Reteaua Corect

dragnea4-605x376.jpg

Scrisoarea disidenţilor din PSD: Demisia lui Dragnea şi alte 18 solicitări

13:14 / 19 septembrie /  Intra in discutie

Trei lideri ai PSD - Paul Stănescu, Gabriela Firea şi Adrian Ţuţuianu - semnează, în numele unui comitet de iniţiativă, o scrisoare prin care solicită demisia lui Liviu Dragnea din fruntea PSD şi de la conducerea Camerei Deputaţilor, pe lângă alte 18 solicitări, scrie stiripesurse.ro.

Citeste mai mult »
Stelian Tanase

Pegra la putere

19 septembrie 12:53 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntju

Exodul a cca 5 milioane de români spre Occident are efecte nefaste, dar abia acum începem să le măsurăm. Unul este scăderea radicală a nivelului de civilizație. România celor rămași acasă este mai vulgară, mai grobiană decît era înainte ca aceste 5 milioane de-ai noștri să părăsesca țara în căutarea unui loc de muncă. Degradarea spațiului public se vede cu ochiul liber. La fel și în politică. Priviți specimenele din Parlament, Guvern și primării! Am fost invadați pas cu pas în ultimii ani de pegra lumii românești care s-a instalat unde nu îi este locul.

Citeste mai departe »

Dan Dungaciu: Care este proiectul pe care l-a propus România la acest summit?

19 septembrie 12:20 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntjs
dan-dungaciu-768x508.jpg

După două zile de discuții la cel mai înalt nivel, Summitul Inițiativei celor trei Mări s-a încheiat. 3 șefi de stat, doi președinți de Parlamente naționale, un premier și un ministru al Afacerilor Externe au pus pe masă proiecte mari de infrastructură energetică, feroviară, dar și digitală. Cu ce râmâne România după acest summit? Care sunt marile proiecte regionale din care vrem să facem parte? Cum ne vom conecta la Europa? La aceste întrebări a răspuns pentru Q Magazine directorul Institutului de Știinţe Politice și Relaţii Internaţionale al Academiei Române, prof. univ. Dan Dungaciu.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Training antidemocratic la Curtea de Apel

19 septembrie 10:32 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntjm

Din nou, a treia oară, studenți și cadre didactice ale Institutului Național al Magistraturii au executat o demonstrație pe treptele Curții de Apel din București. Sugerând că se desfășoară o manifestație de protest a judecătorilor și procurorilor care lucrează în această instituție. Și tot din nou, conducerea Curții de Apel a comunicat: unu - că nu este implicată în acest protest și doi - că protestul nu e legal. După care, la fel ca și primele dăți, nu s-a mai întâmplat nimic. Numai că, de această dată, e groasă rău. Și vom vedea de ce.

Citeste mai departe »
18 septembrie 2018
Stelian Tanase

Familia românească la urne

18 septembrie 13:08 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntjf

Dragnea și-a atins scopul, dar cu ce preț? A pus pe tapet refendumul în speranța că deturnează atenția capului de locuitor de la adevăratele probleme. În plus a dorit să facă uitate problemele lui cu justiția. PSD nu si-a indeplinit obligația de a guverna după ce a cîștigat alegerile. Ziua bilanțului se apropie. Are nevoie de alibiuri. PSD și guvernul sau s-au ocupat numai de persoana sacră a lui Liviu Dragnea care este obsedat că ar putea fi condamnat și va ajunge în pușcărie. Cum dispune de o mașină de vot în Parlament cu care face ce vrea a dat drumul la cacealmaua cu referendumul.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Juncker, Dăncilă și incidentul Shannon

18 septembrie 13:02 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntje

În septembrie 1994, președintele Rusiei, Boris Elțîn, efectua o vizită în SUA, cu prilejul Adunării Generale a ONU. La întoarcere, el a decis să facă o escală în Irlanda, ceea ce l-a obligat pe premierul irlandez Albert Reynolds să își scurteze de urgență o vizită în Australia și să revină în țară, cu doar cîteva ore de aterizarea marelui oaspete din răsărit. Pe aeroportul Shannon au venit premierul irlandez, mai mulți miniștri, ambasadorul rus în Irlanda, Nikolai Kozîrev, etc, plus o gardă de onoare formată din 100 de soldați.

