Reteaua Corect

media-145217065218198500.jpg

Sorina Matei, ATAC fără precedent la adresa lui Iohannis

10:23 / 20 iunie /  Intra in discutie

Jurnalista Sorina Matei critică, în termeni extrem de duri, modul în care Administraţia prezidenţială comunică în cazul scandalurilor în care este implicată. Matei a postat, pe Facebook, un mesaj prin care acuză că Administraţia prezidenţială nu dă dovadă de transparenţă, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai mult »
Bogdan Tiberiu Iacob

Manevră-șoc: Hodor și GDS bat în retragere în scandalul „Intelectualii CIE”

20 iunie 12:42 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsSv

S-au scurs mai bine de două luni de la scandalul amorsat de un cercetător al CNSAS, cu largul concurs al ”Revistei 22”, în ceea ce privește așa-zisa colaborare a unor intelectuali de top cu fosta Securitate și lucrurile, în loc să se lămurească, se complică tot mai tare. Mai precis, s-au formulat acuzații grele, dar lipsesc probele și pare că se pregătește terenul pentru constatarea că nici nu vor mai apărea vreodată.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Fenomene paranormale în para-stat

20 iunie 12:35 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsSu

Înalta Curte de Casație și Justiție, care trebuie să lucreze complet la vedere, a încheiat un protocol secret cu Direcția Națională Anticorupție și cu Serviciul Român de Informații. Prin care, practic, o parte din judecători au fost puși la dispoziția seviciului secret. Unul dintre cele trei exemplare ale documentului declasificat zilele trecute a dispărut. Nu se mai regăsește, cel puțin pentru moment, în arhiva Înaltei Curți. Semnatarul din partea celei mai importante instituții a Justiției române, domnul Nicolae Popa afirmă răspicat că documentul desecretizat conține un fals grosolan. Iar actuala președintă a Înaltei Curții, doamna Cristina Tarcea, declară în parcarea instituției că probabil va depune o plângere penală pentru a desluși adevărul. Niciunul dintre șefii succesivi ai Înaltei Curți nu își asumă protocolul și consecințele acestuia.

Citeste mai departe »

Tomac, despre anularea alegerii primarului din Chişinău: Acolo se aplică principiul lui Stalin

20 iunie 10:35 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsSk
7470669-mediafax-foto-alexandru-dobre (1).jpg

Preşedintele PMP Eugen Tomac a afirmat, miercuri, referitor la invalidarea scrutinului pentru primăria de la Chişinău, câştigat de Andrei Năstase, că Republica Moldova este un stat românesc "capturat" în afara UE, unde se aplică principiul lui Stalin, indiferent cine votează, rezultatul e anulat, scrie Mediafax.

Citeste mai departe »
19 iunie 2018
Bogdan Tiberiu Iacob

Sperau să vorbească despre principii. A vorbit despre bani

19 iunie 14:53 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsS9

Mare dezamăgire trebuie să fie pentru o parte a românilor discursul ținut ieri de adjunctul secretarului american de stat pentru probleme europene și eurasiatice, Wess Mitchell, aflat în vizită la București. Adoratorii lui Kovesi mizau pentru un mesaj nervos împotriva PSD și în favoarea anticorupției, dar au primit, în schimb, unul pragmatic, în primul rînd despre bani. Ceea ce nu înseamnă, însă, că discursul lung al lui Mitchell a fost altfel decît excepțional, meritînd toată atenția.

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Haita dezlănțuită

19 iunie 10:50 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsS8

Ieri am avut spectacolul unui tăvălug la Camera Deputaților. M-am intrebat de ce? E vorba intii de toate de un vot cu dedicație. Beneficiarii lui sunt diversi insi de la baza pînă la virful PSD și ALDE.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

S-a săvârșit!

19 iunie 09:53 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsRX

Din nou avem parte de un scandal cât Casa Poporului. În miez de noapte, parlamentarii Opoziției au protestat prin gesturi obscene. Din ce cauză? La mult timp de la crearea actualei majorități, în fine, avem un nou Cod de procedură penală. Vorba vine! Avem doar o lege votată. Și atâta tot. Până la promulgare, urmează o mare aventură. Dar, una peste alta, se poate spune că, în fine, PSD plus ALDE au încheiat parcursul unei etape importante.

