Reteaua Corect

Anunţ făcut de Scholz: Germania va crea cea mai mare armată din Europa dintre ţările NATO

Scris de newsreporter in 03 iunie 2022 la 10:32, in Politics. 425 vizualizari Intra in discutie Taguriarmata, europa, germania, NATO, Olaf Scholz shortlinkhttp://crct.ro/nzG3

NATO se aşteaptă ca marina germană să fie vârf de lance în Marea Baltică. Germania va investi 100 de miliarde de euro în Armată, iar ministrul Apărării va pregăti un plan solid de achiziţii militare, scrie epochtimes-romania.com.

Germania va avea în curând cea mai mare armată dintre toate statele europene membre NATO. Cancelarul Olaf Scholz a declarat acest lucru într-un interviu acordat celor trei ziare germane Neue Berliner, Stuttgarter Zeitung şi Stuttgarter Nachrichten. Citate din interviu au fost publicate de revista Der Spiegel.

Germania investeşte 100 de miliarde de euro în forţele armate ale ţării. Cancelarul este încrezător că aceasta este o investiţie în securitatea Europei.

"Germania va avea în curând cea mai mare armată regulată din Europa în cadrul NATO. Acest lucru va spori considerabil securitatea Germaniei şi a aliaţilor săi", a declarat Olaf Scholz.

Expertul militar Christian Mölling de la Societatea Germană de Politică Externă se îndoieşte că fondul planificat va fi suficient pentru a finanţa proiecte importante de înarmare.

"Incertitudinea constă în faptul că suma de 100 de miliarde de euro a fost stabilită pe baza preţurilor de anul trecut. A fost întocmită o listă de proiecte majore pe care Germania trebuie să le implementeze pentru a îndeplini obiectivul NATO de a cheltui 2% din producţie pentru apărare - în prezent aproximativ 70 de miliarde de euro pe an", a declarat expertul pentru ziarul Handelsblatt.

Specialistul consideră că este necesară crearea unui fond special pentru ca Aramta să poată gestiona proiecte mari de achiziţii. Ministrul Apărării, Christine Lambrecht, a continuat expertul, trebuie să prezinte un plan economic credibil, care să răspundă "realităţilor din industrie".

"Este inutil să planifici proiecte care nu pot fi executate. Planurile de achiziţie includ aproximativ o mulţime de proiecte majore. Printre acestea se numără tancuri, elicoptere de atac şi de transport", a adăugat Christian Melling.

Johannes Peters, politolog la Kiel Institute for Security Policy, a declarat că NATO se aşteaptă ca Germania să preia conducerea flotei navale din Marea Baltică. Cea mai mare bază navală din Germania, Wilhelmshaven, ar trebui să beneficieze de investiţii în infrastructură.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.