Reteaua Corect

Ana Birchall, dezvăluiri din culisele scandalului cu Dăncilă

Scris de in 19 iunie 2020 la 10:29, in Politics. 788 vizualizari Intra in discutie TaguriAna Birchall, dancila, scandal shortlinkhttp://crct.ro/nwfH

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, a dezvăluit, în exclusivitate la emisiunea “Legile Puterii” de la Realitatea Plus, că fostul premier Viorica Dăncilă a oprit pachetul de legi care viza înăsprirea liberării condiționate deoarece erau cuprinse și faptele de corupție, relatează Știripesurse.ro.

”Liberarea condiționată este un drept, dar a unei persoane care e îndreptățită să solicite acest drept. Este și dreptul statului român să refuze o asemenea cerere. Legat de pachetul legislativ pe care l-am propus în perioada cât am fost ministru, și pe mine m-a amărât ce s-a întâmplat atunci, domnul președinte Iohannis a spus atunci și în CSAT să venim cu măsuri pentru a preîntâmpina asemenea situații. Eu atunci am făcut o serie de propuneri de modificare legislativă care au fost lucrate cu toți oamenii din sistem, cu toate instituțiile, eu am propus înăsprirea condițiilor pentru liberare condiționată, pentru că se acordă liberarea condiționată mult prea ușor. Am impus, pe de o parte, să ai obligația cumulului condițiilor, lucru care nu există în momentul de față și am majorat fracțiile. Ce s-a întâmplat... O asemenea modificare se aplica tuturor infracțiunilor, inclusiv celor de corupție. Am prezentat toate aceste modificări într-o conferință de presă și nici nu am ajuns bine în birou că doamna premier de la acea vreme (nr. Viorica Dăncilă) m-a sunat, m-a făcut în toate felurile și a spus ca eu să retrag ce am spus, în afară de înăsprirea anumitor pedepse. Am spus că refuz să fac acest lucru. A ieșit dânda public. Probabil că s-au înroșit telefoanele atunci, că altfel nu-mi explic de ce imediat a ieșit, a avut această reacție. Și-au dat seama că asemenea condiții, mult înăsprite, se aplicau și faptelor de corupție. Urmarea o știți: m-am ales cu încă o cerere de remaniere”, a declarat Ana Birchall, la Realitatea PLUS.

Întrebată ce i-ar spune Vioricăi Dăncilă dacă ar vedea-o în fața ochilor, fostul ministru a răspuns: ”Săraca, a fost doar o marionetă. Eu nici nu cred că a realizat ce face. I-aș spune: dacă făceam aceste lucruri, nu făceam bine românilor? Eu propuneam niște lucruri pe care le susțin în continuare.

Cinismul cu care a acționat imediat, de a mă remania, de a face acel conflict, de a mă da afară din partid, sigur că arată că toți au fost deranjați de ce m-am trezit eu să înăspresc condițiile pentru liberare condiționată”.

Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.