Reteaua Corect

Harvey Weinstein a fost dat afară de comisia pentru Oscar după scandalul hărţuirilor sexuale

Organizaţia din spatele Oscarurilor a votat pentru expulzarea lui Harvey Weinstein ca urmare a numeroaselor acuzaţii de agresiune sexuală apărute în media în ultimele zile, scrie BBC, consultat de Mediafax.

Academia de Arte şi Ştiinţe ale Cinematografiei a declarat că membrii din consiliul său "au votat cu mult peste majoritatea de două treimi necesare" pentru al expulza pe Weinstein. Din comisie fac parte mai multe figuri de la Hollywood precum Tom Hanks şi Whoopi Goldberg.

Filmele lui Weinstein au primit peste 300 de nominalizări la Oscar şi au câştigat 81 de titluri.

Într-o declaraţie de presă, Academia a spus că reprezentanţii au votat să îl excludă pe Weinstein "nu doar pentru a ne separa de cineva care nu merită respectul colegilor săi, dar şi pentru că am vrut să transmitem un mesaj că epoca ignoranţei intenţionate şi a complicităţii ruşinoase în comportamentele de acest gen la locul de muncă din industria noastră, s-au încheiat”.

Weinstein, în vârstă de 65 de ani, şi-a cerut scuze pentru anumite aspecte ale comportamentului său, dar a insistat că toate contactele sexuale pe care le-a avut au fost consensuale şi neagă acuzaţiile de hărţuire sexuală, viol şi agresiune sexuală.

Expulzarea vine după ce Bob Weinstein a declarat reporterilor de la Hollywood că fratele său "bolnav şi depravat" ar trebui să fie "dat afară" din Academie.

Expulzarea lui Weinstein înseamnă că acesta nu va mai putea vota pentru nominalizări sau câştigători la Oscaruri. Deşi multă lume a lăudat gestul Academiei, există mai multe figuri de la Hollywood care au cerut întreprinderea unor acţiuni similare împotriva altor membri, printre care Bill Cosby sau Roman Polanski.

Este doar a doua oară când un membru a fost expulzat. Actorului Carmine Caridi i s-a retras calitatea de membru în 2004 după ce a trimis video confidenţiale unui prieten care au ajuns în online.

În plus, guvernul francez are intenţia de a-i revoca lui Weinstein ”Legiunea de Onoare”, cea mai înaltă distincţie civilă din Franţa. Totodată, a fost solicitată şi revocarea ”Ordinului Imperiului Britanic” din partea unor politicieni britanici.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.