Reteaua Corect

Adrian Năstase: Care dintre cei doi judecători Bârsan era ținta principală?

Fostul premier Adrian Năstase se întreabă, într-o postare pe blogul personal, care dintre cei doi judecători Bârsan, amestecați în mod nedrept, vreme de șapte ani, într-unuriaș scandal, au fost ținta principală.

Judecătoarea Gabriela Birsan, fostă sefă de sectie la ICCJ, a fost achitată definitiv, ieri. M-am bucurat foarte mult. S-au incheiat astfel sapte ani de calvar si de abuzuri. Prezenta sa, in conducerea ICCJ era incomodă. In plus, sotul său, profesorul Corneliu Birsan era judecătorul din partea României la CEDO. Anii 2011-2012 erau perioada in care dosare cu obiective politice, cum era si Dosarul „Trofeul calitătii” ajunseseră la ICCJ. Se modificaseră procedurile, codul penal si cel de procedură penală, avusese loc „mica reformă in justitie”, fusese numită, de către Traian Băsescu, noua sefă a Curtii. Totul era pregătit pentru condamnări. Trebuiau insa „neutralizati” unii judecători incomozi de la ICCJ (o voce puternică o reprezenta Gabriela Birsan) si trebuia schimbat judecătorul român de la CEDO, unde, inevitabil, plângerile in legătură cu abuzurile judiciare urmau să ajungă. Acestea au fost ratiunile prin care a pornit, la Bucuresti, actiunea penală impotriva Doamnei Birsan (perchezitii, interceptări, etc), la 6 octombrie 2011, urmată, la 17 noiembrie, de cererea de ridicare a imunitătii judecătorului Birsan, formulată de DNA, la Strasbourg. Era perioada in care Livia Stanciu „judeca” recursul in dosarul meu. In 2012, in vară, s-a dat verdictul. După căteva luni, am facut plângere la CEDO. In octombrie 2013, a fost desemnat un nou judecător român la CEDO – Iulia Motoc (in cadrul acordului de coabitare Basescu-Ponta) iar in noiembrie 2014 s-a dat decizia de inadmisibilitate la plângerea formulată de mine. Niciunul din motivele invocate de mine nu a fost acceptat. Inutil să vă spun că nu cred in coincidente. Sper ca atat profesorul Birsan, cât si judecătoarea Gabriela Birsan – pentru amândoi am un deosebit respect – să dea mai multe detalii despre ce s-a urmărit prin abuzurile ce au avut loc impotriva lor. Si cred că acum veti putea citi si intelege mai bine decizia CEDO referitoare la plângerea mea si ratiunile pentru care Curtea a trebuit să-si schimbe chiar si jurisprudente anterioare.

PS Plângerea mea referitoare la al doilea proces asteapta, de vreo patru ani (din 2014), o decizie dacă este sau nu admisibilă. Sper să nu afle MCV-ul…”, a scris Adrian Năstase pe blog.

Decizia de inadmisibilitate în cauza NASTASE ÎMPOTRIVA ROMÂNIEI poate fi consultată aici

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.