Reteaua Corect

media-151981113754126000.jpeg

Klaus Iohannis, somat în scandalul protocoalelor

10:52 / 23 aprilie /  Intra in discutie

Eugen Nicolicea, președintele Comisiei juridice din Camera Deputaților, intervine în scandalul protocoalelor! CSAT este obligat să sesizeze Parchetul General în legătură cu existența acestora, a declarat Nicolicea luni, la Antena3. Reacția acestuia vine după ce un nou protocol a fost făcut public, duminică seara, de Antena 3. Este vorba despre un acord de colaborare între MApN şi PÎCCJ. Potrivit sursei citate, documentul ar fi fost semnat în 2011 de şeful de atunci al Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei şi de prim procurorul adjunct al PÎCCJ, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai mult »
Sorin Rosca Stanescu

Tâlcul protocoalelor

24 aprilie 09:53 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsAj

Nu mai putem număra, credeam, ceea ce comunicase oficial SRI în fața Comisiei parlamentare de control. Și anume că numărul protocoalelor era fix cifra diavolului. 66. Am mai aflat apoi că mai există un protocol, 67, nedivulgat de către subordonații lui Eduard Hellvig, pentru că i se aplicase chiar acestuia pe vremea când era ministru USL. Și lui Iohannis. Protocolul cu ANI. Apoi, brusc, odată deschisă, cutia Pandorei își varsă lăturile într-o cascadă de neimaginat. Și aflăm acum că numărul protocoalelor este mult mai mare. Pentru moment, imposibil de estimat. Dar care este tâlcul lor?

Citeste mai departe »
23 aprilie 2018
Bogdan Tiberiu Iacob

Surprize-surprize în raportul Departamentului de Stat al SUA

23 aprilie 10:56 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsAe

Ca în fiecare an în această perioadă avem parte de Raportul de ţară privind Drepturile Omului, publicat de Departamentul de Stat al SUA. Am aruncat, de curiozitate, o scurtă privire peste document ca să vedem cum mai stau lucrurile din acest punct de vedere. Nu prea bine, am spune: deși sunt consemnate și realizări, există încă multe neîmpliniri în puncte delicate, precum corupția politicienilor, situația din închisori, libertatea presei ori tratamentul aplicat minorităților.

Citeste mai departe »
Octavian Andronic

Ăsta-i Dragnea! Cu nimic mai bun decât premierii săi...

23 aprilie 10:08 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsA1

Când politica internațională se face de către persoane cu competențe județene se ajunge, inevitabil, la rezultate de genul memorandumului pentru mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. O comparație facilă ar fi cu mutarea capitalei României de la București la Alexandria. Sau, mă rog, ceva de genul acesta..

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

În partida Ierusalim, Iohannis s-a pus în ofsaid

23 aprilie 09:06 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nszZ

Iohannis face jocul Germaniei și Franței la capitolul mutării ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Un joc agreat în mod constant și de Rusia, aflată într-un puternic parteneriat cu Berinul. Germania și Franța sunt statele care i-ar putea garanta lui Klaus Iohannis unul sau char două mandate de președinte al Consiliului European, începând din decembrie 2019. Fapt care l-ar scuti de rușinea înfrângerii în alegerile prezidențiale. La capitolul Ierusalim, aflat în epicentrul preocupărilor politice mondiale, interesele președintelui României se despart de interesele României. Iohannis este în ofsaid pentru că așa a dorit. Să vedem ce poate urma.

Citeste mai departe »
22 aprilie 2018
Bogdan Tiberiu Iacob

Scandalul Ierusalim - o capcană în care Iohannis și-a prins deja gâtul

22 aprilie 12:56 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nszX

Intenționat sau nu, Liviu Dragnea – și mai mult ca sigur consultanții săi israelieni – i-au plasat o capcană uriașă lui Klaus Iohannis prin scandalul mutării ambasadei la Ierusalim. Una care a funcționat, pentru că l-a obligat pe președintele român să pună capăt jocului duplicitar de pînă acum, în plan extern, și să se plaseze în mod ferm de o anume parte, sigur nu cea americană. O ”demascare” ale cărei consecințe pot deveni imprevizibile în viitor și cu posibilă bătaie la alegerile de anul viitor.

