Reteaua Corect

06-07-valcov-agerpres-08-605x.jpg

Cozmin Gușă, scenariu EXPLOZIV pentru PSD: Vâlcov ar putea viza funcția de premier

08:10 / 21 august /  Intra in discutie

Consultantul politic Cozmin Gușă susține, referitor la atacurile din ultima perioadă ale lui Darius Vâlcov, că acesta se afla într-o competiție internă pentru postul de premier, alături de Mihai Fifor și Carmen Dan, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai mult »
21 august 2018
Petru Romosan

Nici Iohannis, dar nici Dragnea

21 august 12:18 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntb7

Tema presantă a acestor zile de august este necesitatea absolută a opririi războiului româno-român, care face ravagii de prea multă vreme. Cum procedăm ? De unde începem ? Şi, mai ales, cu ce continuăm ? Manifestaţiile antiguvernamentale şi anti-PSD care nu se mai termină în Piaţa Victoriei de aproape doi ani au totuşi o justificare. Justificarea se numeşte „Liviu Dragnea”, preşedintele PSD, deja condamnat de două ori, o dată definitiv şi a doua oară în primă instanţă. Celor care au trăit în România în ultimii 50 de ani Liviu Dragnea le aminteşte brutal două personaje politice : Nicolae Ceauşescu şi Adrian Năstase. Gorbaciovistul Ion Iliescu a fost parcă mai perestroika şi mai glasnost decât Ceauşescu şi Năstase. Deşi posedat încă de tânăr de morbul puterii, nu s-a comportat ostentativ ca un veritabil dictator.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Două soluții, o singură consecință: Năstase is back

21 august 11:19 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntaX

Că în interiorul PSD se discută aprins de mai multă vreme despre amnistierea celor anchetați în ultimii 13 ani de binomul ilegal DNA-SRI nu mai e un secret. De cîteva zile a fost lansată însă pe piață, subtil, o variantă alternativă, să zicem mai ”soft”. În ambele cazuri, Dragnea ar avea de cîștigat într-o formă sau alta. Dar, marele cîștigător, tot în ambele situații, ar fi Adrian Năstase, cel care ar primi instantaneu dreptul de a reveni în politică. Iar, la cum se prezintă lucrurile, probabil preluarea PSD și candidatura la prezidențiale ar veni de la sine.

Citeste mai departe »

Carmen Dan și Raed Arafat, audiați în Parlament pentru violențele din Piața Victoriei

21 august 11:15 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntaW
media-153483756800752200.jpg

Ministrul de Interne, Carmen Dan, reprezentanții Jandarmeriei, dar și secretarul de stat, Raed Arafat, au venit la Comisia de Apărare din Parlament pentru a fi audiați în legătură cu violențele din 10 august, din Piața Victoriei, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

PNL, tabula rasa

21 august 10:46 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntaS

„Tabula rasa” în latină însemna „tablă ștearsă”. Adică nicio informație. Zero barat. Se potrivește perfect situației în care se află astăzi Partidul Național Liberal. O formațiune care se comportă ca și când nu are trecut. Ca și când memoria colectivă a fost ștearsă. Numai așa se explică de ce PNL perseverează într-o gravă eroare. Și face din nou recurs la procurori.

Citeste mai departe »

Comisia de Apărare stabilește când va fi audiată Carmen Dan legat de protestul din 10 august

21 august 08:14 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntaQ
carmen-dan-605x340.jpg

Deputații din Comisia de apărare decid, marți, când va fi invitată Carmen Dan la audierea în forul legislativ, pentru a da explicații despre evenimentele de la protestele violente din 10 august. Ministrul de Interne a spus că este dispusă să vină ca să prezinte raportul întocmit de MAI, scrie Mediafax

Citeste mai departe »
20 august 2018
Bogdan Tiberiu Iacob

Gogorița anului - protestele de la Bucuresti „oripilează” străinătatea

20 august 12:08 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntaK

De la mitingul din 10 august soldat cu o serie de violențe, leit-motivul foarte multor relatări din media, al unor poziții politice ori al unor mesaje de pe rețelele virtuale este că am reușit să îngrozim restul țărilor democratice și suntem la un pas de a pierde președinția Consiliului European, ori chiar să fim eliminați din UE. Ca să fie bîlciul complet, 40.000 de români semnează o petiție prin care se cere intervenția de urgență a ONU(?!!), iar alții anunță proces la Haga.
Naivitate la cote maxime, am spune.

