Reteaua Corect

Ziua României la Ambasada României în Cuba

Scris de newsreporter in 03 decembrie 2023 la 14:56, in Lifestyle. 432 vizualizari Intra in discutie Taguri1decembrie, 2023, lamultianiromania, ro2023 shortlinkhttp://crct.ro/nCi9

Ambasada României la Havana a marcat Ziua Națională a României printr-un eveniment cultural de excepție, realizat cu sprijinul Universității Transilvania din Brașov.

În deschiderea serii, ansamblul muzical al Universitații Transilvania din Brașov s-a alaturat corului Școlii Internaționale din Havana, pentru transmiterea unui mesaj muzical de pace, extrem de apreciat!
"Dialogul este crucial pentru depășirea diferențelor, așa cum educația este fundamentală pentru construirea unei culturi a păcii, în beneficiul umanității! Gândindu-ne la contextul internațional complicat, care a marcat acest an, am decis să dedicăm  sărbătoarea Zilei Naționale a României în Cuba, temei Dialog pentru Pace prin vocea tinerei generații!" a transmis în discursul său, ambasadorul Romaniei în Cuba, Theodora Magdalena Mircea.
Ansamblul de muzică și dansuri al Universității Transilvania din Brașov, cu o bogată activitate națională și internațională, a încântat invitații cu o interpretare inedită a  celor mai reprezentative creații ale compozitorilor români, aranjamente originale ale folclorului românesc, aranjamente de muzică pop, jazz și dansuri din toată țara, oferind o călatorie muzicală magică și o imersiune în diversitatea culturală a  României.
Audiența formată din membri ai corpului diplomatic, autorități cubaneze, români din Cuba, oameni de afaceri și de cultură, repezentanți ai mass-media, a descoperit frumusețea jocului,  a costumelor populare, a produselor tradiționale specifice, precum și a vinului romanesc, prezentat cu sprijinul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din Bucuresti.
Mulțumim rectorului Universității Transilvania din Brasov, rectorului și vice-rectorului USAMV București, pentru toată susținerea și implicarea în promovarea imaginii României în străinătate!
La mulți ani România! La mulți ani tuturor românilor!

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.