Reteaua Corect

Ne confruntăm cu o pandemie de anxietate. Problemele cu somnul, pulsul crescut sau un tremur în corp

Scris de newsreporter in 13 februarie 2022 la 12:45, in Lifestyle. 523 vizualizari Intra in discutie Tagurianxietate, depresie, pandemie, psihologie shortlinkhttp://crct.ro/nz9m

Pandemia a lăsat în mintea noastră, a tuturor, urme adânci. Cele mai des întâlnite sunt sentimentele de frică, spun psihologii. Deşi vorbim de sfârşitul pandemiei de coronavirus, specialiştii spun că ne confruntăm cu o pandemie de ordin anxios şi depresiv, lucru la care se aşteptau. Atrag atenţia şi asupra faptului că revenirea la o viaţă apropiată de cea normală va fi un proces greu, mai ales pentru cei care au lucrat mult timp de acasă, scrie Digi24.

Mirela Zivari - psiholog: Acum s-a activat în mintea noastră frica față de moarte. Este disperarea mult mai mare. Oamenii au conștientizat urmare a ceea ce se întampla în jurul lor că moartea e foarte aproape și poate să lovească oricând.

Roxana - pacientă: Simt ca un clocot, o avalanșă de emoții mă cuprinde și îmi tremură mâinile și nu mă pot concentra, somnul nu este deloc odihnitor, multe gânduri ...

Frica, agitaţia permanentă, neliniştea, sunt principalele sentimente care îi aduc pe mulţi oameni în cabinetul psihologului. Roxana a realizat că are nevoie de sfaturile unui specialist şi a venit la psiholog. Spune că problemele au apărut după starea de urgenţă.

Roxana - pacientă: Starea de insomnie, tot cumulul ăsta de întrebări, gânduri, gânduri foarte multe și care mă copleșesc la un moment dat și nu mă lasă să dorm și o lipsă de concetrare, nu pot fi atentă nici la serviciu. Îmi e teamă să merg la părinți ca nu cumva să fiu infectată și să le cauzez și lor probleme, nu mai am aceeași dinamică.

Medicii atrag atenţia că anxietatea nu trece de la sine.

Mirela Zivari - psiholog: Anxietatea netratată e ca o pată de ulei care se tot întinde, se tot întinde. Recăderile sunt destul de frecvente în anxietate. E nevoie de un om, fie că e consultație online, fie că e față în față, care să te ghideze în rezolvarea acestor stări de conflict, pentru că nu ne interesează doar simptomele, ci și cauzele.

Semnele că o persoană are nevoie de ajutor sunt problemele cu somnul, daca slăbeşte foarte mult sau mânâncă în exces. Pulsul crescut sau un tremur în corp sunt alte semne de anxietate.

Mirela Zivari - psiholog: Ai nevoie de puțină substanță, acea substanță nu înseamnă că ești nebun, înseamnă că ai nevoie ca în mintea ta să se instaleze puțină liniște. Psihoterapetulul te învață să gândești altfel, să faci o restructurare cognitivă.

Numărul pacienților care ajung în cabinetele psihologilor s-a dublat în ultima perioadă și luăm exemplul unui psiholog care înainte de pandemie avea 50 de pacienți pe lună, acum are 100, iar 75% dintre ei suferă de anxietate.

 

Digi24

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.