Reteaua Corect

Alegerile din 2018, socializarea Camerei Congresului, Administrația Trump și Mass Media

Alegerile din Congres 2018: cele trei motive care au cauzat pierderea controlului republican și totodată socializarea Camerei Congresului. Contribuția stângii și a lui George Soros pentru multiplele caravane de imigranți venite pentru copleșirea agenților vamali și al bugetului federal pentru întreținerea lor, cât și pentru formarea unei baze de puteri a maselor în vederea schimbării ordinei sociale. Câțiva membrii noi marxiști-progresiști din Partidul Democrat din Cameră produc agitaâie anti-Trump și propun legi contrare Constituției, impunând gândirea lor socliastă, cosmopolitană, globalistă-fără hotare.

In Administratia Trump schimbarea importantă a fost numirea lui William Barr Ministru al Justiției și Procuror General, în speranța începerii investigării celor vinovați de abuz de putere, după predarea Raportului Muller.

Adaug o analiză istorică a mass-mediei de Mark Levin, autor foarte cunoscut, care scoate în evidenâță faptul că ”atunci când mass-media preia funcția de propagandă ca o unealtă în favoaea unui singur partid sau ideologie ea nu numai că își distruge propria menire dar amenință existența și libertatea republicei Americane”.

 

 La 6 noiembrie 2018 au avut loc primele alegeri parțiale din Congres după preluarea Președinției de către Donald Trump. Din experiența ultimilor câtiva zeci de ani, s-a constatat ca oricare președinte pierde majoritatea Congresului la primele alegeri parlamentare parțiale. De exemplu în 1994 sub Clinton, 54 de locuri democrate au trecut la republicani, pierzându-se majoritatea în Camera Deputaților;  sau în 2010  sub Obama, 63 de parlamentari democrați au pierdut în favoarea republicanilor, ceea ce a făcut din nou ca Democrații să piardă majoritatea în Camera Deputaților. Datorită intensei camapniii a lui Donald Trump, din 2018, Senatul a rămas controlat de republicani, dar în Camera Congresului 32 de locuri republicane au fost preluate de democrați.

Trei motive au contribuit la pierderea controlului republican în Camera Deputaților, și anume:

1) Retragerea a 43 de deputați republicani din Cameră, unii preferând pensionarea, știind că Trump va reforma sistemul de pensionare, tăind multe avantaje. Iar, alții terminându-li-se șefia în anumite comitete au preferat demisia decât rămânerea ca simpli deputați. Astfel s-au creat multe locuri vacante, tocmai când atmosfera politică a stângii contra lui Trump devenise foarte intensă. Dar, spre deosebire de unitatea de acțiune a stângii, care întotdeauna primează, aceasta nu s-a reflectat și la republicani din cauză că multora nu le convenea agenda Trump privind tăierea multor avantaje guvernamentale. Tot odată, acești republicani porecliți RINO, Republicans in name only, au fost cei vinovați că au pierdut doi ani, 2017-2018, când aveau majoritate în ambele Camere ale Congresului și puteau vota multe proiecte de legi preconizate de agenda lui Trump. De exemplu, nici Mitch McConell președintele Senatului nici Paul Ryan președintele Camerei nu au susținut planul mult mai eficient de reformă a asistentei medicale pentru înlocuirea legei dezastroase a sănătîții, supranumită Obamacare. De asemenea, nu s-a întreprins nimic în vederea acordării de fonduri necesare clădirii zidului la hotarul sudic cu Mexico. Noroc că Trump a reusit înlocuirea a doua posturi vacante ivite la Curtea Supremă cu doi judecători conservatori propuși de el și confirmați de Senat care vor contracara hotărâri judecătorești stângiste sau legi contrare valorilor Americane. În plus, Senatul, având majoritate republicană, ar putea confirma noi numiri ale Președintelui sau contracara legi nedorite. Regretabil, Partidul Republican a pierdut majoritatea în Camera Deputaților, fapt producător de multe disensiuni, neajunsuri și stagnări viitoare.

 2) Contribuții de milioane de dolari de la bilionarii cu vederi de stânga în vederea alegerii democraților și înlesnirii unei imigrații masive.

3) Votul mărit al masei imigranților legali sau ilegali, dependenți de ajutoarele sociale promise de Democrați, amintind ideile lui Saul Alinski și Francis Fox Piven, care doreau:”formarea unei baze de putere a maselor în vederea schimbării ordinei sociale”. sau ”mărirea numărului de imigranți în vederea transformării treptate a Americii de la capitalism spre socialism” sau ”facilizarea  alegerilor a noi membrii  cu vederi de stânga în Partidul Democrat”.

Ca urmare, în timpul alegerilor din 6 noiembrie 2018, a fost organizată venirea a mai multor caravane de mii de imigramți din America Centrală în scopul de a lua cu asalt hotarul sudic cu Mexico spre a copleși autoritățile vamale si gărzile care păzesc granița pentru a intra ilegal în America. S-a zvonit că sunt mai multe grupuri liberale care subvenționează aceste caravane, printre care Open Society Foundation a lui George Soros.  Primejdia imigrației nelimitate fiind susținută financiar de organizații și fundații de stânga.  

