Reteaua Corect

Funeriu: Nu voi demisiona. Voi duce reforma pana la capat

Scris de diana.diaconescu in 04 noiembrie 2010 la 18:38, in Intern, Politics. 24 vizualizari Intra in discutie Taguriccr, demisie, funeriu, lege educatie shortlinkhttp://crct.ro/n5OD

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat astazi, la Realitatea Tv, ca nu intentioneaza sa demisioneze din functie, in ciuda deciziei CCR privind Legea Educatiei. Funeriu spune ca dorinta sa este sa aiba, cat mai repede, o Lege a Educatiei si ca va duce reforma sistemului de invatamant pana la capat.

Daniel Funeriu (gov.ro) Daniel Funeriu (gov.ro)

Intrebat daca, dupa motivarea CCR va demisiona din functia de ministru al Educatiei, Funeriu a replicat: "In niciun caz nu voi demisiona. Am o reforma de facut si o voi duce pana la capat."

"Modernizarea statului trebuie sa inceapa prin Educatie. Dorinta mea ca ministru este ferma: sa avem o Lege a Educatiei cat mai repede. Avem nevoie de o noua lege care sa fie aplicabila de la 1 septembrie 2011. Aceasta este dorinta Ministerului Educatiei. Modernizarea statului trebuie sa inceapa prin educatie. Toate negocierile politice trebuie sa se subsumeze acestui efort", a declarat Daniel Funeriu, conform Realitatea.net.

Ministrul Educatiei a facut, de asemenea, o serie de precizari privind varsta de pensionare in universitati.

"Am prevazut ca varsta de 65 de ani sa fie varsta de pensionare dupa care, daca Senatul decide acest lucru, sa poata sa prelungeasca activitatea de predare si de cercetare pana la o varsta pe care o decide Senatul universitar, urmand ca, pana la 75 de ani, profesorii universitari care au in coordonare doctoranzi sa poata duce la bun sfarsit doctoratul acelor persoane si sa poata, daca Senatul universitar decide ca ei sunt foarte buni, sa  continue sa ia studenti doctoranzi cu o tutela cu alti colegi mai tineri", a explicat Funeriu.

Funeriu sustine ca prin varianta Legii Educatiei propusa de Guvern se vrea promovarea in functie in universitati sa se faca doar pe criterii de competenra, nu pe criterii de varsta.

"Cei care au implinit 65 de ani daca au acea calitate de care universitatea nu se poate lipsi, sa-si continue activitatea de predare, insa este si un semnal foarte puternic dat catre tinerii de valoare care pot sa intre in sistem. Singurele criterii prin care se va putea ajunge profesor universitar sau conducator de doctorat in Romania vor fi cele legate de calitate, si nu de varsta. Nu este vorba de nicio vendeta impotriva unei anumite categorii, ci dimpotriva, sa pastram in sistem oamenii care merita acest lucru", spune Funeriu

In acelasi timp, sustine ministrul, "principala datorie a unui profesor universitar este sa creeze o scoala". "Asta se face prin promovarea colegilor mai tineri. In toate universitatile mari din lume, aceasta este una dintre principalele sarcini si atributii ale unui profesor universitar", adauga ministrul.

Curtea Constitutionala a decis ca asumarea raspunderii Guvernului pe Legea Educatiei este neconstitutionala. Potrivit deciziei Curtii, intre Parlament si Executiv exista un conflict de constitutionalitate deoarece Guvernul si-a asumat raspunderea pe o lege care era deja in dezbatere parlamentara. Astfel, Legea Educatiei se intoarce in Parlament pentru a fi dezbatuta.

 

(DMD)

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.