Reteaua Corect
Stelian Tanase

233

Scris de Stelian Tanase in 10 octombrie 2019 la 10:25, in Politics. 52 vizualizari Intra in discutie Taguri233, dancila, guvern, majoritate, motiune de cenzura, vot shortlinkhttp://crct.ro/nv6N

.. este numărul cel mai des pomenit azi in România. In ciuda părerii unora, cum că azi se decide totul, mi se pare că e un pas, dar nu neapărat decisiv. E plin de consecințe, da, dar nu azi se termina povestea si nici nu incepe nimic. Nu e ziua Z. Sa presupunem că trece moțiunea, urmeaza stabilirea unei noi majorități parlementare si nu va fi simplu. Apoi vine numirea unui premier care isi va face un cabinet și va trece prin procedura votului de investitura. Va dura.

VVDăncilă în acest caz va disparea repede de pe firmamet ca si cum nu ar fi fost. Va fi inghitită chiar de PSD- toți pupincuristii de azi o vor infiera miine cu mîniie proletară și o vor alunga cinic. Dacă motiuniu nu trece, și PSD va cistiga aceasta partidă, VV Dăncilă ar ride degeaba. Săptămina viitoare trebuie sa mearga in Parlament să ia votul de incredere. Iohannis nu ii semna ministrii., mi-e clar. Si-ar da foc la valiza, va fi campanie. Oricum VV Dancila a intirziat si nu vad cum scapa de aceasta proba. Art 87 din Constititutie paragraf 3. Nu cred că va obține acel vot. Așadar va pleca din palatul Victoria – dacă nu azi, atunci după votul din Parlament, Guvernul ei este expirat legalmente vorbind si nu mai are dreptul sa funcționeze. Toate actele semnate de minștrii sunt lovite de nulitate. .

Alt termen – alegerile prezidențiale. Nimeni nu-și pune problemă că PSD să putea cumva să cîștige aceste alegeri. Singura miza ar fi o eventuală trecere în turul doi – pe scurt – devansarea lui Dan Barna – care să ii dea lui VV Dăncilă o gura de oxigen. Pentru PSD ar fi un succes real. Dar după 24 noiembrie se va pune problema înlocuirii celei care a pierdut. Ca toți perdanții PSD în alegerile prezidențiale – Iliescu, Năstase, Geoană, Ponta – și VVDăncilă va impărtăși aceeasi soartă. Cariera ei nu poate fi salvată indiferent de mijloace, cheltuieli, momeli & socoteli. Ea face cu disperare un efort de supraviețuire politică pentru care duce un război de ariergardă. Contraofensiva din ultimele zile, cind a cumpărat voturi in stinga si-n dreapta, este doar un episod.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.