Reteaua Corect

Top 6 cele mai bune alimente antistres

Scris de newsreporter in 15 martie 2023 la 11:45, in Lifestyle. 433 vizualizari Intra in discutie Taguriadina alberts, aliment, antistres, anxietate shortlinkhttp://crct.ro/nB1Q

Stresul este catalogat ca boala secolului XXI. Din ce în ce mai mulți oameni se plâng că sunt stresați și că nu mai fac față sarcinilor de zi cu zi, relatează Știripesurse. Unii ajung să aibă atacuri de anxietate, iar alții trec chiar la automedicație. Medicul Adina Alberts spune că există mai multe alimente care ne scapă de anxietate.

Lista completă prezentată de medic:

Află care sunt top 6 cele mai bune alimente antistres și bucură-te de o viață fără anxietate.

1. Cacao. Sigur nu știai, dar boabele de cacao sunt cu adevărat un aliment miraculos pentru sănătatea ta mentală. Ciocolata neagră bogată în cacao, de la 75% în sus conținut, ajută la reducerea nivelului de stres și la controlul activității hormonale. Bogată în polifenoli, în special flavonoide, ciocolata neagră stimulează atenția și reduce nivelul de stres perceput. De asemenea, este o sursă de magneziu, care poate reduce simptomele de anxietate. Ciocolata neagră are și un conținut ridicat de triptofan, pe care organismul îl folosește la formarea de neurotransmițători care îmbunătățesc starea de spirit, cum ar fi serotonina din creier.

2. Avocado. Deliciosul avocado are unele proprietăți valoroase pentru reducerea stresului. Acesta este printre alimentele care conduc lista multi-taskingului în momentul în care vorbim de organismul uman. Inima este prima care are parte de beneficiile aduse de avocado, însă și activitatea cerebrală este sprijinită de acest aliment. Avocado este o sursă bogată de vitamine, potasiu, folați, fibre și alți nutrienți, fiind unul dintre fructele cu cele mai multe proprietăți și care poate alunga anxietatea, datorită cantității de vitamine și de potasiu care reglează nivelul de stres din corp.

3. Orezul brun conține carbohidrați care declanșează secreția serotoninei și norepinefrinei, îmbunătățind dispoziția și declanșând energia fizică și mentală. Orezul brun germinat oferă calități antidepresive și ajută la combaterea tulburărilor legate de anxietate. Studiile au arătat că orezul brun germinat conține aminoacizi esențiali, cum ar fi glutamina, glicerina și GABA. Acești neurotransmițători facilitează o reducere a anxietății, depresiei și stresului din creier, rezultând o stare de relaxare.

4. Fructe și legume. Studiile au arătat că există o legătura între anxietate și un nivel scăzut al antioxidanților din organism. Includerea în dietă a alimentelor bogate în aceste substanțe poate ameliora unele simptome de anxietate. Pe lângă fructele de pădure (zmeura, afine,coacăze, mure, etc.), antioxidanții se găsesc în cantitate mare în fasole roșie, sfecla, anghinare, ghimbir, mere, prune, cireșe, nuci pecan, spanac, etc.

5. Semințele de dovleac/floarea soarelui. Semințele de dovleac și de floarea soarelui conțin antioxidanți care protejează creierul de deteriorarea radicalilor liberi. Sunt bogate în vitamina E (susține performanțele cognitive și reduce riscul de demență) și tiamina. Semințele sunt surse de magneziu, esențial pentru învățare și memorie. Deficitul de magneziu este legat de instalarea unor afecțiuni neurologice, migrene, depresie, epilepsie), fier (funcția creierului este afectată), zinc (deficitul este legat de afecțiuni neurologice, boala Alzheimer, depresie, boala Parkinson) și cupru (deficitul duce la creșterea riscului de instalare a bolii Alzheimer).

6. Curcuminul. Previne și nivelurile scăzute de serotonină, noradreanalină și dopamină care tind să reprezinte simptomele depresiei. Cercetările arată și faptul că extractul de curcumin promovează neurogeneza – formarea celulelor neurale – mai ales în cortexul frontal și regiunile hipocampusului ale creierului, ceea ce înseamnă ca acest extract poate fi un tratament psihologic inovator pentru depresie și pentru mai multe condiții cognitive. Curcuminul reduce markerii inflamatori din circulația sanguină care călătorește spre creier.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.