Alianța își propune să „redefinească relația dintre guvernanți și cetățeni, punând accent pe implicarea tinerilor și pe recâștigarea încrederii publice în instituțiile statului”.

  • „Ne adresăm tinerilor, celor care sunt dezamăgiți de politica de ieri, și le spunem: Alianța AER este aici pentru voi. Noi nu promitem, noi acționăm, transformăm, și împuternicim fiecare voce să conteze”, a declarat Florin Secară, președintele executiv al Partidului Ecologist Român, potrivit unui comunicat de presă al Alianței.

Potrivit documentului, alianța este „un proiect politic deschis către toți iubitorii de natură, oameni şi animale, către antreprenorii cu viziune verde, către toti cei care cred in nevoia de aer curat, ape curate si produse curate”.

  • „Un proiect care va combate risipa banilor publici, care va proteja categoriile vulnerabile, care va pedepsi drastic orice infracţiune la adresa mediului, de la defrişări ilegale la transporturi ilegale de deşeuri. Un proiect care va da încredere electoratului verde, ecologist sa investeasca un vot util la alegerile din 2024”, mai spune comunicatul de presă.
  • "Este timpul ca o ţară cu atâtea probleme de mediu si cu atâtea oportunităţi în materie de economie verde să aibă o forţă verde în structurile nationale si locale de decizie publică. Este timpul pentru un nou val de lideri, unul care nu doar că ascultă, dar care face din participarea tinerilor în procesul decizional o prioritate. Votați, implicați-vă, și împreună, vom modela România pe care o meritați, o ţară în care nimeni nu va fi lăsat în urmă”, a spus Marius Lazăr, Partidul Verde - Verzii.

La rândul său, Lavinia Cosma, Partidul Verde - Verzii, a declarat:

  • "Vrem să construim o Românie în care fiecare cetățean, indiferent de vârstă sau regiune, simte că poate influența cursul dezvoltării naționale. Politica nu este doar despre politicieni, este despre fiecare dintre noi."

Potrivit comunicatului, programul Alianței AER pune un puternic accent pe inovație, sustenabilitate și justiție socială.