Reteaua Corect

ALDE, reacţie dură la declaraţiile lui Predoiu despre protocoale

Scris de newsreporter in 23 ianuarie 2020 la 10:14, in Politics. 398 vizualizari Intra in discutie Tagurialde, Catalin Predoiu, justitie, protocoale, reactie, sri shortlinkhttp://crct.ro/nvzq

ALDE îl suspectează pe ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, că pregăteşte restaurația protocoalelor, varianta 2020. Într-un comunicat publicat pe pagina de Facebook a partidului, ALDE transmite că declarațiile ministrului Cătălin Predoiu de la Europa FM de seara trecută sunt de-a dreptul îngrijorătoare, relatează Știripesurse.ro.

"Astfel, dl Predoiu consideră că o cooperare între instituții este necesară și că, după denunțarea protocoalelor de colaborare cu SRI, această cooperare ”scârțâie”, lucru care „se reflectă” și în activitatea parchetelor, având ca primă consecință creșterea infracționalității! Nu cumva, în acest stil alambicat, dl Predoiu ne spune că, de fapt, își dorește ca SRI să intre din nou în scenă și să participe la soluționarea dosarelor aflate în instanță? Căci atunci ar fi cea mai gravă posibilă poziționare a ministrului Justiției!", transmite ALDE.

ALDE minteşte faptul că CCR a declarat protocoalele din 2009 (când ministru la Justiție era chiar Cătălin Predoiu) și din 2016 (când la conducerea Parchetului General era Augustin Lazăr și premier era Dacian Cioloș) ca fiind neconstituționale.

"Și atunci, ce mai e de dezbătut în această privință? Deciziile CCR sunt obligatorii pentru toată lumea!

Sau să înțelegem că dl Predoiu își dorește să revenim la vremea în care binomul era funcțional și când procurorii apelau la servicii pentru a soluționa dosare? Asta e calea de urmat în justiție? Să ne întoarcem în perioada abuzurilor?

În cazul în care dl Predoiu nu a fost conectat la ce s-a întâmplat în ultimii ani în România, îi aducem aminte că protocoalele care au existat între diverse instituții din justiție și SRI au încălcat drepturile fundamentale și libertățile cetățenilor.

Aceste protocoale între instituțiile de justiție și servicii nu trebuie să mai revină vreodată în sistemul din România. Magistrații nu trebuie să fie colaboratori și, cu atât mai puțin, parteneri ai SRI ori ai unei alte entități din zona serviciilor. Dosarele trebuie să fie anchetate pe baza probelor, nu pe baza unor protocoale între instituțiile din justiție și servicii!

Ministrul Justiției trebuie să explice clar ce drum alege", mai precizează ALDE.

Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.