Citeste mai departe »

Summit ISTORIC la Cotroceni! Klaus Iohannis: 'Vom pune accent pe transport, energie, piața digitală

18 septembrie 11:59 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntj2
media-153719447717167900.jpg

A doua zi a Summitului Iniţiativei celor Trei Mări - la care iau parte preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, nouă şefi de stat, doi preşedinţi de Parlamente naţionale, un prim-ministru şi un ministru al Afacerilor Externe - a început, marţi, la Palatul Cotroceni, unde preşedintele i-a primit pe participanţi, de la ora 11.00 având loc o sesiunea plenară pe domeniile energie, transporturi şi interconexiune digitală, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Scandal imens la summitul lui Klaus Iohannis

18 septembrie 07:11 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntj1
juncker.jpg

Luni seară, o informație-bombă s-a propagat cu repeziciune în presa din România. Premierul Viorica Dăncilă, care ar fi trebuit să fie la Aeroportul Băneasa la ora 18.00, pentru a se întâlni cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, nu a putut să ajungă la timp, scrie antena3.ro.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Războiul hibrid împotriva României

18 septembrie 06:56 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntj0

Din ce în ce mai mulți analiști politici din România și din afara României apreciază că, într-adevăr, țara noastră este de mai mult timp ținta unui război hibrid. Iar modul în care este organizat summitul Inițiativa celor Trei Mări este o nouă dovadă că în acest război hibrid, care are drept obiectiv resursele României, dar și consolidarea și, respectiv, destabilizarea din punct de vedere geostrategic, sunt utilizate săgeți interne, respectiv importanți oameni politici. În cele ce urmează voi dezvolta ideile pe care tocmai le-am prezentat.

Citeste mai departe »
17 septembrie 2018
Adrian Severin

Inițiativa celor Trei Mări. O întâlnire importantă doar prin faptul că are loc

17 septembrie 12:06 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntiW

Dl. Klaus Iohannis, substituindu-se ministrului de Externe, ar fi lucrat pentru întărirea acestei unități. În realitate, forțând unitatea contrariilor, cu bună știință, el a compromis proiectul.

Citeste mai departe »
Petru Romosan

România teleormăneană şi protocoalele paralele

17 septembrie 12:04 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntiV

În ultimul mandat de preşedinte al lui Ion Iliescu (2001-2004), s-a discutat mult despre CSAT, o instituţie neosovietică sau recesiv comunistă, nedemocratică, o dublură dictatorială şi paralelă a guvernului democratic desemnat. Era evident că rămăşiţa neosovietică şi militarizată trebuia urgent abandonată. În folosul democraţiei, CSAT, acest pseudoparlament şi guvern paralel totdeodată, trebuia să dispară. Următorilor doi preşedinţi, Traian Băsescu şi Klaus Iohannis, le-a plăcut însă atât de mult acest instrument autoritar şi umbros, încât l-au folosit (Traian Băsescu) şi îl mai folosesc (Klaus Iohannis) în exces.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Provocare maximă. Dragnea poate pierde. Iohannis poate câștiga

17 septembrie 11:58 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntiU

Se joacă în aceste zile o partidă pe cât de dramatică, pe atât de interesantă. Cei doi protagoniști sunt Dragnea și Iohannis. Eventualele victime colaterale sunt cetățenii României. Din mai multe generații. Provocarea este uriașa avere a națiunii din subsolul Mării Negre. Arena de luptă e summitul celor Trei Mări. Aici, Dragnea poate suferi o înfrângere majoră. Și, paradoxal, Iohannis poate câștiga.

Citeste mai departe »

Documentul care îl poate înfunda pe Dragnea

17 septembrie 10:20 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntiT
documentul-care-il-poate-infunda-pe-dragnea-550394.jpg

Sabina Iosub a prezentat în emisiune „Ediție Specială” un document bombă de la DNA, care îl poate înfunda pe Liviu Dragnea, scrie antena3.ro.

