Reteaua Corect

Un ginecolog a creat primul prezervativ unisex din lume

Scris de newsreporter in 29 octombrie 2021 la 09:01, in Lifestyle. 673 vizualizari Intra in discutie Taguriginecolog, pansament, prezervativ unisex, Wondaleaf shortlinkhttp://crct.ro/nyDs

Un medic ginecolog malaezian a creat ceea ce susţine că este primul prezervativ unisex din lume, ce poate fi folosit atât de bărbaţi cât şi de femei şi este fabricat dintr-un material pe bază de silicon medical, utilizat de obicei ca pansament pentru tratarea rănilor, relatează Reuters, potrivit Știripesurse.

Inventatorul său speră că prezervativul unisex Wondaleaf îi va ajuta pe oameni să aibă un control sporit asupra sănătăţii lor, indiferent de genul şi de orientarea lor sexuală.
''Este un prezervativ obişnuit, cu un înveliş adeziv'', a declarat John Tang Ing Chinh, medic ginecolog la compania de consumabile medicale Twin Catalyst, adăugând că acesta ''se fixează pe vagin sau penis, acoperind totodată şi zona adiacentă pentru o protecţie suplimentară''.

Adezivul este aplicat pe o sigură parte a prezervativului, a adăugat el, ceea ce înseamnă că poate fi inversat şi utilizat atât de bărbaţi cât şi de femei.

Fiecare cutie de Wondaleaf conţine două prezervative şi va costa 14,99 ringgiţi (3,61 dolari americani). Preţul mediu pentru o duzină de prezervative în Malaezia este cuprins între 20 şi 40 de ringgiţi.

Tang produce prezervativele folosind poliuretan, un material utilizat în pansamentele transparente pentru îngrijirea rănilor, care sunt subţiri şi flexibile, dar în acelaşi timp rezistente şi impermeabile.

''Odată ce le-ai aplicat, de multe ori nici nu realizezi că sunt acolo'', a declarat medicul cu privire la pansamentele realizate din acest material.

Tang subliniază că produsul Wondaleaf a trecut prin mai multe runde de cercetări clinice şi teste şi va fi comercializat prin intermediul paginii de internet a companiei începând din luna decembrie.

''Pe baza numărului de studii clinice pe care le-am efectuat, sunt destul de optimist că, în timp, acest produs se va alătura numeroaselor metode contraceptive utilizate pentru prevenirea sarcinilor nedorite şi a bolilor cu transmitere sexuală'', a adăugat John Tang Ing Chinh.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.