Reteaua Corect

trump-75921.jpg

Decizie GREA pentru Donald Trump: Ce se va întâmpla în Afganistan

09:24 / 20 august /  Intra in discutie

Preşedintele american Donald Trump încerca vineri să găsească o strategie pentru Afganistan şi să decidă între susţinătorii unui efort militar sporit în cel mai lung război al SUA şi cei care sugerează să analizeze intervenţia în Afganistan prin prisma pierderilor şi a profiturilor, relatează AFP, consultat de Agerpres, transmite Știripesurse.ro.

Citeste mai mult »
Petru Romosan

Instantanee din bizarul război în curs

20 august 11:48 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrml

Îşi va termina Donald Trump mandatul de preşedinte la Casa Albă ? Întrebarea se pune foarte serios după eliminarea strategului său principal, Steve Bannon, un conservator autentic din familia lui Viktor Orbán sau Jarosłav Kaczyński, politicieni mai proape de noi geografic.

Citeste mai departe »
Andrei Marga

Starea actuală a pluralismului

20 august 11:45 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrmk

Din generație în generație, revine întrebarea: cui i se datorează rămânerea perseverentă în urmă a României, pe care o constată oricine se informează și face comparații?

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Statul corupt trece pe o treaptă nouă de accelerație

20 august 11:17 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrmi

Două evenimente majore de la sfârșitul săptămânii trecute, ambele declanșate sub pretextul combaterii corupției, demonstrează că statul corupt numit România intră într-o nouă etapă. Mă refer la proiectul de lege privind confiscarea extinsă a averii și la declarația comună a CSM , Înaltei Curți și Parchetului General. Ambele evenimente sunt, la modul declarativ, circumcise identificării luptei împotriva corupției. Dar există toate șansele ca, de fapt, să asistăm la o upgradare a statului corupt.

Citeste mai departe »
19 august 2017

Ce mesaj a transmis SUA de Ziua Națională a Ungariei

3-177885-publimedia-shutterstock-copy-copy.jpg

Secretarul de stat american aminteste Budapestei, in mesajul trimis de Ziua Nationala a Ungariei, ca a promis sa respecte democratia si statul de drept, relatează HotNews.

Citeste mai departe »

Rusia face APEL la Guvernul României: 'Sperăm că nu va permite rescrierea istoriei'

19 august 08:47 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrm4
media-143966574569887900.jpg

Ministerul de Externe al Rusiei şi-a exprimat speranţa că Guvernul României nu va permite rescrierea istoriei bazate pe sprijinul militar-memorial bilateral, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al MAE rus, Maria Zaharova, comentând dorinţa autorităţilor române de a redenumi Parcul Tolbuhin din Bucureşti. "Sperăm că va prevala nu ideea de sacrilegiu, ci memoria a mii de soldaţi sovietici, care şi-au dat viaţa pentru eliberarea acestei ţări de fascism în urmă cu peste 70 de ani, scrie Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »
18 august 2017

Raport incendiar al Curții de Conturi a SUA: Patriot nu face față provocărilor contemporane

18 august 18:22 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrm3
media-149932542085179200.jpg

România este pe cale să dea peste 4 miliarde de dolari pentru a achiziționa de la americani sisteme antiaeriene şi antibalistice de tip Patriot, rachete care însă nu sunt în cea mai bună stare de funcționare, fapt recunoscut chiar de către oficialii americani, transmite Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Campionii la siguranță

18 august 12:56 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrlZ

România ocupă, conform Eurostat, locul trei în Europa în materie de ordine și siguranță națională. Vorbim despre cheltuieli. Nu despre performanțe. Alocăm 2,3% din Produsul Intern Brut acestui capitol. Respectiv circa patru miliarde pe an. Cu un mic avans în fața noastră nu se află decât Bulgaria și Slovacia. Așa stând lucrurile, ar trebui ca, în materie de ordine și siguranță națională, situația românilor să fie excepțională. Dar nu e.

Citeste mai departe »

Toader, pus pe index. PSD, sătul de tertipurile ministrului (surse)

18 august 10:56 Publicat in Intern Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrlX
7427350-mediafax-foto-alexandru-dobre.jpg

Are o presiune uriașă pe umerii lui, iar cerințele partidului care l-a propulsat în funcția de ministru al Justiției îi atrnă ca o piatră de moară. La jumătate de an de la numire, așteptările PSD au fost rând pe rând, date peste cap, prin amânări și diverse tertipuri procedurale. Acum Liviu Dragnea și apropiații săi nu mai au răbdare, iar Tudorel Toader ar putea plăti cu propriul portofoliu neîndeplinirea obiectivelor fixate de către principalul partid de guvernare, scrie Știripesursero.

Citeste mai departe »

Cozmin Gușă: Unirea cu Republica Moldova, oportunitate și NECESITATE geopolitică

18 august 10:27 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrlS
gusa.jpg

Analistul politic Cozmin Guşă susţine că unirea României cu Moldova reprezintă o oportunitate şi necesitate geopolitică. "Doua precizari initiale: prezint acum o schita / rezumat a unui posibil proiect al unirii Romaniei cu Moldova , ce apare azi in sfarsit ca o oportunitate si necesitate geopolitica, concept ce-l voi dezvolta intr-o lucrare mai ampla pe care o voi publica chiar la Editura Mihai Eminescu, detinatoarea acestui interesant site de stiri, tracknews.ro”, a afirmat el.

