Reteaua Corect

Alegeri Moldova: Partidul lui Dodon nu are majoritatea parlamentară

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), formaţiunea care îl susţine pe preşedintele prorus Igor Dodon, va avea cel mai mare număr de mandate în Parlamentul moldovean în urma alegerilor legislative, dar nu are majoritatea necesară formării guvernului, informează site-ul Unimedia, potrivit Mediafax.

În cadrul şedinţei extraordinare a Comisie Electorale Centrale au fost efectuate totalurile scrutinului din 24 februarie. Astfel, membrii CEC au stabilit numărul mandatelor de deputat în Parlamentul Republicii Moldova ce revin concurenţilor electorali în circumscripţia naţională şi uninominală.

 

Partidul Socialiştilor (centru-stânga, prorus) va avea 35 de mandate în Parlamentul de la Chişinău, care are 101 de membri. Partidul Democrat din Moldova (PDM), condus de Vladimir Plahotniuc, urmează să aibă 30 de mandate, în timp ce 26 de mandate revin Blocului electoral proeuropean ACUM, format din Platforma Demnitate şi Adevăr, condusă de Andrei Năstase, şi Partidul Acţiune şi Solidaritate, condus de Maia Sandu. Clasamentul este completat de Partidul ŞOR (prorus), care va avea 7 mandate.

 

Au mai intrat în Parlament candidaţi independenţi foarte apropiaţi de cercurile Guvernării: Viorel Melnic şi Alexandr Oleinic de pe circumscripţiile din Stânga Nistrului plus preşedintele Consiliului Raional Cahul susţinut de PDM, Ion Groza, relatează Unimedia.

În conformitate cu prevederile Codului electoral, au fost excluse din procesul de atribuire a mandatelor de deputat partidele şi alte organizaţii social-politice care au întrunit mai puţin de 6 la sută din voturile valabil exprimate la alegerile parlamentare în circumscripţia naţională din 24 februarie 2019.

Deşi s-a clasat pe locul al doilea ca număr total de voturi, Blocul electoral proeuropean ACUM a obţinut mai puţine mandate decât PDM şi PSRM în circumscripţiile uninominale.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.