Eu am fost imigrantă în 1965, dar am așteptat în Italia viza de intrare în America timp de cinci luni și apoi fiind în SUA au trecut alți cinci ani până am obținut cetățenia Americană. Dar în 2003 sub Președintele W. Bush, imigrarea ilegală a luat proporții fără precedent când platforma democrată din Congres a cerut amnistia ilegalilor. Apoi sub Obama, în baza ideilor sale pro-socialiste și anti-capitaliste, el a favorizat chiar acordarea de vize pentru membrii familiilor ilegalilor. Iar, odată cu campania din 2016 Hillary Clinton, continuând influența ideilor lui Alinsky, milita chiar contra controalelor la graniță și mai cerea ca cei 11 milioane de ilegali aflați in America la acea vreme să fie integrați complect în societatea americană. În plus, Paul Ryan Președintele Camerei din timpul lui Trump până în 2018, nu fusese de nici un ajutor, fiind de acord cu ideile democraților.

Socializarea Congresului

Infiltrarea socialiștilor în Congres se datorește nu numai pierderii majorității republicanilor în Camera Reprezentaților, dar mai ales pătrunderea în Partidul Democrat a unor tineri membri cu idei Marxist-socialiste lipsiți de experiență si eficiență capitalistă. ca: Alexandra Ocasio-Cortez, Kamala Harris, Amy Klobuchar, IIhan Omar, Rashida Tlaib, etc. Acesta îmi amintește prevederea din 1960 a lui Nikita Khrushchev care a spus: ”nimeni nu se așteptă ca America  să treacă brusc de la capitalism la comunism. Dar noi putem asista americanii chiar prin alesii lor oficiali cu doze mici de politică socialistă până când deodată se trezesc că au o politică comunistă.”

Acestă situație a fost posibilă în bună parte datorită schimbării demografice a populației în urma imigrărilor masive cu voturi date chiar de cei veniți ilegali în favoarea  Partidului Democrat, alegând personalități ca cele arătate mai sus, fapt de neconceput cu ani în urmă. Sau alte personalități ca de exemplu Erik Holder, fostul Ministru de Justiție al Președintelui Obama care acum activează în Partidul Democrat în vedera câștigării alegerilor din 2020.

 Nancy Pelosi, Președința Camerei, după aceste alegeri a cerut un proiect de lege care să admită ca toți ilegalii să aibă drept la vot, evident pentru promovarea Partidului Democrat la putere, conform prezicerilor lui Alinsky, Piven Fox și efectuate de Obama.  Nu este de mirare că Donald Trump, care susține construcția unui zid pentru apărarea populației de teroriști și de infiltrarea drogurilor, este contrazis de democrați. Dar, de la bun început noul Congres din Cameră a declarat război deschis lui Trump, nealocând fondul pentru ridicarea zidului sudic cu Mexico, și așa destul de redus, cerut de Președinte. Ca urmare el s-a asigurat cu fonduri de la alte agenții federale, dar care au fost imediat atacate de democrați în curțile de justitie. Atât zidul cât și starea de urgență impusă de Trump pentru împiedecarea fluxului de imigranți ilegali, au rămas multă vreme puncte de discordie.

Alexandra Ocasio-Cortez, cea mai tânără femeie din istoria Congresulu, a declarant a fi socialistă, propunând programul economic New Green Deal. De fapt el este un vis socialist care ar impune un impozit de 70% celor bogați pentru a subvenționa programe sociale de o generozitate ne realistă cu asigurări medicale universale sau milioane de joburi garantate cu salarii mărite, fără a explica de unde vor veni fondurile necesare. Dar, ceea ce m-a șocat și mai mult a fost faptul că initial, 95 din deputați democrați s-au grăbit să sprijine această inițiativă utopică. Din nou de necrezut!

Când a avut loc discursul Președintelui la 5 Februarie,  despre Starea Națiunii, el a răspuns lui Ocasio-Cortez, spunând „ America nu va fi niciodată o țară socialistă. Ea a fost întemeiată pe libertate și independență și nu pe impuneri guvernamentale, dominație și control. Noi suntem născuți liberi.” Președintele s-a referit la această declarație știind că majoritatea cetățenilor care l-au votat susțin sistemul capitalist care a adus prosperitatea Americană. 

În vederea câștigării alegerilor din 2020, socialiștii din Congres au dorit înlăturarea lui Trump, iar, totodată schimbarea textului Constituției, propunând:

a) mărirea numărului de judecători a Curții Supreme, deoarece acum are majoritate republican, iar unul din judecători fiind foarte bătrân și bolnav ar putea fi înlocuit tot de Trump schimbând proporția de la 5/4 la 6/3, un dezastru pentru mișcarea de stânga.

b) alegeri doar prin vot popular, astfel intenționând eliminarea votul colegiului de alegători ale celor 50 de state, conform Art. II al Costituției, din cauză că în baza acestora din urmă a câștigat Trump; și,

c)  neacceptarea în principiu a propunerilor republicane doar din cauză că sunt susținute de Președintele Trump, chiar dacă fac rău țării, cum ar fi fonduri pentru zid la hotarul de sud cu Mexico, unde există o criză a nenumăratelor caravane de imigranți mulți intrând illegal cât și în ciuda faptului că Guvernul Federal are obligația să apere fiecare stat în parte de invazie, conform Art. IV, sectia 4 a Constituției.

