Reteaua Corect

Crin Antonescu a invitat UDMR, PDL, PSD si minoritatile la discutii

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a invitat, prin intermediul unei scrisori deschise, liderii partidelor parlamentare, anume Marko Bela, Varujan Pambuccian, Emil Boc si Victor Ponta la o intalnire. Discutiile vor avea loc luni, 15 noiembrie, la Palatul Parlamentului si se vor axa pe deblocarea situatiei din Parlament, conform realitatea.net.

"Situatia actuala a Romaniei ne obliga pe noi, mandatarii increderii cetatenilor, sa manifestam responsabilitate si preocupare reala fata de rezolvarea crizei in care se zbat tara si societatea. Razboiul politic pe care noi, PNL, nu l-am dorit, generat de obsesia pentru putere absoluta si pentru controlul total al resursei financiare publice, manifestate pana acum de actuala guvernare, agraveaza criza de incredere a romanilor in institutiile democratice ale statului. Razboiul politic impiedica indetificarea si aplicarea, prin efort comun, a masurilor de natura sa genereze depasirea crizei economice grave in care se afla Romania", se arata in comunicat.

Presedintele PNL spune ca razboiul politic trebuie sa inceteze, pentru a scoate Romania din impas. "Atat eu, cat si colegii mei din PNL, consideram ca, in fata realitatii crunte a Romaniei de astazi, fortele politice trebuie sa inceteze razboiul politic, chiar daca acesta le aduce castiguri: puterii, pentru ca se mentine la tabloul de control al banului public, opozitiei, pentru ca poate puncta electoral. Avem convingerea ca impasul Romaniei de astazi nu poate fi depasit decat prin dialog real intre Putere si Opozitie, dialog care sa genereze un plan comun pentru iesirea Romaniei din criza economica si institutionala", motiveaza Antonescu, transmite realitatea.net.

"Pe aceste considerente, va invitam sa inauguram acest dialog luni, 15 noiembrie, la Palatul Parlamentului, la o ora pe care o vom stabili impreuna, pe calea discutiilor informale", mentioneaza liderul PNL in sfarsitul scrisorii adresate presedintelui UDMR, Marko Bela, liderului grupului minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian, presedintelui PDL, Emil Boc, si presedintelui PSD, Victor Ponta. Scrisoarea deschisa nu se adreseaza si UNPR sau PC.
Invitatia lui Antonescu vine dupa ce marti presedintele Traian Basescu a cerut in Parlament partidelor politice sa faca pace pentru deblocarea Legislativului. (M.F.)

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.