Reteaua Corect

Mihaela Bilic: Tot ce e gras e sănătos. Ce contează e altceva

Scris de newsreporter in 22 februarie 2023 la 12:08, in Lifestyle. 541 vizualizari Intra in discutie Taguricantitate, dietetic, gras, mancare, mihaela bilic, nutritionist, sanatos shortlinkhttp://crct.ro/nAVy

Nutriționistul Mihaela Bilic a făcut o nouă declarație care poate fi controversată. Explicațiile ulterioare însă elimină orice controverse. Nutriționistul spune că, deși orice e gras e bun, este foarte important să avem un echilibru între cât mâncăm și câtă energie consumăm, relatează Știripesurse.

Nutriționistul Mihaela Bilic spune că trebuie să mâncăm atunci când ne e foame și până când ne săturăm, adică până când avem senzația de sațietate. Mai mult, ea spune că nu trebuie să mâncăm alimente dietetice, ci dimpotrivă, putem alege alimentele grase fără probleme.

„Să mănânci sănătos înseamnă în primul rând sa mănânci în funcție de senzațiile alimentare (foame, sațietate). Înseamnă să mănânci intuitiv (în funcție de apetit, pofte) și nu în ultimul rând sa nu ai tabu-uri alimentare (alimente interzise).

Mâncarea sănătoasă nu înseamnă mâncare dietetică, dimpotrivă: tot ce e gras e sănătos, de la unt la ciocolată. Noi, oamenii, creștem din grăsime, nu din apă și frunze!”, spune medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Dacă avem kilograme în plus înseamnă că mâncăm prea mult

Medicul însă face precizarea că trebuie să mâncăm bazându-ne pe senzația de foame și nu de poftă, adică să ne bazăm pe simțirile noastre precum foamea sau senzația de sațietate pentru a ne opri din mâncat.

„Tot mâncat sănătos înseamnă când te bazezi pe cele 5 simțuri cu care este dotat corpul (văz, auz, miros, gust, atingere) atunci când evaluezi mâncarea, nu pe deciziile și informațiile raționale ale minții. Mintea nu simte, ea are doar gânduri și idei care sunt ușor de manipulat și de influențat, corpul în schimb nu poate fi păcălit. Și dacă ceva ne place cu adevărat, înseamnă ca e sănătos și ne face bine”, spune ea într-o post are pe rețelele de socializare.

În ce privește programul de mese și numărul acestora, nutriționistul recomandă ca fiecare să-și stabilească ritmul propriu. Ea însă atrage atenția la echilibrul dintre cantitatea de mâncare consumată și consumul de energie al organismului.

„Cât despre program și număr de mese, fiecare e liber să decidă ritmul care i se potrivește. Silueta este rezultatul echilibrului dintre cantitatea de mâncare consumată și cheltuielile organismului. Fiecare individ are un buget de calorii în care trebuie să se încadreze, unii sunt mai , alții mai … Mâncatul peste buget duce la îngrășat. Iar dacă avem kilograme în plus, nu înseamnă că mâncăm nesănătos, ci doar că mâncăm prea mult!”, mai explică nutriționistul Mihaela Bilic.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.