Reteaua Corect

Cele mai frumoase târguri şi pieţe de Crăciun din Europa

Încărcate cu magie, tradiţie, culoare, muzică, lumini spectaculoase, cu mâncăruri unice, gustoase şi cele mai delicioase deserturi, cu alei pe care parfumul vinului fiert pluteşte în aer, pieţele şi târgurile de Craciun devin în această perioadă atracţia turiştilor din întreaga lume, scrie Gustarte.ro.

Sursa imagine: bunadimineata.ro

Strasbourg - Franţa

Cel mai vechi târg de Crăciun din Franţa, Christkindelsmärik a fost ţinut prima dată la Strasbourg în 1570. Cu 300 de standuri, împrăştiate în 12 zone din centrul oraşului, cu autenticiatea, căldura şi generozitatea capitalei Crăciunului, această tradiţie alsaciană a fost şi este cu succes menţinută din vremuri îndepărtate. Este oportunitatea perfectă pentru o călătorie plină de istorie şi tradiţie, cultură şi multă bună dispoziţie, potrivit europeanbestdestination.com.

Perioada: 25 noiembrie - 31 decembrie 2016

Helsinki - Finlanda 

St. Thomas Christmas Market este cel mai important târg din capitala Finlandei. Are loc în Piaţa Senatului, unde 120 de standuri promit să atragă toate privirile. Bunătăţuri tradiţionale finlandeze, de la deserturi şi băuturi pe care numai aici le poţi degusta, până la jucării şi decoraţiuni de basm, toate vor fi pregătite în aşteptarea milioanelor de turişti.

Perioada: 3 decembrie - 23 decembrie 2016

Bologna - Italia

Buon Natale vei auzi peste tot în jurul tău. Centrul Bolognei va fi cucerit de magia Crăciunului, iar aici, mai mult ca în orice alt loc din lumea aceasta, te vei bucura de bucate ca-n poveşti, pentru că Bologna este în primul rând despre mâncare incredibil de bună, nu degeaba este supranumită capitala gastronomică a Italiei. 

Perioada: 20 noiembrie 2016 - 6 ianuarie 2017

Lille - Franţa

În inima iernii, Lille străluceşte cu joie de vivre! Ca din mişcarea unei baghete magice, oraşul se transformă brusc într-un paradis alb. În Place Rihour, peste 80 de mici cabane te întâmpină cu idei de cadouri care mai de care mai frumoase, cu figurine şi decoraţiuni de Crăciun şi cu un apetisant festival culinar. Aici poţi savura specialităţile zonei şi te poţi bucura de artă în toate formele.

Perioada: 18 noiembrie 2016 - 30 decembrie 2016

Stockholm - Suedia

În faţa muzeului Nobel, aproape de Palatul Regal, Crăciunul îşi face simţită prezenţa prin standuri vesele pline de piese de artizanat unice în Suedia, iar preţurile sunt pentru toate buzunarele. Trebuie să încerci sip glögg (vin fiert), pepparkakor (biscuiţi subţiri cu ghimbir) şi saffransbullar (chifle cu şofran). Crăciunul în stil scandinav este o experienţă de neuitat.

Perioada: 23 noiembrie 2016 - 23 decembrie 2016

Dresda - Germania

Dacă îţi place Crăciunul, vei iubi Dresda. Cu 11 pieţe speciale, concerte, expoziţii şi bărci luminate care vor pluti pe Elba, Dresda promite o vacanţă de poveste. 

Perioada: 24 noiembrie 2016 - 24 decembrie 2016

Zagreb - Croaţia

Numărul turiştilor creşte brusc de Advent, în Zagreb, o experienţă care merită încercată. Distracţia este la fiecare colţ de stradă. Peste tot lumea dansează, cântă şi se bucură de dulciurile tradiţionale.

Perioada: 26 noiembrie 2016 - 8 ianuarie 2017

Aachen - Germania

În fiecare an, în cel mai vestic oraş al Germaniei, strazile şi pieţele din jurul catedralei şi al primăriei sunt transformate într-un paradis al luminilor, al culorilor şi al gusturilor. Târgul care se ţine aici anual atrage deopotrivă adulţii şi copiii. Este fascinant şi acesta reprezintă motivul pentru care toţi locuitorii acestui oraş spun prezent în mai fiecare seară a acestui eveniment magic.