Citeste mai departe »

Viziteu susține că și Dragnea a semnat un protocol cu SRI

19 iunie 09:20 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsRV
media-152810816616307400.JPG

O informație de senzație este furnizată astăzi de un membru al Comisiei pentru Controlul SRI. Este vorba de deputatul Lucian Daniel Stanciu Viziteu, din partea USR care susține că în calitatea sa de ministrul al Dezvoltarii Regionale, Liviu Dragnea, ar fi semnat un protocol de colaborare cu SRI pe care l-a și semnat în persoană, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Imigranții îi clatină scaunul lui Merkel

19 iunie 09:11 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsRS
Merkel-Chancellor-Over-887566-725x350.jpg

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, vrea o reuniune de urgență cu reprezentanții mai multor țări europene afectate de problema migrației, scrie ediția de duminică a ziarului Bild. Inițiativa cancelarului de la Berlin vine pe fondul disputelor cu ministrul de Interne, Horst Seehofer, care dorește o înăsprire a politicii migrației în Germania și pe cel al politicii anti-migrație pusă în aplicare de noul guvern Italian. „Încă nu am ajuns la un acord, suntem în faza pregătirilor. Nu este clar când acest summit special ar putea avea loc”, a declarat un membru al guvernului italian pentru Bild, relatează Flux.md, citând evz.ro.

Citeste mai departe »

Traian Băsescu spune de ce a amânat PSD validarea lui Gabriel Vlase la SIE

19 iunie 08:59 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsRQ
736024-1529384883-traian-basescu-spune-de-ce-a-amanat-psd-validarea-lui-gabriel-vlase-la-sie.jpg

Fostul preşedinte Traian Băsescu spune că PSD a amânat pentru săptămâna viitoare validarea în Parlament a deputatului Gabriel Vlase la conducerea SIE pentru că aşteaptă sentinţa, pe 21 iunie, în procesul lui Liviu Dragnea, scrie România Liberă.

Citeste mai departe »
18 iunie 2018
Stelian Tanase

False elite

18 iunie 15:06 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsRO

Ultimii doi trei ani mai ales amintesc de o stare de spirit foarte răspîndita in anii 80, cițiva ani înainte de revoluție. Tot omul era convins că România e condusa de prosti, de inculți care duc țara de rîpă. Povestea s-a terminat prost. D-aia o duceam prost( in raport cu ungurii, cehii polonezii), d-aia eram săraci si aveam pe cap o dictatura delirantă. Căpătasem convingerea că elitele nu erau elite veritabile, ci niste grupuri de impostori, lipsiți de carte și meserie care se cățărasera fără vreun merit acolo sus de un profitau cu nerusinare de privilegii. Ceaușeștii, Ion Bobu, Suzana Gâdea, Constantin Dăscălescu etc. formau o gardă de incompetenti, agramați, in esenta niste proști.

Citeste mai departe »

Gabriel Vlase, propunerea lui Iohannis pentru SIE, vizită surpriză în biroul lui Liviu Dragnea

18 iunie 15:03 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsRN
media-152896704564972500.jpg

Gabriel Vlase, nominalizarea lui Klaus Iohannis pentru șefia Serviciului de Informații Externe (SIE), a fost convocat luni în biroul lui Liviu Dragnea, unde au avut loc negocieri, în contextul în care președintele l-a propus pe Vlase fără să se consulte cu liderii coaliției de la guvernare, informează B1 TV. Potrivit unor surse politice, liderul PSD Liviu Dragnea l-ar prefera pe Claudiu Manda în locul lui Gabriel Vlase, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Serviciul Român Anti-plagiat: cazul Vlase

18 iunie 13:23 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsRF

Din capul locului, se presupune că o teză de doctorat e o lucrare științifică extrem de complexă, menită să aducă noutăți în domeniul tratat, scrisă într-un limbaj relativ pretențios și nu tocmai accesibil profanilor. Un doctorand în drept, bunăoară, nu va înțelege mare lucru dintr-o teză din domeniul medicinii ori al matematicii. În România, însă, lucrurile par să stea cu totul altfel: s-a ajuns ca unii ziariști să stăpînească atît de bine toate domeniile științifice încît funcționează ca o veritabilă mașinărie de depistat plagiatul, acolo unde e cazul. Ori poate o exista, pe undeva, un SRA, Serviciul Român Anti-plagiat.

