Reteaua Corect

Stocarea datelor computerizate în material genetic ADN, luată în calcul de mari companii

Mai multe companii analizează posibilitatea de a stoca date computerizate utilizând material genetic de tip ADN, în condiţiile în care un studiu arată că acesta este un mediu foarte eficient de stocare informaţională, scrie Mediafax.

Specialişti de la Universitatea din Washington şi de la companiile Microsoft şi Twist Bioscience au reuşit, într-un experiment, să stocheze două înregistrări ale unor melodii în material ADN, lucru care permite decodarea şi accesarea fără pierderea calităţii, informează Financial Times.

 

Experimentul generează potenţialul de stocare a unei cantităţi mari de date într-un spaţiu foarte mic, chiar şi pentru mii de ani.

ADN-ul este un mediu foarte bun pentru stocarea datelor. "Avem nevoie de doar zece tone de ADN pentru stocarea tuturor datelor din lume. Practic, toate aceste date pot încăpea într-o camionetă", a explicat cercetătorul Yaniv Erlich, de la Universitatea Columbia.

 

Molecula acidului dezoxiribonucleic (ADN) poate reprezenta o alternativă la mediile de stocare tradiţionale, de tip magnetic, optic sau electronic. În acest context, numeroase companii explorează posibilitatea utilizării materialului genetic pentru stocarea informaţiilor. Institutul de cercetare International Data Corporation (IDC) preconizează că în următorii ani cantitatea de date care va necesita stocare va creşte foarte mult. Una dintre companiile care analizează posibilitatea stocării datelor în ADN este Microsoft, informează postul Vocea Americii. Practic, datele digitale vor fi convertite pentru stocarea în ADN, după care vor trebui reconvertite în format digital, pentru reaccesare.

Mediul ADN este extrem de stabil, lucru demonstrat de posibilitatea decodării genomului conţinut de fosila unui cal care a trăit acum peste 500.000 de ani, notează site-ul ScientificAmerican.com.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.