Reteaua Corect

Bordeaux, noua destinaţie culinară a Franţei

Scris de newsreporter in 29 octombrie 2016 la 11:03, in Travel. 3145 vizualizari Intra in discutie Taguribordeaux, destinaţie culinară, experienţă turistică shortlinkhttp://crct.ro/npiu

Bordeaux a fost ales cel mai bun oraş din lume, potrivit listei Lonely Planet’s Best in Travel 2017, principalul motiv pentru care cei de la Lonely Planet au ales Bordeaux fiind noua experienţă turistică pe care acest oraş o oferă de anul acesta: Cité du Vin, scrie Gustarte.ro.

Sursa imagine: aerolines.ro

Principalele motive pentru care cei de la Lonely Planet au ales Bordeaux sunt noua experienţă turistică pe care acest oraş o oferă de anul acesta, Cité du Vin, o adevărată "revoluţie gastonomică", dar şi viitoarea linie feroviară de mare viteză, notează The Independent.

Bordeaux, noua destinaţie culinară a Franţei, încadrată de un proaspăt "Guggenheim al vinurilor"

Cu un aflux de chefi tineri şi cu un nou muzeu ostentativ, poreclit deja "Guggenheim al vinurilor", ce s-a deschis în iunie 2016, scena culinară din Bourdeaux se schimbă în şi mai bine. Secole întregi, mândria oraşului Bordeaux au fost vinurile produse în podgoriile ce-l înconjoară şi magnificele faţade de secol XVIII, aliniate de-a lungul râului Garonne, scrie saveur.com.

Acum, "Porte de la Lune" se reinventează. De la 1 iunie, un nou obiectiv turistic extrem de îndrăzneţ străluceşte aici: La Cité du Vin, un muzeu al vinurilor, de 81 de milioane de euro, îmbrăţişare a unei gândiri moderne în ceea ce priveşte licoarea emblemă a Franţei.

Clădirea, o provocare arhitecturală din sticlă şi metal, construită de firmă pariziană XTU, are o formă curbată, inspirată cel mai probabil de un pahar de vin, notează Gustarte.ro.

"Scopul nostru este să spunem povestea vinului peste tot în lume şi de aceea, în fiecare an, un alt vin produs aici, în Franţa, va fi subiectul unei expoziţii sociale, al lecturilor şi degustărilor", spune Sylvie Cazes, preşedintele muzeului.

Cité du Vin este punctul culminant al spectaculoaselor reabilitări şi renovări ale centrului istoric al oraşului Bordeaux, care au dat un impuls ce a reuşit să schimbe regulile jocului în industria restaurantelor de aici, cândva foarte tăcută şi conservatoare.

"Bordeaux este acum în mijlocul unei evoluţii gastronomice", spune chef Tanguy Laviale, un parizian care a sosit în oraş acum doi ani şi al cărui restaurant Garopapilles, ce găzduieşte şi un magazin de vinuri, a devenit rapid cel mai popular.

Meniul se schimbă mereu, iar farfuriile cu scoici prăjite pe pat de ciuperci shiitake şi cremă de păstârnac sau cu file mignon, cu pere poşate, mule şi gnocchi, cu cerneală de sepie au conturat stilul inconfundabil şi extrem de căutat al lui Laviale.

La Miles, un bistro modern şi inventiv, aduce şi el Bordeaux-ului arome deosebite, cu un meniu îndrăzneţ: tartar de vită cu ulei de susan, gălbenuşuri de ou marinate, chipsuri tapioca, peşte spadă cu sos Madras şi gremolata cu coriandru şi nucă de cocos.

Iar L'Etoile de Mer du Petit Commerce, recunoscut drept cel mai bun restaurant pentru fructe de mare din oraş, chef Stéphane Carrade uimeşte cu cel mai gustos chefal roşu la grătar, cu arici de mare şi caviar de hering.

Lista completă Lonely Planet’s Best in Travel 2017:

Al doilea cel mai bun oraş pe listă este Cape Town, datorită noilor atracţii culturale, precum Zeitz Museum of Contemporary Art Africa. Podiumul este completat de Los Angeles, cu 50 de noi hoteluri în construcţie şi o uriaşă expansiune a reţelei de metrou.

1. Bordeaux, Franţa

2. Cape Town, Africa de Sud

3. Los Angeles, SUA

4. Mérida, Mexic

5. Ohrid, Macedonia

6. Pistoia, Italia

7. Seul, Coreea de Sud

8. Lisabona, Portugalia

9. Moscova, Rusia

10. Portland, SUA

De asemenea, Lonely Planet a realizat şi o listă a celor mai bune 10 ţări, Canada, Columbia şi Finlanda, ocupând primele trei locuri.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.