Citeste mai departe »

Întâlnire DECISIVĂ între Liviu Dragnea și Tăriceanu

18 iunie 11:38 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsRD
media-148216087785983700.jpg

Liderii coaliției, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, se vor întâlni, în cursul zilei de astăzi, pentru a lua deciziile în privința evenimentelor din această săptămână, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Moţiunea simplă împotriva ministrului Economiei, dezbătută şi votată în plenul Senatului

18 iunie 11:19 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsRC
7456835-mediafax-foto-alexandru-dobre.jpg

Senatorii vor dezbate şi vota, în plenul de luni, moţiunea simplă prin care liberalii îi cer demisia ministrului Economiei, intitulată "Daniel Andruşcă, piesă de mobilier în minister. Incompetenţa falimentează România!", scrie Mediafax.

Citeste mai departe »

Serviciile germane de informaţii, acuzate că ar fi SPIONAT ambasade şi ministere de la Viena

18 iunie 10:46 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsRz
hepta-3658722.jpg

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a cerut Germaniei să ofere explicaţii privind acuzaţiile conform cărora serviciile germane de informaţii ar fi spionat miniştri, ambasade şi instituţii internaţionale de la Viena, relatează site-ul Politico.eu, citat de Mediafax.

Citeste mai departe »

Daniel Zamfir, în ALDE: Acesta a fost „trocul” cu Tăriceanu

18 iunie 10:40 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsRx
LmpwZyZ3PTU4MCZoYXNoPTljNjkyODUwOTM2MjdiYWRkOTFhNWFkZmM0Mjc4OTE2.thumb_.jpg

Senatorul Daniel Zamfir, recent trecut la ALDE, a transmis un mesaj pentru liderul PNL, scrie DCNews.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Asaltul lui Tăriceanu asupra PNL

18 iunie 10:16 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsRw

Ofensiva declanșată de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, împotriva PNL este un succes garantat. Această mișcare vizează electoratul vulnerabil al Partidului Național Liberal. Scopul urmărit este acela de a trece cât ai mulți votanți ai fostei Drepte liberale în tabăra noii Drepte. În tabăra ALDE. Care sunt pârghiile pe care Tăriceanu le pune în mișcare? De ce este sigur succesul acestei operațiuni?

Citeste mai departe »
17 iunie 2018
Stelian Tanase

Judecata lui Dragnea

17 iunie 09:16 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsRm

Săptămîna care incepe miine este iar una fierbinte si nu doar meteo. Calendarul nostru se face de la o vreme in fcț de agenda lui Liviu Dragnea. Țara asta fierbe cind are el interes si se calmează cind își pierde interesul. Pe 21 iunie ar urma să avem o sentinta definitivă în dosarul Bombonica. Condamnarea lui Dragnea ar insemna o schimbare radicala a peisajului politic. Dispariția din spatiul public, de la manșe, a celui care a întors țara up side down din 2016 incoace. Cărțile sunt făcute pentru a fi achitat. Caz in care povestea asta urita va continua in aceiași parametri, cu aceiași protagoniști și figuranti, cu aceleași mize.

Citeste mai departe »
Adrian Severin

De la democrația pluralistă înapoi la democrația populară

17 iunie 09:14 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsRl

Refuzul Președintelui Iohannis de a se conforma Deciziilor CCR, refuz care, pentru orice om de bun simț, a depășit limita întârzierii rezonabile, nu mai ține de confruntarea dintre republica parlamentară (prevăzută de Constituție) și republica semiprezidențială (dorită de Președinții care nu vor să fie mediatori, ci jucători). El substituie democrația pluralistă cu democrația populară. Ceea ce este mai mult decât o schimbare de regim. Este o schimbare de sistem.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Diversiune. Raționament prin reducere la absurd

17 iunie 09:07 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsRk

Se întrec comentatorii politici cu laudele la adresa consilierei pe probleme juridice a președintelui Klaus Iohannis. O anume doamnă Simina Tănăsescu. Aceasta i-a dat un sfat măreț. Să decreteze anularea deciziei CCR. Pe motiv că unul dintre judecători ieșise din termenul legal. O nebunie! Lui Klaus Iohannis i-a plăcut. Și trece la fapte. După cuvenitele declarații.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.