Citeste mai departe »
Adrian Severin

„Efectul ambasadei”

22 aprilie 12:49 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nszW

Guvernul României a luat decizia de a muta ambasada României în Israel la Ierusalim. O mișcare politico-diplomatică temerară care deja a creat valuri.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Dosarul Ierusalim. Dezinformările lui Iohannis

22 aprilie 12:41 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nszV

Tema mutării ambasadelor în capitala Israelului, la Ierusalim, a creat multiple scandaluri. Există o puternică dispută în Statele Unite. Unii sunt pro, alții sunt contra și știm că, din acest motiv, deși decizia a fost luată în urmă cu 10 ani, abia recent a fost oficializat un act juridic în acest sens. Disputa continuă între conducerile politice din Statele Unite, Uniunea Europeană și Federația Rusă. Și iată, pe acest fond, la București s-a declanșat un conflict extrem de puternic între Palate. Vom vedea în cele ce urmează cât de masive și multiple sunt dezinformările pe această temă.

Citeste mai departe »

Cozmin Gușă, analiză EXPLOZIVĂ, după raportul Departamentului de Stat al SUA

22 aprilie 09:00 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nszR
media-144385753586617700.jpg

Raportul Departamentului de Stat al SUA evidențiază aspectele în care ar trebui să ne compatibilizăm pentru ca parteneriatul strategic să funcționeze și, deși critic la adresa României, el trebuie privit pozitiv, susține consultantul politic Cozmin Gușă, potrivit Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »
21 aprilie 2018

Coreea de Nord anunță că va suspenda testele nucleare și cu rachete. Reacția lui Donald Trump

21 aprilie 09:32 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nszG
723068-kLoG2FXuDtSY1XQKd00k9WS465GkpR6g.jpg

Liderul de la Phenian, Kim Jong Un, a anunţat sâmbătă suspendarea testelor nucleare şi cu rachete ale Coreei de Nord, informează agenţia sud-coreeană de presă Yonhap, potrivit România Liberă.

Citeste mai departe »
20 aprilie 2018
Sorin Rosca Stanescu

Război pe Ierusalim la București

20 aprilie 11:23 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nszD

Guvernul României a decis. Ambasada noastră se va muta de la Tel Aviv la Ierusalim. Suntem prima țară din Europa, care face această mișcare. Cu mari implicații politice, geostrategice și, evident emoționale. Liviu Dragnea este cel care a anunțat ieri seară această mișcare a Guvernului. Iar azi aflăm că președintele Klaus Iohannis nu a fost consultat. Pe tema mutării ambasadei la Ierusalim avem un nou război româno-român. Și interinstituțional. De ce a fost sărit președintele?

Citeste mai departe »

Liviu Dragnea, somat pe tema legii vizând gazele de la Marea Neagră

20 aprilie 10:32 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nszC
media-151543390955589900.jpg

Economista Mădălina Baroncea, singura persoana și singura femeie, care și-a anunțat până acum candidatura ca independent la Președinția României în 2019, l-a somat pe liderul PSD Liviu Dragnea , sub amenintarea ca va fi judecat pentru tradare nationala, sa retraga din Parlament proiectul de lege prin care se instraineaza pe nimic gazul romanesc din Marea Neagra.