Stânga majoritară din Camera Congresului vrea zdrobirea liberății cuvântului, impunând gândirea lor socliastă, cosmopolitană, globalistă fără hotare. Stânga este împotriva ideilor lui Trump ”America First” sau ”Make America Great Again, MAGA” menite în favoarea populației pe care vrea s-o apere de crime și droguri venite cu imigranții și în plus, al cărui cost de întreținere s-a ridicat recent la aproape 100 de bilioane.

 

Schimbările în Administrația Trump

După alegeri au avut loc schimbări în administrația Trump, când a fost bine venită demisia lui Jeff Session Ministrul Justiției DOJ. În consecință Președintele a numit pe William Barr, - fost Procuror General al Președintelui G. H.  Bush, având o bună reputație ca jurist și persoană de încredere - confirmat de Senat la 14 Februarie 2019. Lui William Barr i-ar reveni misiunea cercetării activității foștilor funcționari din unele agenții federale ca DOJ cu FBI. Totodată, rapoartele procurorului special Robert Muller, inspectoului general Michael Horowitz și a procurorului extern John Uber, vor fi analizate.  Mai are la dispoziție rezultatele cercetărilor Comitetuuil de Securitate din Camera Congresului, care nu a găsit nimic despre legătura lui Trump cu rușii când s-a putut obține timp de doi ani, 2017-2018, documentația spre a dezvăluit legătura lui Hillary cu rușii în baza dosarului/Trump, cel inițiat și plătit de ea, cât și al Comitetului de Securitate din Senat, care a declarat la 14 Februarie 2019 că după investigare nu a găsit nici o legătura a lui Trump cu rușii.  Deci, se așteaptă investugarea aprobată de William Barr, după predarea Raportului Muller.

Mass-media

Cât privește mass-media a rămas anti-Trump și pe măsură ce trecea timpul în loc ca țara să intre în normal, s-a născut o sciziune și mai adâncă în populație, cauzată de canalele, ABC, MSNBC și CNN, cât și anumite ziare în cap cu New York Times. Cu excepția canalelor FOX NEWS și OAN, de unde aflasem că zvonul despre collusion era nefondat ceilalți jurnaliștii și comentatorii acționau ca agenți anti-Trump, cu invinuiri sau omiteri de știri, Fake News, conform dictonului divide și cucerește

Recent, a apărut istoria presei cercetată de Mark Levin, care a publicat în 2019, Unfreedom of the Press, 2019. Autorul foarte cunoscut începe istoria presei cu cea patriotică care promova principiile Declarației de Independență și Constituție, urmată de presa vie dedicată fie unui partid sau celuilalt. Dar, subliniază că odată cu apariția erei progresiste a apărut concomitant și tendința  alinierei ei la o ideologie, ajungându-se la o presă partizană unui singur partid, angajată astfel într-o direcție a neadevărului, unde suntem acum, punând  la încercare  încrederea publicului American.

Levin dezvăluie cum marea tradiție a fostei profesie libere și respectate a degenerat nu din cauza supresiei guvernului ci din cauza unei cenzure auto-impuse, unei gândiri de grup, producând simulacrul unor știri cu omisiuni, propagandă, pseudo-evenimente, cu minciuni în loc de fapte adevărate. Iar, în ultimul capitol analizează adevărul despre collusion, adică legătura lui Trump cu rușii, despre abuzul de putere legat de acest subiect, atacând New York Times pentru abandonarea adevărului și prejudiciul cauzat Președinției Trump.  El amintește că menirea mass-mediei libere constă în propagarea principiilor fondatoare americane pentru buna funcționare a societății civile, având obligația de a expune și acțiuni oficiale care sunt contra libertății de exprimare.

Mark Levin, fost consilier a mai multor membrii ai cabinetului Ronald Reagan, scoate în evidență faptul că atunci când mass-media preia funcția de propagandă ca o unealtă în favoaea unui singur partid sau ideologie - dând multiple exemple din trecut comparat cu cele prezente anti-Trump, în final scrie că ea nu numai că își distruge propria menire dar amenință existența și libertatea republicei Americane.  Dar, indiferent de sfaturile sau părerile lui M. Levin, mass-media de stânga era plină de speranțe în finalizarea raportului Robert Muller în vederea eliminării Președintelui Trump din Casa Albă.

 

(Capitolul al 9-lea din cartea „Evoluția mișcării de stânga în SUA și Donald Trump”, de Simona M. Vrăbiescu Kleckner)

Mai jos puteți accesa:

Capitolul 1

Capitolul 2

Capitolul 3

Capitolul 4

Capitolul 5

Capitolul 6

Capitolul 7

Capitolul 8

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.