Reteaua Corect

ministerul-justitiei.jpg

Comisia Europeană a cerut, în 2012, Ministerului Justiţiei fişe cu privire la dosarele de corupţie

12:41 / 21 martie /  Intra in discutie

Comisia Europeană a adresat, în martie 2012, o scrisoare ministrului Justiţiei de la acea vreme, Cătălin Predoiu, în care se cereau fişe cu privire la dosarele de corupţie, care să conţină informaţii privind calitatea inculpaţilor, etapele evoluţiei şi motivele amânărilor, potrivit Antena3.

Citeste mai mult »
21 martie 2018
Adrian Nastase

Doamna Merkel ar fi putut participa la conferinta noastra de la Moscova

21 martie 13:15 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsqt

In continutul mesajului de felicitare al doamnei Angela Merkel, pentru presedintele Putin, regăsesc ideile de bază ale abordării exprimate de mine la conferinta de la Moscova privitoare la vecinătate si bună vecinătate cu Rusia, nevoia de comunicare bazată pe dialog. In urma mesajului dnei Merkel, , mi-e teamă insă că Cristian Preda ar putea cere retragerea dreptului de vot la UE pentru Germania. Sau „quod licet Iovi…”?

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

O sentintă care va afecta grav libertatea presei. Și un articol valabil după 4 ani

21 martie 13:01 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsqq

Curtea de Apel Ploieşti a decis, ieri, că şefa DNA, Laura Kovesi, va primi suma de 300.000 lei cu titlu de daune morale, în solidar, de la Mihai Gâdea, Bianca Grigore, Mugur Ciuvică şi SC Antena 3.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Instrumentul de tortură, spionaj și șantaj

21 martie 11:51 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsqi

Mecanismul de Cooperare și Verificare instituit de Comisia Europeană și aplicat doar în România și Bulgaria se dovedește a fi cu totul și cu totul altceva. Curg informațiile, în fiecare zi, despre dimensiunea reală a acestui instrument creat la propunerea Monicăi Macovei, atunci când era ministru al Justiției și acceptat în totalitate de marele patriot Traian Băsescu. Dar și de toți miniștrii Justiției pe care i-am avut ulterior. Ca să nu mai vorbesc de premierii României, care nu aveau cum să nu știe despre ce este vorba. Una peste alta, Justiția a fost nu numai supravegheată ci și controlată, inclusiv în ceea ce privește derularea anchetelor și proceselor politice. Uluitor este că MCV s-a exercitat aproape exclusiv asupra acestei părți a cazuisticii penale și s-a dovedit total neinteresat de restul contextului în care funcționează Justiția în România.

Citeste mai departe »
20 martie 2018

Noi precizări ale Comisiei Europene despre aşa-zisa listă neagră a corupţilor

20 martie 17:23 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsq8
comisia_e_12815200.jpg

Comisia Europeană revine cu precizări, pentru STIRIPESURSE.RO, pe tema documentului prezentat de Antena 3 ca fiind o aşa-zisă listă neagră a unor persoane care trebuiau condamnate. Purtătorul de cuvânt al CE pe tema statului de drept şi a drepturilor omului lămureşte chestiunea într-un răspuns oficial, relatează Știripsurse.ro.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Ce ar trebui să învețe românii din lecția Minerva

20 martie 13:21 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsq7

În ultimele zile a făcut valuri în presă o informație potrivit căreia acțiunile statului-paralel care au condus la încălcări grave ale drepturilor omului ar avea la bază un plan american numit Operațiunea Minerva. Un plan despre care nu ni se spun prea multe, dar primim asigurări că el e la originea spectacolului cătușelor de la noi, plus că s-ar fi încercat implementarea lui și în alte state est-europene. Departe rău de adevăr, aproape nicio legătură. Și totuși, nu e rău că subiectul a fost pus pe tapet, pentru că povestea conține o învățătură extrem de prețioasă pe care ar trebui să și-o însușească și bravii intelectuali din țara Mioriței.

Citeste mai departe »
Radu Toma

Statele Unite - Rusia, înapoi la rațiune, ori...

20 martie 13:19 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsq6

Nu știu să spun dacă o relație foarte bună dintre America și Rusia ar putea soluționa chiar toate problemele multe și dificile din lume: soarta Ucrainei în Europa și în geopolitica mondială, terorismul internațional, gherila cibernetică, conflictele deschise locale, sărăcia și austeritatea (adică tot sărăcie, dar impusă), înlocuirea autorității statului cu autoritatea corporațiilor, eșuarea fostei Uniunii Europene în neocolonialism etc. Ceva limpede îmi este, însă, că escaladarea răcelii dintre primele două superputeri mondiale ne silește să supraviețuim într-o lume tot mai nesigură.

Citeste mai departe »

Igor Dodon: Există riscul ca duşmanul numărul unu al moldovenilor să fie românii

20 martie 12:52 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsq0
220px-Igor_Dodon_(01.2017;_cropped).jpg

Curentul unionist reprezintă un pericol pentru statalitatea Republicii Moldova, a declarat preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, într-un interviu acordat la 19 martie postului Radio Europa Liberă. El a subliniat că, deşi mai multe persoane i-au comunicat intenţia de a ieşi pe 25 martie în stradă pentru a-i confrunta pe unionişti, el i-a îndemnat la pace, informează Agora.md şi Radio Europa Liberă, citate de Agerpres

Citeste mai departe »

Nicolas Sarkozy a fost REŢINUT în legătură cu finanţarea campaniei sale prezidenţiale din 2007

20 martie 12:27 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nspW
hepta-3209406.jpg

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost reţinut, marţi, în legătură cu presupuse ilegalităţi în ceea ce priveşte finanţarea campaniei sale prezidenţiale din anul 2007, informează site-ul cotidianului Le Figaro, citat de Mediafax.