Citeste mai departe »

Donald Trump, mesaj pentru Klaus Iohannis: Preşedintele SUA menţionează tema gazelor naturale

17 septembrie 10:13 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntiR
media-149704326826595400.jpg

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a transmis Președintelui României, Klaus Iohannis, în calitate de gazdă a Summitului „Inițiativa celor Trei Mări”, un mesaj adresat participanților la Summitul de la București, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Benjamin Netanyahu, comparat cu Nicolae Ceauşescu de un fost premier israelian

17 septembrie 10:02 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntiP
hepta-3370621.jpg

Fostul premier israelian Ehud Barak l-a comparat pe Benjamin Netanyahu, actualul şef al Guvernului Israelului, cu Nicolae Ceauşescu, iar partidul Likud, condus de Netanyahu, a criticat afirmaţia lui Barak, spunând despre acesta că "delirează", relatează presa israeliană, scrie Mediafax.

Citeste mai departe »

Adrian Zuckerman, nominalizat ambasador în România, dat în JUDECATĂ pentru hărțuire sexuală

17 septembrie 09:23 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntiH
media-153255184586516900.jpg

Adrian Zuckerman a fost dat în judecată în 2008 de fosta sa secretară, Jamie Ferrauiola, de la firma de avocatură Lowenstein Sandler, unde Zuckerman era partener, însă procesul a fost închis, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Summitul Iniţiativa celor Trei Mări a început luni la București. Mizele și programul evenimentului

17 septembrie 09:12 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntiE
3-harta-summit.jpg

La Bucureşti a început luni Summitul celor Trei Mări - Marea Baltică, Marea Neagră şi Marea Adriatică - un proiect care reuneşte 12 ţări (Austria, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Ungaria, Lituania, Letonia, Polonia, România, Slovacia şi Slovenia), scrie Mediafax.

Citeste mai departe »
16 septembrie 2018
Adrian Severin

„Protocoalele SRI” și victimele lor

16 septembrie 10:18 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntiA

Dacă privești trecutul fără patimi și fără prejudecăți, observi că ticăloșiile cele mai mari au pornit de la proiecte banale care abia pe parcurs, într-un mediu toxic, s-au malignizat. Așa trebuie să fi stat lucrurile și cu „protocoalele SRI”.

Citeste mai departe »

Iniţiativa celor Trei Mări, gazele, infrastructura şi jocurile de interese

16 septembrie 09:27 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntiu
summit (1).jpg

Iniţiativa celor Trei Mări a început în urmă cu trei ani, ca proiect regional de securitate, în contextul conflictului din Ucraina, dar în prezent capătă din ce în ce mai mult un sens economic, de cooperare regională, scrie Mediafax.

Citeste mai departe »

Ardelenii din PSD îi cer lui Dragnea convocarea Comitetului Executiv

16 septembrie 09:19 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntir
DRRRRREE.jpg

Vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea a anunţat, sâmbătă, că filialele din Ardeal îi solicită preşedintelui formaţiunii, Liviu Dragnea, convocarea unei şedinţe a CExN pentru „a clarifica eventualele nemulţumiri” din partid, relatează Mediafax, consultat de România Liberă.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Amnistie și grațiere pe protocoale?

16 septembrie 09:06 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntip

La început, a fost doar unul. Un singur protocol. Mare și lat. Încheiat între Serviciul Român de Informații și Parchetul General. Apoi, instituția domnului Hellvig a mai numărat o dată. Și au apărut câteva. Numărătoarea s-a transformat în sport național. Unde am devenit la un moment dat campion. Avansând, spre stupefacția generală, o cifră de peste 60. Între timp, Eduard Hellvig a mai făcut o dată inventarul. Și s-au strâns peste 150. Ulterior, Claudiu Manda, șeful Comisiei parlamentare de control a SRI, a precizat că din 565 de protocoale sau acorduri semnate în decursul timpului, astăzi mai sunt active 337. Acum se pune întrebarea, ce facem cu ele? Cum procedăm?

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.