Reteaua Corect
Sorin Rosca Stanescu

Acuzație de spionaj împotriva lui Eugen Teodorovici

Tensiunile din viața politică de la București sunt escaladate într-un ritm amețitor. Ne-am trezit acum că Eugen Teodorovici, care a deținut mai multe demnități importante în administrațiile PSD, inclusiv cea de ministru de Finanțe, este acuzat că ar fi comis acte de spionaj în favoarea Federației Ruse și de sabotaj împotriva României. O asemenea acuzație nu vine de pe stradă. Este lansată de la cel mai înalt nivel. De către premierul României, Florin Cîțu. Care este și vicepreședinte al Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Ce urmează să se întâmple?

Florin Cîțu, din poziția lui de premier și de vicepreședinte CSAT, lansează asemenea afirmații pe pagina sa de Facebook. Deci sunt acuzații scrise și asumate. În raport cu ele, prima constatare este că Serviciul Român de Informații este prins în mod grav pe picior greșit. A trecut ceva vreme de când Eugen Teodorovici a fost ministru de Finanțe. Și de când, din această calitate, ar fi putut acționa ca spion în favoarea Federației Ruse. Și ca sabotor în raport cu România. Concret, el este acuzat că a renunțat în favoarea Moscovei la o datorie externă pe care Ministerul Finanțelor avea datoria să o recupereze. Prima întrebare care se pune, evident pornind de la premiza că acuzația este reală și că nu este lansată sub aburii alcoolului sau ai vreunui praf, este cum de a fost posibil ca un spion să acționeze în epicentrul Guvernului României ani de zile și ca Serviciul Român de Informații, a cărui principală atribuție este să prindă spioni, să nu fi sesizat nimic și să nu fi acționat. Și chiar admițând că așa stau lucrurile și că mai marii SRI-ului ar trebui să-și pună cenușă în cap, la acea dată vorbeam probabil de Maior și de Coldea, cum de succesorii la conducerea SRI nu au aflat nimic. Dar acum au aflat. Și dacă tot au aflat dintr-un denunț scris al premierului, mă întreb de ce nu există niciun fel de reacție. Oare în CSAT-ul din această săptămână se va discuta pe această temă?

Desigur, este posibil ca Florin Cîțu, încolțit de fel de fel de dezvăluiri privind plimbarea sa cu cătușe la mâini prin Statele Unite, condamnarea sa penală cu închisoare și amendă, studiile sale neterminate, datele mincinoase din CV sau fișa sa matricolă din România, care arată cât de submediocru era, să fi încercat să se sustragă uriașei presiuni publice, lansând o acuzație și mai gravă, împotriva altei persoane. Tot ce se poate. Numai că, dacă așa stau lucrurile, situația este la fel de gravă. Un premier nu are sub nicio formă dreptul să creeze panică în societate invocând spioni și acte de spionaj care nu există. Dacă nu există.

Ar fi normal ca SRI să ia de urgență o atitudine. Ar fi anormal să nu o facă. Până atunci însă, iată, asistăm la o adevărată furtună polemică, iscată tot de acuzația lansată pe piață de Viorică Florinel Cîțu. Unde dai și unde crapă!

Jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob a făcut o paralelă între faimoasa „listă a lui Severin” și această acuzație de spionaj lansată de Cîțu. Pornind de la premiza că, și într-un caz și în altul, era vorba tot de spioni. Și insistând asupa faptului că nici spionii lu Severin nu au fost dovediți și nici spionul lui Cîțu. Reacția lui Adrian Severin nu a întârziat să apară. Și, iată, ne-am trezit, tam-nesam, cu o polemică de toată frumusețea, pe care o reproducem în CorectNews.

 

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.