corect

ȚARĂ-BILĂ ÎN JOCUL DE BILIARD GEOPOLITIC

Scris de newsreporter in 26 ianuarie 2022 la 09:49, in Politics. 461 vizualizari Intra in discutie TaguriBucurești 9 – B9, iohannis, joe biden, negocieri, românia shortlinkhttp://crct.ro/nz3I

A trecut vreo lună de când propagandiștii autohtoni ai “noii lumi” înnebuneau telespectatorii români cu marea veste a consultărilor despre războiul din Ucraina, organizate de Biden în formatul “București 9 – B9”, subliniind bineînțeles marele rol al lui Iohannis precum și importanța acestuia în ochii partenerului american. Ceva de râsu-curcilor adică, toată lumea rațională s-a prins de excluderea noastră din orice circuit/format de negocieri internaționale acum ceva vreme, când Iohannis a acceptat umil și tâmp ca soarta Moldovei să se discute strict între Rusia, Germania și SUA, fără participarea “fraierilor”, recte a “sponsorilor” români ai neajunsurilor curente ale fraților moldoveni. Între timp, Iohannis a desăvârșit treaba dedicată irelevării României, slobozind anul trecut considerația conform căreia el este președintele unui stat eșuat, care nu doar că a fost înregistrată ca atare, dar l-a și așezat bine pe Klaus al nostru în “sertarul diplomatic” al tăntălăilor.

Toate cele enumerate mai sus ar putea să nu fie cauza pentru care ieri Iohannis n-a fost invitat de Biden la negocierile secrete despre organizarea de război (unde a participat însă polonezul Duda, alături de principalii lideri europeni), dar în mod sigur ele au contat și vor conta până la posibila venire a unei alte garnituri de lideri la conducerea României, care nici să nu stea benevol în genunchi și nici să nu li se poată aplica eticheta de … tăntălăi.

De azi începând o să auziți de la propagandiști fel de fel de explicații bigubastice despre neinvitarea României la aceste discuții, să fiți siguri însă că principalul motiv este IRELEVANȚA pe care am căpătat-o în decursul mandatelor lui Băsescu și Iohannis. Altfel, ne putem gândi inclusiv la faptul că discuțiile subterane dintre ruși și americani ne-au adus deja într-o postură nesigură de NEGOCIAȚI LA ÎNTÂMPLARE, adică un soi de bilă colorată pe masa de biliard a jocurilor geopolitice, rămânând să constatăm singuri în ce “pungă” vom cădea în final. Mai e ceva de făcut pentru România în actuala etapă de negocieri complexe dedicată reformatării ordinii mondiale, inclusiv a celei zonale? NU!

de Cozmin Gușă

Sursa: SolidNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.