Reteaua Corect

Patru lecţii de viaţă de la Anthony Bourdain

În cel mai recent interviu acordat BBC, Anthony Bourdain vorbeşte despre cele mai gustoase mâncăruri, despre cum să trăieşti frumos şi liber sau despre cum să descoperi locuri inedite care să-ţi suprindă simţurile, scrie Gustarte.ro.

Sursa imagine: eatermagazine.ro

De 15 ani, Anthony Bourdain este regele călătoriilor, iar emisiunea Parts Unknown, în care mâncarea, destinaţiile şi politica îşi găsesc numitorul comun, este una dintre cele mai apreciate din lume. Recent, Bourdain a lansat Appetites, o altfel de carte de bucate, scrisă în colaborare cu Laurie Woolever.

Patru lecţii de viaţă de la Anthony Bourdain

Mâncarea îţi poate schimba percepţia despre un loc

"Prima oară când am mâncat un sushi excelent a fost în Japonia. A fost un moment de iluminare", spune Bourdain. Au urmat apoi primul bol de laksa în Borneo şi pho în Vietnam. Cât despre sosurile din Oaxaca, Mexico, mărturiseşte că l-au făcut să înţeleagă cât de neapreciată este bucătăria mexicană.

Senegal, Oman şi Roma, trei locuri care te vor cuceri

Senegal este o ţară uimitoare, pe care toată lumea ar trebui să o viziteze, şi nu doar pentru mâncarea delicioasă. Oman este la fel de incredibilă. Cât despre filmarea recentă din Roma, Bourdain spune că este probabil cea mai bună, unul dintre cele mai frumoase episoade, de care este foarte mândru. "Roma este încă acolo, a supravieţuit contrar tuturor aşteptărilor. Este atât de frumoasă".

Iran, ospitalitatea covârşitoare

Bucătăria iraniană este extraordinară, te îndrăgosteşti de ea şi nu este pretenţioasă, explică Bourdain. Fesenjan, pui persan cu rodie, este unul dintre exemplele care o desăvârşesc. Ce face însă Iranul special este complexitatea sa, istoria, contradicţiile, realităţile politice în permanentă schimbare şi mai presus de orice ospitalitatea covârşitoare a oamenilor.

"A mânca bine este despre riscuri" şi "Corpul tău nu este un templu, este un parc de distracţii. Bucură-te de călătorie!"  - Kitchen Confidential

"Când am scris Kitchen Confidential", mărturiseşte Antohony Bourdain, "am trăit o viaţă cu totul diferită. Eram un om care câştiga puţini bani, trăiam în nesiguranţă. Am fost în industria restaurantelor toată viaţa mea de adult. Nu ştiam nimic despre cum trăiesc de fapt oamenii. Şi cred că tonul abordat în Kitchen Confidential a reflectat asta. De atunci am văzut multe locuri. Am devenit tată. Iar toate astea îţi schimbă percepţia de a vedea lumea. Noua mea carte de bucate reflectă în primul rând plăcerea de a găti tot felul de mâncăruri pentru fiica mea şi prietenii ei", mai spune autorul Appetites.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.