Perioada: 18 noiembrie - 23 decembrie

Colmar - Franţa

O tradiţie de 17 ani, cinci pieţe speciale de Crăciun şi un labirint al luminilor ce pun stăpânire pe străduţele intime şi cochete. Cu o arhitectură deosebită, al treilea oraş ca mărime din Alsacia se transformă într-un tărâm de poveste adorat de copii.

Perioada: 25 noiembrie - 30 decembrie 2016

Bruxelles - Belgia

Cinci săptămâni încărcate cu atmosferă de basm, standuri colorate, cadouri pentru toate gusturile şi sesiuni de degustări originale, bucurie şi lumini strălucitoare. Winter Wonders este o legendă, evenimentul cheie al Bruxelles-ului în perioada sărbătorilor de iarnă, care face din capitala Belgiei una dintre destinaţiile preferate de turişti de Crăciun. Patinoarul, bradul de Crăciun, o paradă spectaculoasă, jocul luminilor, roata tradiţională sunt alte atuuri prin care organizatorii vor încerca să atragă vizitatori.

Perioada: 25 noiembrie 2016 - 1 ianuarie 2017

Leipzig - Germania

Târgul Leipzig Christmas datează din 1458. Cu peste 250 de standuri luminoase organizate în centrul istoric al oraşului, este unul dintre cele mai vechi târguri din Germania. Vizitatorii se pot delecta cu cele mai bune gustări în universul pieţei medievale. 

Perioada: 22 noiembrie 2016 - 23 decembrie 2016

Rothenburg ob der Tauber - Germania

Mirosul vinului fiert şi al migdalelor coapte, instalaţia de mii de lumini de basm şi muzica tradiţională oferită de trupele locale. Cu peste 500 de ani de tradiţie, o dată pe an, medievalul oraş Rothenburg ob der Tauber se transformă într-un tărâm fermecat al iernii. 

Perioada: 25 noiembrie 2016 - 23 decembrie 2016

Nurnberg -  Germania

Vinul fiert, punch-ul de rom şi tradiţionalele migdale coapte nu lipsesc nici aici. În plus, cârnaţii tradiţionali germani şi turta dulce sunt pregătite să încânte toate papilele gustative la Nurnberg Christkind.

Perioada: 25 noiembrie 2016 - 24 decembrie 2016

Viena - Austria

Tărâmul Craciunului vienez te invită într-o atmosferă magică: cadouri care-ţi iau ochii, mâncăruri delicioase, brazi îmbodobiţi în mii de lumini, carusel şi nenumărate workshop-uri de Crăciun pentru copii. 

Perioada: 13 noiembrie 2016 - 23 decembrie 2016

Koln - Germania

Oraşul se îmbracă în haine de sărbătoare.  Aromele merelor copate, ale biscuiţilor cu scorţişoară şi ale vinului fiert te vor îmbia pe toate aleile. Târgurile de Crăciun din Koln atrag anual milioane de vizitatori din toată lumea. 

Perioada: 21 noiembrie 2016 - 23 decembrie 2016

Birmingham - Marea Britanie

În Birmingham vei găsi cea mai mare piaţă germană autentică din afara Austriei şi a Germaniei. Peste cinci milioane de vizitatori au ajuns aici în 2014. Aproape 200 de standuri cu decoraţiuni de Crăciun, jucării lucrate manual, cârnaţi, bere şi covrigi şi produse artizanale, târgurile din Birmingham promit clipe de poveste.

Perioada: 17 noiembrie 2016 - 22 decembrie 2016

Londra - Marea Britanie

Hyde Park Winter Wonderland nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este un spectacol al Crăciunului, cu atracţii pe toate gusturile. 

Perioada: 20 noiembrie 2016 - 3 ianuarie 2017

Berlin - Germania

Palatul Charlottenburg şi instalaţiile spectaculoase de lumini sunt centrul acestui târg de Crăciun. Organizatorii promit, de asemenea, un festival gastronomic de neuitat.

Perioada: 21 noiembrie 2016 - 1 ianuarie 2017 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.