Reteaua Corect

Adrian Năstase: Nu poate, sigur voi fi președintele României. Criticile la adresa PSD

Adrian Năstase, care a lansat aseară critici dure la adresa conducerii PSD și i-a făcut o serie de propuneri noului Guvern, a speriat-o pe Dana Grecu, duminică seara, la Antena 3, relatează Știripesurse.ro. Realizatoare emisiunii ”Adevăruri de viață” l-a întrebat pe fostul premier dacă va fi viitorul președinte al României, iar Năstase a spus ”sigur voi fi”.

Iată schimbul de replici:

”Dana Grecu: Veți fi președintele României?

Adrian Năstase: Nu poate. Sigur voi fi! Nu, am glumit. E vorba de vârstă. Voi face 68 de ani anul acesta. Timpul tocește. Exclud o eventuală candidatură. În primul rând, în 2019 nu am voie. Eu nu mai intru în competiții. Îmi sunt suficient de arogant așa cum sunt. În primul rând, nu îmi plac proștii. Nu știu dacă asta înseamnă că sunt arogant.”, a spus Adrian Năstase.

Fostul premier a făcut totodată grave la adresa conducerii PSD. Conform fostului premier, actualii lideri social-democrați i-ar usura președintelui Klaus Iohannis misiunea de a câștiga al doilea mandat la Palatul Cotroceni. Năstase a vorbit despre un posibil blat, care, însă, ar putea fi demontat dacă PSD ar întruni următoarele condiții.

”Președintele Iohannis are nevoie de un PSD care să facă cât mai multe greșeli până la alegerile viitoare. Sper ca PSD să nu îi ridice mingile la fileu.

E nevoie de o revitalizare a partidului. A fost citită o scrisoare interesantă în CEX. E nevoie de o conducere colegială, adică deciziile trebuie luate în forul statutar. Dacă PSD începe să pregătească o strategie pentru prezidențiale, atunci am putea crede că nu există o șansă ca să avem același președinte la Cotroceni și aceeași coaliție la guvernare. Vom vedea care va fi poziția în perioada următoare. Dacă PSD va pune un candidat fără șansă, e clar că nu e ce trebuie, e o înțelegere între Iohannis și PSD. Pot pune pe cineva fără șansă, pe cineva pe care partidul să nu-l sprijine în turul 2, cum a fost în cazul meu. Unii au lecat cu parapanta, atunci, s-au văzut cu mandatele după alegerile parlamentare și au plecat, cu diferite aparate.”, a declarat Năstase la Antena 3.

Adrian Năstase a făcut o serie de propuneri viitorului Guvern, la Antena 3. Năstase a spus că ar trebui făcute clarificări fiscale, ar trebui o reorganizare administrativă a României, ceea ce ar duce la mai puține comune și județe, automat, la un număr mai mic de aleși locali. O altă propunere ar fi ca studenții să își plătească studiile, ceea ce ar însemna că după absolvire nu ar mai alege să plece în străinătate. În plus, fostul premier e de părere că Români ar trebui să aibă relații mai bune cu China și Rusia.

”Aș face câteva modificări. Prima ar fi clarificarea măsurilor fiscale care au înnebunit populația. Formularul 600 nu face decât să enerveze oamenii.

După părerea mea, ar fi foarte important de gândit o reorganizare administrativă, în sensul de a nu mai permite să avem, cred că este un lux incredibil, peste 3.000 - 3.500 de sate, comune şi aşa mai departe. (...) Avem în felul ăsta nenumăraţi consilieri locali, primari. (...) Ştiu că este o măsură nepopulară, (...) dar Polonia, ca să avanseze, a ajuns la 16 judeţe, a luat măsuri pentru a schimba complet structura administrativă. (...) Eu cred că şi domeniul învăţământului ar trebui revăzut şi, spre exemplu, în învăţământul superior cred că trebuie să mergem pe sistemul american, cu burse date pentru studenţi şi care îşi plătesc bursele de-a lungul vieţii, fără să mai avem tipi care vin, învaţă la Medicina aici, nu ştiu câţi ani, şi pe urmă pleacă în Occident.

Încercarea de a reînnoda logodna cu China. Deci, practic, noi am avut o relaţie foarte bună cu China, iar acum China şi-a ales, oferta fiind foarte mare, nenumărate alte variante. (...) Este absolut aberant. Citiţi programul de guvernare, la politica externă avem Parteneriatul cu Statele Unite, cu Rusia este un mic paragraf. Să facem și noi cum fac americanii, cum fac nemții, afaceri cu rușii. Noi nu avem vână, sau ce am spus în Parlament. (n.r. ouă).”, a spus, la Antena 3, Adrian Năstase.

Am fost trădat

Adrian Năstase a făcut dezvăluiri și acuzații grave la adresa foștilor colegi din PSD! Cel care i-a condus pe social-democrați acuză că a fost trădat. Primul care i-a spus-o a fost chiar Traian Băsescu, în seara în care lui Năstase i s-a cerut demisia chiar de către colegii săi. Pe atunci, Băsescu era președintele României.

”Nu cred că am trădat pe cineva ca să ajung în fruntea ierarhiei. Eu veneam dintr-un institut de cercetare, când am intrat în politică. Eu eram foarte bun, la nivel de teori, la acel moment. Pe mine sigur m-au trădat unii ca să ajungă în fruntea ierarhiei. Trădarea a fost confuză, a fost la hotelul Confort. Au fost voturi secrete, pe unele le știu, pe unele nu mi le aduc aminte. A fost o poveste aberantă. Eu am cerut un vot de încredere, apoi s-a votat ca eu să îmi dau demisia, ceea ce era aberant, pentru că eu îmi dădeam demisia sau nu în funcție de votul de încredere. Atunci s-au întâmplat lucruri ciudate. Așteptam să intru în sală cu colegii care făceau pregătirea pentru decizia respectivă și aghiotantul a venit și mi-a spus că la telefon e Traian Băsescu, care era președinte. Mi-a spus: ”Adriane, nu eu am organizat povestea asta.”. Poate el știa ce urma să se întâmple. Interesant! Nu mai știu ce i-am zis. Era foarte clar ce urma. Eu, la acel moment, pe Mircea Geoană îl incomodam. Era președinte din 2005, eu eram președinte executiv, aveam puteri suficient de mari în partid, iar asta crează dificultăți în a fi lider major cu puteri mai importante.”, a spus Adrian Năstase, la Antena 3, duminică seara.

A urma ceea ce presa a numit "noaptea cuţitelor lungi în PSD", la începutul anului 2006. Atunci, Adrian Năstase pierdea funcția de președinte executiv al PSD și de președinte al Camerei Deputaţilor.

 

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.