Citeste mai departe »

Legile Justiției intră în plenul Camerei Deputaţilor

20 martie 12:20 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nspV
7411160-mediafax-foto-alexandru-dobre.jpg

Comisia specială privind justiţia a adoptat, marţi, un raport favorabil atât asupra Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procuorilor, cât şi asupra Legii 317/2004 privind organizarea şi funcţionarea CSM, cu 13 voturi „ pentru” şi 7 „împotriva”. Comisia specială parlamentară pentru legile Justiţiei a votat, marţi, un amendament la Legea privind statutul magistraţilor, corelat cu un altul al legii privind CSM, prin care preşedintele României este scos din procedura de numire a conducerii ÎCCJ, scrie Mediafax.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Aștept despăgubiri! Mari!

20 martie 11:52 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nspU

După aproape cinci ani de luptă cu Agenția Națională de Integritate în instanțele de judecată, am câștigat. Timp de cinci ani nu am fost un om integru. Pentru că nu a vrut ANI. Acum sunt un om integru printr-o hotărâre definitivă și irevocabilă dată de o instanță de judecată. Din această perspectivă, calvarul pentru mine s-a sfârșit. Dar începe calvarul pentru ANI. Fiindcă îi cer despăgubiri substanțiale. Pe care sper din tot sufletul să le plătească cei vinovați. Nu dumneavoastră sunteți vinovați. Ci ei.

Citeste mai departe »

Iohannis a convocat marți şedinţa CSAT. Ce se află pe ordinea de zi

20 martie 10:47 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nspT
presedinte.jpg

Marţi, la ora 12.00, va avea loc şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), fiind discutate chestiuni de securitate naţională din perspectiva activităţii pe 2017, dar şi privind obiective pentru 2018, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, citat de Mediafax.

Citeste mai departe »

Fost șef SPP: Iniţierea protocoalelor SRI, opera CIA

20 martie 10:41 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nspS
media-148448613202520100.jpg

Fostul şef al Serviciului de Protecţie şi Pază, Dumitru Iliescu, iese la rampă cu afirmaţii dure. El acuză pe Facebook faptul că protocoalele dintre SRI şi DNA ar fi încheiate la iniţiativa CIA, care a corupt conducerea instituţiei, reuşind în acest fel să conducă din sediile instituţiilor de forţă, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »
19 martie 2018

Prima reacţie a Comisiei Europene la documentul cu presupusa 'listă neagră'

19 martie 19:58 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nspM
Secund-Comisie-1024x684.jpg

Comisia Europeană reacţionează la documentul prezentat duminică seara de Antena 3, despre care s-a spus că ar fi o listă neagră a unor oameni pe care Bruxelles-ul îi dorea condamnaţi, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

65 de protocoale secrete. Cum procedăm?

19 martie 15:03 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nspJ
secret-011.jpg

Se vehiculeză faptul că, în numai două zile, pot fi desecretizate faimoasele protocoale. Să vedem dacă este așa.

Citeste mai departe »

Adrian Năstase, reacție FURTUNOASĂ la 'lista neagră' a Comisiei Europene

19 martie 12:03 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nspy
media-148943548018989800.jpg

Mihai Gâdea a prezentat, duminică, la ”Sinteza Zilei”, un document care arată ingerințe ale Comisiei Europene în justiția din România. Documentul este datat 10.10.2012, adresat Guvernului României și prezintă o listă de cerințe, în legătură cu MCV, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Adrian Năstase, avertisment după realegerea lui Putin

19 martie 11:53 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nspx
adrian-nastase.jpg

Fostul premier Adrian Năstase a comentat luni, la Antena 3, rezultatul alegerilor prezidențiale din Rusia. Vladimir Putin a fost reales cu 76,67% din voturi, după numărarea a 99,80% din buletinele de vot. Participarea la vot a fost de 67,4%, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Putin al Rusiei

19 martie 11:34 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nspv

Presa din întreaga lume titrează că, obținând o nouă victorie la prezidențiale, Putin devine al doilea, după Stalin, cel mai longeviv conducător al Rusiei moderne. Și, firește, se fac fel de fel de calcule privind viitorul Federației Ruse, dar și legat de consecințele în plan geopolitic ale viitoarei etape din cariera lui Vladimir Putin. Ce e corect și ce e greșit legat de aceste prognoze?

Citeste mai departe »

Comisia Iordache ar putea dezbate şi vota modificările cerute de CCR la legile Justiţiei

19 martie 10:45 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nspu
florin-iordache.ijerqfc83u.jpg

Comisia specială parlamentară pentru legile Justiţiei ar putea dezbate şi vota luni modificările cerute de CCR la legile din acest domeniu, scrie Agerpres.

Citeste mai departe »

Atacul cu neurotoxină: Vladimir Putin susține că Rusia nu deține arme chimice

19 martie 10:30 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nspr
716662-KeuuFqxg4iOIPk9r9VeCk0UlmdMarAZU.jpg

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat duminică faptul că Rusia nu deţine arme chimice şi nu este implicată în atacul cu o substanţă neurotoxică asupra fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei acestuia, relatează site-ul agenţiei Reuters, potrivit România Liberă.

Citeste mai departe »

Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale din Rusia cu peste 75% din voturi

19 martie 10:18 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nspo
alegeri-rusia-vladimir-putin-castigator-276101-725x350.jpg

Conform ultimelor rezultate publicate de Comisia Electorală Centrală cu privire la alegerile prezidențiale din Rusia, actualul lider de la Kremlin, Vladimir Putin, continuă să acumuleze cele mai multe voturi dintre toți concurenții săi electorali, scrie Flux.md.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.