Reteaua Corect

Totul despre viața actriței Maia Morgenstern - A fost lansată autobiografia vedetei

Scris de newsreporter in 10 noiembrie 2020 la 10:12, in Lifestyle. 708 vizualizari Intra in discutie Taguriautobiografie, Maia Morgenstern, viata shortlinkhttp://crct.ro/nwVx

Autobiografia actriţei Maia Morgenstern, „Nu sunt eu”, care cuprinde „poveşti ascunse” şi fotografii inedite, este disponibilă în librării şi pe site-ul litera.ro, potrivit news.ro, citat de Știripesurse.ro.

„«Nu sunt eu» îi dă ocazia actriţei să împărtăşească cititorilor, aşa cum o face de pe scenă în cazul spectatorilor, părţi din viaţa ei de actriţă, de femeie şi de persoană publică”, a transmis editura Litera.

Cartea scrisă sub formă de jurnal împleteşte amintiri din copilăria autoarei, legate de părinţi şi de rude, de şcoală şi de prieteni, cu secvenţe din numeroasele ei experienţe în teatru şi film.

„Sunt poveşti ascunse, poveşti de care îmi e frică, nu de puţine ori. Pentru că revin cu putere, mă târăsc fără putinţă de scăpare într-o lume pe cât de preţuită, pe atât de pierdută. Amintirile mele sunt nişte izbucniri de tandreţe, pusee de febră a nostalgiei, episoade ale unei revolte târzii”, a mărturisit Maia Morgenstern.

Maia Morgenstern s-a născut la Bucureşti, pe 1 mai 1962. A încheiat studiile la IATC în 1985, la clasa lui Dem Rădulescu. A fost repartizată la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, apoi a revenit la Bucureşti, unde joacă la Teatrul Evreiesc de Stat şi la Teatrul Naţional.

A realizat proiecte artistice de anvergură, atât în teatru, cât şi în film, alături de Lucian Pintilie, Liviu Ciulei, Andrei Şerban, Theo Angelopoulos, Marta Mészáros, Mel Gibson.

Pe scena TNB s-a remarcat în spectacole precum „O trilogie antică”, după Euripide şi Seneca, „Dama cu camelii”, după Al. Dumas fiul, „Vizita bătrânei doamne”, de F. Dürrenmatt.

La TES, unde este şi manager din anul 2012, a interpretat roluri remarcabile, în producţii ca „Astă seară: Lola Blau”, de G. Kreisler, şi „Jocul regilor”, de P. Kohout.

A colaborat cu teatre din ţară şi de peste hotare, iar printre filmele cele mai importante în care a jucat se numără „Balanţa”, „Cel mai iubit dintre pământeni” şi „Patimile lui Hristos”.

A fost distinsă cu premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul Emma, premiul Felix al Academiei Europene de Film, premiul UNITER pentru cea mai bună actriţă, Ordinul Artelor şi Literelor în grad de Cavaler, în Franţa, Ordinul Regal „Nihil Sine Deo”. Parlamentul European de la Strasbourg a desemnat-o, în anul 2003, Actriţa şi Femeia anului.

Cartea este disponibilă pe litera.ro şi în librăriile din toată ţara, iar în curând, şi în format audiobook

Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.