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Presa internationala despre seara de 10 august

20 august 12:05 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntaJ

Un aspect pe care cei care au organizat si ordonat brutalitațile Jandarmeriei din Vinerea neagra l-au ignorat, a fost cum va reda presa internațională evenimentele din Piata Victoria de la Bucuresti din 10 august. O ipoteză ar fi că nu l-au ignorat, au fost conștienti de consecințe, dar nu le-a păsat de imaginea României in Europa si in lume. Esențial pentru participantii la lovitura din 10 august a fost să-si conserve controlul, să-i intimideze pe cei care contestă puterea lui Liviu Dragnea, să le dea o lecție celor care l-au sfidat, sa se razbune pe ei. Deși lider al unui partid de stînga (membru al Internaționalei Socialiste) îi este frică mai mult ca de orice de „masele populare” – asta în ciuda ideologiei pe care o proferează.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

O nouă lege a demonstrațiilor

20 august 11:27 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntaG

Ultimele experiențe, în special cele petrecute în acest an, demonstrează fără echivoc faptul că Parlamentul are obligația de a promova o nouă lege, care să reglementeze modul de desfășurare al manifestațiilor publice. În special a celor de protest. În ultimă instanță, și Guvernul poate veni cu o ofertă printr-o ordonanță de urgență. Și, într-adevăr, există o mare urgență.

Citeste mai departe »

Este Iohannis controlat de serviciile secrete germane şi ruseşti?

20 august 10:22 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntaE
soldati-rusi-800x450@2x.jpg

Condominiu este, în dreptul internațional public, un teritoriu asupra căruia mai multe state suverane exercită suveranitatea comună în baza unui acord oficial. Conceptul este atestat încă din 1682 într-un tratat publicat în Tübingen, Tractatio de condominio territorii, de Ulrich Thomas, urmat în 1776 de către De Condominio, la acel timp al Sfântului Imperiu Roman, referindu-se la coproprietatea de tip feudal a unui teritoriu, oraș sau țări, de câțiva prinți suverani, scrie newstandard.ro.

Citeste mai departe »

Ponta: Voi depune un amendament de interzicere la proteste a huliganilor din evidenţa Jandarmeriei

20 august 09:27 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntau
7436612-mediafax-foto-alexandru-dobre.jpg

Deputatul independent Victor Ponta a declarat, duminică, că va propune în Parlament modificarea legii Jandarmeriei astfel încât "huliganii" aflaţi în evidenţa forţelor de ordine să nu aibă dreptul să participe la mitinguri, scrie Mediafax.

Citeste mai departe »

ATAC ARMAT la Ambasada SUA din Turcia

20 august 09:20 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntas
politisti-turci-afp.jpg

Mai multe focuri de armă au fost trase luni dimineaţă dintr-un vehicul în direcţia Ambasadei SUA de la Ankara, lovind un geam, însă nu s-au înregistrat victime, informează agenţia Reuters, citând postul CNN Turk, scrie Mediafax.

Citeste mai departe »

Continuă scandalul pe Legea offshore. Vâlcov îl acuză pe Iohannis de înțelegeri secrete cu OMV

20 august 09:18 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntar
download.jpg

Darius Vâlcov, consilier al premierului, a insinuat pe Facebook că preşedintele Klaus Iohannis ar fi avut o înţelegere cu directorul general al OMV, Rainer Seele, pe Legea offshore, scrie România Liberă.

