Reteaua Corect

Tuşeşti şi te temi că ar putea fi COVID-19? Cum este, de fapt, tusea provocată de coronavirus

Scris de newsreporter in 06 august 2020 la 11:52, in Lifestyle. 626 vizualizari Intra in discutie Taguricoronavirus, tuse shortlinkhttp://crct.ro/nwtS

Reacţiile la pandemia de Covid-19 devin din ce în ce mai extreme. În timp ce unii oameni preferă să creadă că virusul nu există, alţii sunt atât de afectaţi de ceea ce se întâmplă, încât trăiesc într-o continuă stare de teamă şi de stres. Nu de puţine ori, o simplă tuse a unui individ a cauzat panică în rândul persoanelor din jurul său. Este, deci, important să fii informat şi să urmezi sfaturile bine documentate ale medicilor, scrie Equis.ro.

Pe lângă febră şi dificultăţi de respiraţie, unul dintre cele mai comune simptome ale Covid-19 este tusea. Nu orice tuse, însă, înseamnă că ai devenit victima acestei boli. Pe de altă parte, este important să recunoşti simptomele care indică infecţia cu noul coronavirus. Cu cât le detectezi mai devreme, cu atât cresc şansele de vindecare şi eviţi răspândirea bolii. În cazul în care eşti simptomatic, o metodă destul de simplă este să observi cum tuşeşti.

Tuse uscată versus tuse cu expectoraţii

Doctorii infecţionişti care au observat îndeaproape pacienţii cu Covid-19, spun că aceştia au o tuse uscată, persistentă, care le taie respiraţia. Asta se întâmplă deoarece virusul le irită ţesutul plămânilor. Pe măsură ce boala progresează, plămânii acumulează fluide care blochează accesul la oxigen, iar pacienţilor le este din ce în ce mai greu să respire. În acest caz şi tusea se schimbă.

„O tuse ocazională este sănătoasă, dar una care persistă săptămâni întregi, produce mucus sângeros, provoacă modificări ale culorii flegmei sau vine cu febră, ameţeli ori oboseală este un semn că trebuie să te prezinţi la doctor,” au spus Dr. Maja Husaric şi Dr. Vasso Apostolopoulos de la Universitatea Victoria din Australia, într-un articol medical postat pe The Conversation.

Desigur, oamenii pot tuşi din diverse motive. O tuse „umedă” înseamnă că flegma se deplasează din plămâni şi căile respiratorii inferioare, în gură. În majoritatea cazurilor, o astfel de tuse, care elimină flegma şi nu vine acompaniată de alte simptome, nu indică prezenţa bolii Covid-19.

Tusea uscată, care semnalizează infecţia cu noul coronavirus, nu produce flegmă

Apare, de obicei, în spatele gâtului, este iritantă şi produce un sunet răguşit şi greoi. În mod normal, tusea ajută la eliberarea căilor respiratorii, îmbunătăţind respiraţia. Pacienţii cu Covid-19, însă, se plâng că, în cazul lor, tusea nu ajută la nimic; de aceea şi simt nevoia să tuşească în continuu.

Equis.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.