Citeste mai departe »

Ponta NU-L IARTĂ pe Dragnea. Atac FĂRĂ MENAJAMENTE la adresa preşedintelui PSD

18 august 09:56 Publicat in Intern Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrlN
images.jpg

Fostul premier nu-l uită şi nu-l iartă pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea. Într-un mesaj legat de atentatele care au avut loc în Spania, Victor Ponta a "strecurat" şi un atac voalat la adresa lui Dragnea. Fostul social-democrat susţine că politicienii "aflaţi în vacanţă" nu iau măsuri şi se "complac" în a transmite mesaje de solidaritate în astfel de cazuri, transmite Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Un al DOILEA atentat terorist a avut loc în Spania, după cel din BARCELONA

media-150303301187610800.jpg

Spania este în stare de șoc. După atacul terorist de la Barcelona, un al doilea atac a avut loc în această dimineață, în localitatea Cambrils. Autoritățile spaniole susțin că cele două atacuri teoriste sunt în legătură directă, transmite Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »
17 august 2017
Bogdan Tiberiu Iacob

SRI trebuie să spună: Cu cine s-a pupat ideologic în România extremistul Heimbach?

17 august 11:35 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrly

America încă e în stare de șoc după tragicele evenimente de sîmbătă, cînd o manifestație din orașul Charlottesville a degenerat și s-a terminat cu o baie de sînge după ce un extremist de dreapta a intrat deliberat cu mașina în mulțime. Știrea a lovit, neașteptat, și România, după ce s-a aflat că un lider marcant al neo-naziștilor americani implicați în scandal e fan Zelea Codreanu și a venit să ia ”lumină” ideologică din țara noastră.

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Imaginația a ajuns la putere

17 august 11:31 Publicat in Intern Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrlx

Povestile cu Sebastian Ghiță, Puiu Popoviciu, arestarea in Israel a miliardarului Benny Steinmetz și a expertului Tal Silberstein ( și ei tot în legătură cu afaceri dubioase din România in cirdasie cu diversi), scoate la iveală o realitate despre care s-a vorbit cu jumătate de gură sau în clar, dar f. rar.

Citeste mai departe »

Consilierul lui Donald Trump recunoaște: SUA sunt în RĂZBOI ECONOMIC cu China

china-sua.jpg

SUA sunt "în război economic" cu China, iar confruntarea cu Coreea de Nord pe tema programului nuclear nu este decât o "diversiune", a declarat Steve Bannon, controversatul consilier strategic al preşedintelui american Donald Trump, într-un interviu publicat miercuri, potrivit AFP, preluat de Agerpres, transmite Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

George Soros, MILIOANE de dolari cheltuiţi pentru LOBBY în Congresul SUA. Ce LEGI a vizat

media-149130858002224300.jpg

Miliardarul George Soros și-a întențit eforturile financiare pentru activitățile de lobby în acest an. În prima jumătate a anului 2017 doar unul dintre ONG-urile miliardarului de origine maghiară a cheltuit o sumă egală cu cea consumată de tot grupul său în tot anul 2016. Finanțatorul democraților din SUA a crescut cheltuielile pentru lobby pe o serie de probleme externe, inclusiv pe eforturile de a se opune legilor promovate de Ungaria, care sunt descrise ca fiind un atac direct la ONG-urile finanțate de el în țara vecină, scrie Evenimentul Zilei, consultat de Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Florian Coldea a fost aspru pedepsit

17 august 11:02 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrls

Nu este deloc întâmplător faptul că generalul cu patru stele Florian Coldea este omul ales de SRI, pentru a ridica pe înalte culmi nivelul de etică al viitorilor lucrători din instituție. Este cadru didactic în grad de conferențiar cu acte în toate regula la Academia de Informații a SRI. Și predă ceea ce știe cel mai bine. Etica. Cum a ajuns acolo Coldea și de ce tocmai acolo și nu în altă parte? Iată o întrebare la care, mai devreme sau mai târziu, societatea civilă, dacă nu și altcineva, ar trebui să dea un răspuns concludent.

Citeste mai departe »

Canada trimite militari și patru avioane de vânătoare CF-18 în România

17 august 10:14 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrlr
download.jpg

Forțele armate canadiene (FAC) trimit aproximativ 135 de militari și patru avioane de vânătoare CF-18 Hornet ale Aviației regale canadiene la Constanța, în România, pentru a lua parte la activitățile poliției aeriene a NATO din septembrie până în decembrie 2017, informează, joi, site-ul de știri 45enord.ca, transmite Agerpres.

Citeste mai departe »

Angela Merkel se opune încheierii procesului de aderare a Turciei la Uniunea Europeană

angela_merkel_91299000.jpg

Cancelarul german Angela Merkel a respins, miercuri, posibilitatea încheierii procesului de aderare a Turciei la Uniunea Europeană, dar a semnalat faptul că Blocul comunitar nu va începe discuţii cu Ankara privind modernizarea uniunii vamale existente, relatează site-ul agenţiei Anadolu, consultat de Ziarul Financiar.

Citeste mai departe »
16 august 2017

Sorin Grindeanu lovește în Dragnea după publicarea datelor INS

16 august 12:06 Publicat in Intern Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrll
grindeanu.pm58oezlhr.jpg

Fostul premier Sorin Grindeanu are o reacție rapidă, după ce Institutul Național de Statistică a arătat că România a avut o creștere economică de 5,8% pe primele șase luni ale anului. Perioada coincide cu mandatul de premier al lui Sorin Grindeanu, iar acesta a ținut să semnaleze că a apărut încă ”o dovadă” a faptului că evaluarea lui Liviu Dragnea nu a avut nicio legătură cu realitatea, transmite Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »
Val Valcu

Diferența între Tudose și Trump, chestie de lungime

16 august 11:59 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrlk

Presa anti-Trump vorbește despre dictatura pe care președintele american o instaurează folosind Twitter. Cu această armă, Donald Trump desființează adversari și contraatacă în campania electorală, care nu a încetat nici după învestirea celui de-al 45-lea președinte al Statelor Unite.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.