Reteaua Corect

Ambasada SUA la București despre acțiunile militare ale lui Putin. Replica Ambasadei Rusiei

Scris de newsreporter in 13 ianuarie 2022 la 12:23, in Politics. 364 vizualizari Intra in discutie TaguriAmbasada Rusiei, Ambasada SUA, românia shortlinkhttp://crct.ro/nz07

Noile provocări lansate de Moscova prin comasarea soldaților de-a lungul graniței cu Ucraina au dus, în această săptămână, la negocieri între Rusia și Occident. Dincolo de ceea ce pare a fi un eșec diplomatic la masa negocierilor, conflictul a ajuns la un nou nivel, în mediul online. Ambasada SUA la București a publicat miercuri seara un mesaj în care amintește că Rusia a invadat Moldova, Georgia și Ucraina și nu a mai plecat. ”Vedeți un tipar aici? Cine este agresorul?”, transmite ambasada într-o postare pe twitter. După 2 ore a venit și replica ambasadei Rusiei în România, scrie HotNews.

  • ”Rusia a invadat Republica Moldova... și nu a mai plecat. Rusia a invadat Georgia... și nu a mai plecat. Rusia a invadat Ucraina... și nu a mai plecat. Vedeți un tipar aici? Cine este agresorul?”, a scris Ambasada SUA la București, miercuri seaă, după finalizarea unei noi runde de negocieri NATO-Rusia de la Bruxelles.

La scurt timp, ambasada Rusiei la București a venit cu o replică pe Facebook.

Ambasada a citat cifre dintr-un articol publicat în decembrie anul trecut în publicația ”The Intercept”.

  • Vă propunem să luaţi cunoştinţă de un articol despre modul în care Armata Americană ”protejează pacea și libertatea” în Afganistan, Irak, Siria: ”Potrivit organizației nonprofit Airwars, SUA au condus peste 91.000 de atacuri aeriene în 7 zone majore de conflict din 2001, care s-au soldat cu cel puțin 22.000 de civili uciși, însă numărul victimelor ar putea fi de 48.000”. (...) ...în cadrul Operațiunii Haymaker care a durat 2 ani, între 9 și 10 afgani au fost uciși de atacurile cu drone americane, fiind victime colaterale. Pentru SUA, acesta a fost un cost acceptabil.”

„Diferențe majore” au fost observate cu Moscova în ceea ce privește securitatea în Europa, dar țările NATO rămân deschise dialogului, a declarat miercuri șeful Alianței Atlantice, după o reuniune a consiliului NATO cu Rusia la Bruxelles, relatează AFP și Reuters.

”Există diferenţe semnificative între (aliaţii) NATO şi Rusia. Diferenţele noastre nu vor fi uşor de depăşit, dar este un semn pozitiv faptul că toate ţările NATO şi Rusia s-au aşezat în jurul aceleiaşi mese şi au abordat chestiuni substanţiale'', a spus secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, în conferinţa de presă de după încheierea primei reuniuni a Consiliului NATO-Rusia din ultimii doi ani.

HotNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.