Reteaua Corect

Al doilea atac în coaliție în 24 de ore. Contre pe seama desființării SIIJ

Scris de newsreporter in 25 decembrie 2020 la 11:54, in Politics. 825 vizualizari Intra in discutie TaguriCatalin Predoiu, coalitie, justitie, siij, Stelian Ion shortlinkhttp://crct.ro/nx98

Dacă primul atac în interiorul coliției de guvernare a survenit în chiar ziua depunerii jurămîntului, după ce Dacian Cioloș și-a exprimat nemulțumirea fațăd e desemanrea la Educație a lui Sorin Cîmpeanu, iată că la nici 24 de ore vine al doilea atac. Fostul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, etichetează negocierile pentru noul guvern drept dîmbovițene și îl taxează pe noul ministru al Justiției, Stelian Ion, insinuînd că acesta s-a pripit prin anunțul desființării SIIJ în doar cîteva săptămîni, scrie Inpolitics.ro.

Predoiu explică, astfel, într-o postare pe Facebook, de ce nu a mai putut rămîne ministru și în al șaptelea guvern din viața sa:

”Am fi continuat, dacă expertiza de negocieri a USR la formarea guvernului nu ar fi fost atât de greu de depășit. Asta e, Cioloș a avut jocuri europene în picioare, călit în negocieri de anvergură ani de zile la rând! Noi, mai ca la negocierile tradiționale de pe Dâmbovița.

Ieri seară, am avut o discuție normală ”predare/primire” cu Stelian Ion. O să îl sprijin cât pot, în fond, facem parte din aceeași coaliție, dar o să îmi dau și cu părerea când cred că am soluții pe care nu le vede.

Știu că mulți îmi reproșează că nu am desființat SIIJ. Uită că un ministru nu poate lucra decât în cadrul mandatului programului de guvernare și în marja deciziei prim ministrului. Ministerul Justiției și-a îndeplinit obligația din programul de guvernare al guvernului Orban 2.
Ea suna așa: ”1. Finalizarea proiectului de lege privind desființarea SIIJ”. Proiectul a fost finalizat în februarie și trimis la CSM pentru avizare, unde este și astăzi, deși am cerut acest aviz prin scrisori oficiale repetate.
De ce doar atât ca obiectiv? Pentru simplul motiv că nu am avut majoritate care să ne treacă proiectul. Majoritatea PSD respinsese deja două proiecte de desființare a SIIJ în Parlament. De ce nu OUG? Pentru două motive, între care consecința că ar fi avut aceeași soartă dupa 2-3 săptămâni, respinsă în Parlament de majoritatea PSD, timp în care s-ar fi creat o serie de situații tranzitorii imposibil de gestionat fără riscul pierderii unor dosare, specialiștii știu la ce mă refer. Acum există această majoritate pro-justiție și mă bucur că a fost anunțat termenul ianuarie pentru desființarea SIIJ.
Nu mi-a fost clar dacă prin lege sau OUG.
Daca e să fie prin lege, ar trebui ca CSM (care de regulă își ia vacanță până la 15.01) să dea până atunci avizul pe proiectul MJ deja depus de câteva luni la CSM, iar Parlamentul să facă o sesiune extraordinară.
Daca e OUG, începând de azi se poate da în fiecare zi, Guvernul Cîțu are și capacitatea (juridică) deplină și majoritate parlamentară” mai scrie Predoiu. (B.T.I.)

Inpolitics

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.