Citeste mai departe »

De la ANTIFA la ANTI-FĂ. Mitingul Diasporei de la Dacian Cioloș la Viorica Dăncilă

20 august 09:12 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntap
andronic_1-465x390.jpg

„ANTIFA a fost prezentă la mitingul din 10 august. Așa explicau unii jurnaliști violențele din piață. Întrucât eu susținusem că huliganii care au provocat violențele din 10 august sunt membri ai galeriilor de fotbal Steaua, Dinamo și Universitatea Craiova, controlate de Ministerul de Interne prin DGIPI și Brigada de Intervenție a Jandarmeriei, am fost curios să văd despre ce este vorba”, scrie jurnalistul Dan Andronic într-o analiză publicată în Evenimentul Zilei și pe care o redăm integral în cele ce urmează.

Citeste mai departe »
19 august 2018
Stelian Tanase

România pe muchie de cuțit

19 august 11:08 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntao

Romania traversează o criză severă. Punctual, ea a început odată cu instalarea PSD la guvern după ultimele alegeri parlamentare. La mai putin de o lună un val de proteste s-a produs în mai multe mari orașe – Bucuresti, Cluj, Sibiu, Timișoara, Iași etc. Ce forțe se confruntă, care este baza socială a acestei crize? Ce trebuie tranșat, de fapt? Să luăm seara de 10 august, vinerea neagră, exemplul cel mai apropiat.

Citeste mai departe »

Putin și Merkel, întâlnire de grad zero

19 august 10:48 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntak
86954e798a0145afaefc82d8b15ff53d_18.jpg

Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele rus Vladimir Putin nu au făcut niciun progres clar pe temele conflictelor din Siria şi Ucraina, relaţiilor cu Iranul şi conductei de gaz Nord Stream 2, discutate sâmbătă noaptea, transmite Reuters. Cei doi lideri s-au întâlnit în cadru bilateral oficial pentru prima oară după anexarea Crimeei de către Rusia. Ei au făcut declaraţii ziariştilor doar înainte de întrevedere, fără a accepta şi întrebări din partea acestora, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Washington Post: E vremea ca Turcia și NATO să meargă pe căi separate

19 august 10:44 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntaj

Situația dă semne că e tot mai încordată: cel mai prestigios și mai influent ziar american, The Washington Post, scrie că a venit vremea ca Turcia să fie aruncată din NATO și să apuce pe propriul drum, chiar dacă asta va avea consecințe majore asupra alianței nord-atlantice. Un articol care vine în urma recentelor tensiuni ținînd de baza aeriană americană de la Incirlick care, fără doar și poate, va fi relocată în perioada care urmează. Foarte probabil în România.

Citeste mai departe »

Vâlcov: Cine ar îndrăzni să modifice legea offshore va trebui judecat pentru trădare

19 august 10:33 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntag
darius-valcov-flash.jpg

Darius Vâlcov susține că legea offshore aduce în plus pentru bugetul de stat 6 miliarde de dolari, iar oricine ar încerca să modifice actuala formă ar trebui judecat pentru trădare de țară, potrivit Mediafax, citat de Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Klaus Iohannis vrea să demonstreze că Guvernul este violent cu populaţia

19 august 10:30 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntaf
Iohannis-1000x600.jpg

Folosind atacul la Jandarmerie, Klaus Iohannis vrea să demonstreze că Guvernul este violent cu populaţia, scrie Ion Spânu într-o analiză publicată în Cotidianul și pe care o redăm în continuare integral.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Se dau cap în cap? Sau dau din cap?

19 august 10:13 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntad

O întâlnire de o importanță crucială are loc între cancelarul Germaniei și țarul Rusiei. Agenda politică este încărcată. Explozivă chiar. Se discută despre poziția celor două state legat de Siria. De Iran. Dar, mai ales, despre faimoasa conductă de gaz Nord Stream 2. Încă nu s-a ajuns la niciun acord. Dar dacă se ajunge?

Citeste mai departe »
18 august 2018

Donald Trump a semnat: Îl contestă pe procurorul special Robert Mueller

18 august 10:48 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nta8
media-153423196438565900.jpg

Preşedintele SUA, Donald Trump, a afirmat vineri că procurorul special Robert Mueller, care anchetează ingerinţele electorale ruse, este o persoană controversată, şi a decis retragerea accesului la date secrete pentru un oficial din cadrul Departamentului Justiţiei, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.