Reteaua Corect
Adrian Severin

Anomaliile unei republici parlamentare supuse abuziv unui regim prezidențial

Scris de Adrian Severin in 08 februarie 2020 la 12:44, in Politics. 701 vizualizari Intra in discutie Tagurianomalie, republica parlamentara shortlinkhttp://crct.ro/nvEh

Nu este neconstituțională desemnarea ca premier a șefului unui guvern tocmai demis. El poate veni cu un nou program și alți miniștri, ca bază a altei majorități.

Nu poți desemna însă ca premier pe șeful unui partid minoritar, lipsit de argumente credibile și de șanse evidente de a coagula o nouă majoritare parlamentară, pentru ca astfel să împingi la alegeri anticipate partidul relativ majoritar care, trecând o moțiune de cenzură, prezintă indicii rezonabile privind capacitatea de a forma o majoritate absolută spre susținerea altui guvern. 

Guvernele le face Parlamentul iar nu Președintele. Și Parlamentul nu poate fi dizolvat decât atunci când formarea majorității care să acorde încrederea unui guvern se dovedește imposibilă, iar nu când majoritatea formată, respectiv cu probabilitate rezonabilă de a fi formată, nu îi place Președintelui. 

De aceea, desemnarea lui Ludovic Orban, șeful unui guvern de „unitate antinațională” căzut, pentru a forma un executiv de aceeași natură, este o fraudă constituțională. Și „fraus omnia corrumpit” (frauda corupe totul). 

Dar ce mai contează o altă fraudă? Constituția României este deja de mult suspendată.  

Întrebarea care mai rămâne, în speță, este de ce a refuzat Klaus Iohannis oferta de capitulare a PSD și formarea unui alt guvern „al său” - un Guvern “Orban II” având ca prim sinistru (sic!) pe Remus Pricopie? Evident, decizia s-a luat la „centrul de comandă” iar nu la Palatul Cotroceni. 

Din explicațiile posibile alegem două. 

Este adevărat că suprastructura politică a PSD a transformat acest partid într-o ficțiune, rupându-l de baza sa socială și națională. Aducerea la putere a unui guvern chiar și numai simbolic format de PSD, prezintă însă riscul redeșteptării și dinamizării acestei baze, cu consecințe impredictibile pe planul renașterii naționale și democratice a acțiunii politice interne românești. Un risc pe care forțele antinaționale și antidemocrate care domină în prezent România nu vor să și-l asume. Cel puțin, nu încă. 

Pe de altă parte, candidatul Remus Pricopie este produsul și exponentul indubitabil al „statului subteran” american (filiala Pădurea Băneasa), în timp ce România este azi supusul Europei germane. Chiar dacă cele două se află în prezent de aceeași parte a baricadei globaliste, tot mai bun este Ludovicul din mâna merkeliană, decât Remusul de pe gardul soroșist. 

Asta pentru moment. Noul „partid unic” (partidul iohannist având PNL, PSD, USR, PMP, ProPonta și ALDE ca secțiuni) are resurse infinite de a întreține deopotrivă impostura democrată și vasalitatea națională a românilor. Așadar, vom muri și vom vedea...

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.