Reteaua Corect

Vitaminele cu efect dovedit în prevenirea infectării cu COVID-19

Scris de newsreporter in 16 decembrie 2020 la 11:06, in Lifestyle. 792 vizualizari Intra in discutie Taguricovid-19, vitamine shortlinkhttp://crct.ro/nx6r

Vitaminele care previn Covid. Un nou studiu a scos la iveală că riscul de infecție cu SARS-CoV-2 scade ușor, în cazul femeilor care au luat multivitamine, vitamina D, acizi grași omega-3 sau probiotice, scrie Exquis.ro.

Cercetătorii de la King’s College London, din Regatul Unit, au analizat date de la 1,4 milioane de utilizatori ai aplicației COVID Symptom Study din Marea Britanie, Statele Unite și Suedia. Participanții au răspuns la întrebări despre utilizarea regulată a suplimentelor alimentare.

Utilizatorii aplicației au raportat, de asemenea, rezultatele testelor COVID-19 și dacă au prezentat simptome ale bolii.

„Cercetarea noastră cuprinde un studiu observațional și nu un studiu clinic, așa că nu putem face recomandări clare pe baza datelor pe care le deținem”, avertizează cercetătoarea principală Dr. Cristina Menni, de la King’s College, potrivit doctorulzilei.ro. „Până când nu avem dovezi suplimentare cu privire la rolul suplimentelor din studiile controlate randomizate, vă recomandăm să urmați liniile directoare ale Serviciului Național de Sănătate privind utilizarea vitaminelor ca parte a unei diete sănătoase și echilibrate”, adaugă ea.

Vitaminele care previn Covid. Aparare imună la femei

Cercetătorii au fost surprinși să constate că doar femeile păreau să beneficieze de administrarea celor patru suplimente în cauză.

Cu toate acestea, mai multe studii au descoperit că femeile au sisteme imune mai puternice, ceea ce poate însemna că apărarea lor imunitară e mai ușor de stimulat cu ajutorul suplimentelor.

În plus, femeile sunt mult mai atente la măsurile de siguranță precum purtarea măștii și spălatul mâinilor, decât bărbații, ceea ce ar putea crește efectele aparente de protecție ale administrării suplimentelor.

„Aceste rezultate sunt interesante, dar datorită modului în care a fost realizat studiul, aceste date nu ne pot spune cu certitudine că administrarea unor astfel de suplimente„ protejează ”împotriva infecției COVID-19”, spune Naveed Sattar, profesor de medicină metabolică la Universitatea din Glasgow, în Marea Britanie, care nu a fost implicat în cercetare.

„S-ar putea ca, fiind mai conștiente de sănătate, unele femei să fie mai puțin susceptibile să se infecteze, astfel încât comportamentele să explice aceste rezultate, nu suplimentele”, spune el.

Seif Shaheen, profesor de epidemiologie respiratorie la Universitatea Queen Mary din Londra, adaugă că cercetătorii nu au luat în considerare factori precum venitul și nivelul de studii în analiza lor.

„O preocupare majoră este că aceste constatări pot fi confundate de statutul socio-economic, dat fiind faptul că persoanele cu statut superior au mai multe șanse să ia suplimente și sunt, de asemenea, mai puțin susceptibile de a se infecta cu SARS-CoV-2”, avertizează el.

Exquis.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.