Reteaua Corect

Primul mesaj public al Prinţului William, după diagnosticul Regelui Charles

Scris de newsreporter in 08 februarie 2024 la 10:06, in Lifestyle. 339 vizualizari Intra in discutie Taguricancer, diagnostic, mesaj, Printul William, reactie, regele charles shortlinkhttp://crct.ro/nCD7

Prinţul William al Marii Britanii, care a revenit miercuri în serviciul public după operaţia soţiei sale Kate şi după vestea despre starea de sănătate a tatălui său, a mulţumit oamenilor pentru mesajele lor de susţinere după ce Regele Charles a dezvăluit că a fost diagnosticat cu cancer, relatează Reuters, potrivit news.ro, citat de Știripesurse.

"Apreciem foarte mult bunătatea tuturor, vă mulţumim", a declarat Prinţul de Wales presei şi publicului, în timp ce sosea la o cină de gală pentru organizaţia caritabilă Air Ambulance din Londra, unde printre invitaţi s-a numărat şi actorul hollywoodian Tom Cruise.

Ulterior, luând cuvântul la gala caritabilă, prinţul William a mulţumit din nou: "Aş dori să profit de această ocazie pentru a vă mulţumi, de asemenea, pentru mesajele amabile de susţinere pentru Catherine şi pentru tatăl meu, în special în ultimele zile. Înseamnă foarte mult pentru noi toţi.  Este corect să spunem că ultimele săptămâni au avut un accent mai degrabă "medical"”, a spus prinţul moştenitor, care are 41 de ani.

Evenimentul a fost a doua apariţie publică oficială a moştenitorului tronului, care miercuri şi-a reluat angajamentele publice, după ce şi le amânase pentru a avea grijă de cei trei copii ai săi, după ce Kate, soţia sa în vârstă de 42 de ani, a suferit o intervenţie chirurgicală abdominală, planificată, pe 16 ianuarie, iar apoi a petrecut două săptămâni de recuperare în spital.

Între timp, tatăl său, Regele Charles, a urmat un tratament la acelaşi spital pentru o mărire de prostată. Luni, Palatul Buckingham a anunţat că testele ulterioare efectuate asupra monarhului în vârstă de 75 de ani au dezvăluit că acesta are o formă de cancer.

În condiţiile în care regele şi-a amânat îndatoririle publice pentru a urma un tratament în ambulatoriu, iar Kate nu se aşteaptă să revină în serviciul public decât după Paşte, sarcina de a asigura imaginea publică a monarhiei va reveni celorlalţi membri ai familiei regale, în special lui William şi soţiei lui Charles, Regina Camilla.

Specialistul în probleme regale Robert Hardman a declarat că William şi-a asumat deja îndatoriri de stat substanţiale spre sfârşitul domniei Reginei Elizabeth, când aceasta a fost împiedicată de probleme de mobilitate să participe. "În această privinţă, nu este atât de diferit, dar, evident, există povara aşteptărilor", a declarat Hardman pentru Reuters. "În multe ocazii va trebui să stea în locul lui, va fi un fel de cvasi-şef de stat în acelaşi mod în care a fost prinţul Charles când regina era lipsită de mobilitate".

Marţi, regele a călătorit împreună cu Regina Camilla la Sandringham House, reşedinţa sa din estul Angliei, după o scurtă întâlnire de aproximativ 30 de minute cu fiul său Harry, care tocmai venise din SUA pentru a-şi vedea tatăl după ce acesta i-a spus că are cancer.

Harry are relaţii reci cu familia şi în special cu fratele său, William, în urma criticilor sale la adresa monarhiei de când s-a retras de la îndatoririle regale, în urmă cu aproape patru ani.

O sursă regală a declarat că nu s-a pus problema ca el să se vadă cu fratele său mai mare William în timpul scurtei vizite în Marea Britanie. După doar aproximativ 24 de ore petrecute în Marea Britanie, Harry a fost văzut miercuri pe aeroportul Heathrow, de unde urma să zboare acasă, în California, unde locuieşte acum împreună cu soţia sa Meghan şi cu cei doi copii ai lor.

În ciuda diagnosticului, Charles intenţionează să-şi continue o mare parte din activitatea sa privată ca monarh şi să se ocupe de documentele de stat. El urma să vorbească miercuri la telefon cu prim-ministrul Rishi Sunak, a declarat purtătorul de cuvânt al acestuia.

Știripesurse 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.