Reteaua Corect
Sorin Rosca Stanescu

Academia SRI loveste in siguranta nationala

Pentru inceput, sunt noua. Noua persoane care au solicitat, in mod oficial, sa le fie ridicat titlul de doctor. Nu in medicina. Ci doctor la Academia de Informatii. Academia SRI. Noua persoane renunta la doctoratul lor. Sa nu isi imagineze cineva ca aceasta este vreo forma de protest. Ca cei noua ar renunta la doctorat pentru a atrage atentia opinie publice nationale si internationale ca, in Romania, nu sunt respectate drepturile omului. Sau ca serviciile secrete beneficiaza de puteri atat de mari, incat democratia este in pericol. Sau in semn de protest pentru ca aceleasi servicii secrete incalca legea, infiltrand Parlamentul, Executivul, Justitia si sindicatele cu ofiteri acoperiti. Nici vorba de asa ceva. Dar atunci de ce renunta la doctorate?

Ei bine, acest prim val, pentru ca vor urma si altele, de indivizi care renunta la doctorate obtinute sub palaria Academiei SRI este generat de plagiat. Toti au plagiat. Toti au fost prinsi ca au plagiat. Ei nu sunt pur si simplu persoane care au savarsit un furt intelectual, se caiesc pentru asta si incearca cumva sa repare lucrurile. Nici vorba. Ei au fost prinsi. Sunt primii dintre cei prinsi. Vor urma multi altii.

Pentru ca, la Academia Serviciului Roman de Informatii, doctorii se faceau pe banda rulanta. Prin furt. Tot pe banda rulanta. Codul Penal pedepseste, cum este si firesc, furtul intelectual. Pentru ca autorul nu numai ca si-a insusit, in mod ilegal, munca si meritele altuia. Dar a si beneficiat, in felurite modalitati, de acest furt. Cei mai multi au obtinut, in baza furtului, bani pe care nu ii meritau luna de luna, timp de doi ani, din partea statului, dupa care au obtinut demnitati si functii pe care nu le meritau. Platite tot din banii statului. Nu este o simpla infractiune, ci o infractiune premeditata si continuata. Insotita de alte infractiuni.

Dar cine sunt reprezentantii de marca ai primului val? Le vom afla numele si veti fi de acord cu mine ca aceasta practica, patronata de SRI prin Academia SRI, a pus si pune in pericol siguranta nationala. Iata, in continuare, dovada.

Unul este Bogdan Licu. La data furtului intelectual, adica a plagiatului, in 2011, era nici mai mult, nici mai putin decat membru al Consiliului Superior al Magistraturii. Parte a ceea ce numim creierul justitiei independente. Iar astazi, este nici mai mult, nici mai putin decat procuror general al Romaniei. Un hot, care ii ancheteaza pe alti hoti sau presupusi hoti, pretinde ca este magistrat si ca imparte dreptatea. Taind si spanzurand. Altul este Mihai Stanisoara. Deputat in anul hotiei, tot 2011, si, mai mult decat atat, presedinte al Comisiei de Ordine Publica si Siguranta Nationala a Camerei inferioare a Parlamentului. Apoi, consilier prezidential al lui Traian Basescu. In timpul liber, deontolog. Si, de fapt, un hot si nimic mai mult. Si altul, un domn Daniel Andrei Moldoveanu, despre care am mai avut ocazia sa scriu, care a fost nici mai mult, nici mai putin, in calitatea sa de hot, sef al Comunitatii Nationale de Informatii apartinand Consiliului Suprem de Aparare a Tarii. Staroste peste serviciile secrete si mana dreapta a lui Traian Basescu. Dupa cum se vede, fostului presedinte ii facea placere sa lucreze cu pirati ai doctoratelor. Si pentru ca sa nu existe cineva care isi imagineza ca acest caz, al lui Daniel Moldoveanu, este o simpla intamplare, iata ca un alt fals doctor s-a dovedit a fi Romeo Raicu, un alt colaborator apropiat al lui Basescu, vicepresedinte PDL, fost presedinte al Comisiei de control a activitatii Serviciului de Informatii Externe.

Ajunge? Daca nu ajunge, sunt gata sa continui oricand si pe oricat de multe pagini. Ceea ce mi se pare, insa, esential este ca, cel putin o parte a binomului, iata, se dovedeste a fi corupta. Pana in maduva oaselor. Chiar si din aceasta perspectiva, a diplomelor de doctorat.

Oare nici aceasta nu este o vulnerabilitate la adresa sigurantei nationale? Oare cine trebuie sa se sesizeze nu se sesizeaza  nici acum, cand, iata,  primul val, alcatuit din nu mai putin de noua persoane, toti demnitari – eu am dat mai sus doar cateva exemple –, recunoaste implicit furtul intelectual si uzul de furt? Si incearca, cu disperare, sa renunte la titlul de doctor. Cu alte cuvinte, au furat, au beneficiat ani de zile de furt, au incasat bani, au ocupat functii si demnitati si, cand sunt prinsi, isi imagineaza ca pot sa se salveze pur si simplu, renuntand la titlul de doctor obtinut ilegal. Ei bine, asa ceva nu se poate. In cazul fiecaruia, o comisie abilitata de lege se va pronunta. Furtul va fi abia atunci recunoscut si atestat oficial. Dupa care ar trebui sa se puna in miscare justitia. Daca avem asa ceva.

Dar, pana se pune in miscare justitia, ce ar trebui sa faca intaiul statator al Serviciului Roman de Informatii, institutie care a patronat faradelegea? Ei bine, domnul Eduard Hellvig, care reprezinta, in calitate de director, Serviciul Roman de Informatii, are obligatia sa afle cine sunt vinovatii. Si, din nou, se va lovi de principalul sau colaborator, generalul cu patru stele, Florian Coldea. Si oare, din nou, i se vor inmuia picioarele domnului Eduard Hellvig?

Comentarii (1):
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.