Reteaua Corect

Poți face diabet dacă mănânci prea multe fructe?

Scris de newsreporter in 17 ianuarie 2021 la 10:50, in Lifestyle. 703 vizualizari Intra in discutie Taguridiabet, fructe shortlinkhttp://crct.ro/nxfv

Diabetul de tip 2 este o afecțiune ce influențează nivelul de zahăr din sânge, acesta ridicându-se în mod substanțial. Deși nu există o cauză clară pentru diabetul de tip 2, unii factori pot declanșa dezvoltarea acestuia, scrie Exquis.ro.

Diabetul de tip 2 este provocat de o serie de elemente, precum istoricul unui membru de familie care suferea de aceeași afecțiune, obezitatea sau prediabetul, conform Medical News Today. Fructele conțin zahăr, în mod natural, însă este puțin probabil ca acestea să influențeze în mod negativ sănătatea, dacă fac parte dintr-o dietă echilibrată.

Consumul excesiv de fructe și diabetul de tip 2

Consumul zahărului în mod excesiv poate contribui la creșterea în greutate, lucru ce poate influența amplificarea nivelului de zahăr din sânge și a prediabetului. În general, dacă fructele sunt integrate în dieta sănătoasă, o persoană nu este supusă riscului de a face diabet. Totuși, o dietă bogată în zahăr procesat, carbohidrați rafinați și grăsimi saturate ridică riscul în mod considerabil.

Deși se presupune că fructele nu pot dăuna sănătății, câteodată s-ar putea să consumi prea mult. Alege fructele proaspete în locul celor uscate, întrucât cele proaspete conțin mai puțin zahăr. Cantitatea zilnică recomandată de fructe este aproximativ 128 de grame.

Persoanele cu diabet ar trebui să consume mai puține fructe?

Persoanele care suferă de obezitate au un risc mai mare de a dezvolta și diabet de tip 2. Obezitatea este consecința inabilității organismului de a arde destule calorii. Cu toate acestea, dacă o persoană, în această situație, nu depășește cantitatea zilnică recomandată, există puține șanse ca diabetul să apară.

Reducerea alimentelor procesate ar avea un efect benefic asupra sănătății, acestea fiind direct asociate cu diabetul.

Totuși, este posibil ca persoanele cu diabet să aibă un plan pentru fiecare masă. Au nevoie de o monitorizare exactă a cantității de zahăr consumate. În general, este bne de reținut că fructele uscate conțin mai mult zahăr.

Astfel, trebuie evidențiat faptul că persoanele care suferă de obezitate sau prediabet prezintă un risc crescut de a dezvolta diabet de tip 2. Totuși, fructele nu influențează în mod negativ acest risc, dacă sunt integrate într-o dietă echilibrată.

Exquis.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.