Reteaua Corect

Prinţul Harry a câștigat procesul cu un tabloid celebru

Prinţul Harry a obţinut scuze publice şi despăgubiri substanţiale de la editorii suplimentului Mail on Sunday, pe care l-a dat în judecată, după ce tabloidul a publicat un articol care îl acuza pe fiul prinţului Charles că îi ignoră pe foştii lui colegi din Marina Regală (Royal Marines) de când a decis să se renunţe la statutul său de membru activ al casei regale britanice, informează DPA şi Reuters, potrivit Știripesurse.

Avocaţii prinţului Harry au declarat luni că afirmaţiile publicate în acel articol sunt "lipsite de fundament, false şi defăimătoare".

Prinţul Harry a demarat un proces împotriva conglomeratului media Associated Newspapers, care a publicat în octombrie 2020 un articol în care se afirma că prinţul britanic nu mai ţine legătura cu foştii lui colegi din Marina Regală după ce s-a retras din rândul membrilor activi ai casei regale britanice, în martie 2020.

Unul dintre avocaţii săi, Jenny Afia, a declarat în timpul unei audieri organizate la Înalta Curte de Justiţie din Marea Britanie că afirmaţiile publicate în acel articol reprezintă un atac la persoană îndreptat asupra prinţului Harry şi că ele "au adus în discuţie, în mod eronat, chestiunea serviciului său militar în slujba ţării".

Associated Newspapers s-a oferit, în decembrie 2020, să plătească despăgubiri şi să publice scuze oficiale, iar prinţul Harry a acceptat oferta grupului media.

Cu toate acestea, avocata Jenny Afia consideră că scuzele publicate "au subestimat considerabil gravitatea acuzaţiilor formulate împotriva prinţului Harry" şi nu au recunoscut faptul că acele afirmaţii au fost false.

"Prinţul Harry a rămas în contact cu forţele armate şi va continua să facă acest lucru în viitor", a adăugat Jenny Afia.

Aceeaşi avocată a dezvăluit că prinţul Harry va dona despăgubirile primite în urma acestui proces în beneficiul Invictus Games Foundation, o organizaţie de caritate pe care prinţul britanic a înfiinţat-o cu scopul de a organiza competiţii sportive la care participă veterani de război care au fost răniţi în timpul misiunilor de luptă.

În urma înţelegerii părţilor, procesul demarat de prinţul Harry a fost închis, precizează DPA.

Potrivit Reuters, prinţul Harry, care a lucrat pentru forţele armate britanice timp de un deceniu şi a participat la două misiuni în Afganistan înainte de a-şi asuma pe deplin statutul de membru activ al casei regale, a primit gradul de căpitan-general în Marina Regală din partea bunicii sale, regina Elisabeta a II-a, în anul 2017.

Dar, în urma înţelegerii negociate cu regina Elisabeta a II-a şi alţi membri cu rang înalt ai casei regale, prinţul Harry a trebuit să renunţe la acel grad militar atunci când a renunţat la angajamentele sale oficiale şi s-a mutat în Statele Unite alături de soţia lui, Meghan, şi de fiul lor, Archie.

Presa britanică a relatat la acea vreme că prinţul Harry a fost extrem de supărat că trebuia să renunţe la legăturile lui cu armata britanică, pe care le aprecia foarte mult.

Relaţia pe care Harry şi Meghan au întreţinut-o cu tabloidele din Marea Britanie a devenit tot mai ostilă după căsătoria lor din 2018. În aprilie 2020, cuplul princiar a anunţat că nu va mai colabora cu patru publicaţii majore, inclusiv cu Daily Mail, pe care le-a acuzat de publicarea unor articole false şi de încălcarea dreptului la viaţă privată.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.