Citeste mai departe »

O nouă gafă marca Dăncilă. De această dată, la întâlnirea cu omologul italian

20 aprilie 10:22 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nszB
viorica-dancila-paolo-gentiloni-281037.jpg

După „imunoglobină”, „parlamentală” și „douăzeci - douăzeci”, premierul Viorica Dăncilă a comis-o din nou. Premierul României s-a întâlnit joi cu preşedintele Consiliului de Miniştri al Republicii Italiene, Paolo Gentiloni, pentru a discuta relaţiile dintre cele două state. În cadrul declarației comune, Dăncilă a făcut însă o nouă gafă în exprimare, amintind că România şi Italia sunt „parteneri privelegiaţi”, în loc de „privilegiaţi”, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Iohannis, după anunțul lui Dragnea privind mutarea ambasadei din Israel: Îndemn la discernământ

20 aprilie 09:58 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nszx
22049967-1481956068558306-1891835312145897815-n.jpg

Președintele Klaus Iohannis a reacționat în urma anunțului făcut de liderul PSD Liviu Dragnea cu privire la intenția Guvernului referitoare la lansarea procesului de relocare a Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Dragnea: Guvernul a decis mutarea efectivă a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim

20 aprilie 09:36 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nszr
7470042-mediafax-foto-alexandru-dobre.jpg

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat joi seara că Guvernul a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim, scrie Mediafax.

Citeste mai departe »

Programul de transformare a armatei moldovene în una pe bază de contract a fost făcut public

20 aprilie 09:19 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nszn
30743696_2031989626829846_7013508756294074368_n-725x350.jpg

Ministerul Apărării a făcut public proiectul Programului „Armata Profesională 2018 — 2021”, pe care l-a propus spre consultare autorităților publice centrale, locale, instituțiilor și cetățenii Republicii Moldova, scrie Flux.md.

Citeste mai departe »

Bashar al-Assad a returnat Franței Legiunea de Onoare, prin intermediul Ambasadei României

20 aprilie 09:14 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nszm
722935-4pDQzoBcVbqqOPa6jRQw06KdqsZgIaS9.jpg

Preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, a returnat Franţei, prin intermediul Ambasadei României, Legiunea de Onoare acordată în 2001, potrivit unei informaţii postate pe pagina de Facebook a Preşedinţiei Siriene, scrie România Liberă.

Citeste mai departe »
19 aprilie 2018

Tudorel Toader dat în întârziere

19 aprilie 11:51 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nszh
plesoianu.jpg

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu a postat pe Facebook un mesaj în care comentează soarta procedurii de revocare a șefului DNA, Laura Codruța Kovesi. redăm în continuare conținutul mesajului.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Ce nu spune Iohannis la summiturile NATO: Armata Română, o adunătură de „dispenabili”

19 aprilie 11:33 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsze

Un eveniment cu profundă valoare de simbol: miercuri dimineață, exact cînd președintele României vorbea în direct la Summitul B9 despre angajamentele ferme ale țării noastre privind activitatea în teatrele de război, pe televiziuni defila știrea că un erou din Afganistan a fost găsit spînzurat într-o pădure din Vâlcea. Avem de mult o mare problemă în acest sens: soldații românii luptă cu dușmanii democrației în Irak ori Afganistan, iar acasă se omoară ori își ucid apropiații, pradă unor accese de furie necontrolată. Și, din nefericire, nu doar că nu-i pasă nimănui, dar se minte la nivel înalt, oficial, pentru a se masca situația.

Citeste mai departe »
Octavian Andronic

Confortul prezidențial

19 aprilie 11:30 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nszd

Ziua de miercuri a sat sub semnul fotbalului. A unui fotbal tot mai inexistent la nivel de performanță, dar tot mai îndârjit la nivel de influență politică și financiară

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Pactul Merkel-Putin

19 aprilie 10:45 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nszb

Seamănă teribil de mult cu un al pact. Mai vechi. Cu Pactul Ribbentrop-Molotov. Prin care a fost împărțită Europa. Cu forța. Ei bine, și acum Europa a fost împărțită. De către aceeași actori ai scenei internaționale. Rusia și Germania. Numai că împărțeala s-a făcut exclusiv în plan economic. Nu și teritorial. Nu încă.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.