Reteaua Corect

Scandalul Cambridge Analytica: România, pe harta acţiunilor companiei

Scris de newsreporter in 28 iulie 2019 la 13:01, in Lifestyle. 119 vizualizari Intra in discutie TaguriCambridge Analytica, românia shortlinkhttp://crct.ro/nuLW

Documentarul ”The Great Hack”, difuzat pe platforma Netflix de pe 24 iulie, reia informaţiile privind implicarea Cambridge Analytica în comunicarea politică din România, scrie Mediafax.

Noul documentar ”The Great Hack”, difuzat pe platforma Netflix, spune povestea scandalului accesării ilegale ale datelor utilizatorilor platformei sociale Facebook de către compania de consultanţă Cambridge Analytica, pe baza interviurilor realizate cu cei care au atras atenţia asupra problemei, de la americanul David Carroll, profesorul care a încercat să obţină pe căi legale accesul la informaţiile care îl privesc de la Cambridge Analytica, până la discuţiile cu foştii angajaţi ai companiei, Julian Wheatland, Brittany Kaiser ca şi cu jurnalista Carole Cadwalladr care a investigat în Marea Britanie conexiunile poveştii.

Documentarul arată cum datele adunate folosind un test psihologic aparent inofensiv pe reţeaua socială au fost folosite în campanii electorale şi de imagine dar şi cum datele adunate de pe internet sunt folosite în continuare pentru a genera reacţii folosind ştiri false sau intensificând sentimente de frică sau de ură între diferite grupuri din societate.

Povestea este concentrată asupra implicării companiei Cambridge Analytica în campania electorală susţinută în favoarea lui Donald Trump în Statele Unite şi în definirea poziţiei celor care susţineau ieşirea din Uniunea Europeană în Marea Britanie. De mai multe ori este vorba despre experienţa pe care angajaţii companiei au căpătat-o lucrând în ţări precum Nigeria, Lituania, Kenya, Ghana şi România.

România apare şi pe harta prezentată în film atunci când este vorba despre reducerea sau mărirea participării la vot în ţările pentru care erau angajaţi să lucreze cei din Cambridge Analytica sau de la compania de comunicare şi strategie de care ţinea firma, SCL Group.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.