Reteaua Corect

Fetița fără mâini de la «Românii au talent» face școală în sufragerie

Nu merge la şcoală, vine „şcoala” la ea. Câştigătoarea “Românii au talent” de anul acesta, Lorelai Moşneguţu, este acum în clasa a opta, iar în sufrageria ei au reînceput să vină, de luni până vineri, toţi profesorii de la Şcoala nr. 1 din Târgovişte. Îi predau de la Română, Matematică, limbi străine până la Biologie sau Tehnologie, scrie click.ro.

Lorelai s-a născut fără mâini, fără femur la ambele picioare, cu o dislocare de şold; i-ar fi extrem de greu să bată zilnic drumul de acasă la şcoală, prin urmare profesorii vin pe rând la ea, zilnic, şi îi predau materia pe care o urmează colegii ei la clasă. „Într-o zi vin circa doi profesori care predau câte două sau chiar trei materii. Spre exemplu, doamna de Biologie predă şi Tehnologie, cea de Română îmi predă şi Engleză, şi Latină. Învăţăm aici, în sufragerie, după-amiaza. Primesc aceleaşi teme ca şi colegii mei”, mărturiseşte Lorelai.

 

 

Doar când are teze sau lucrări mai importante se prezintă personal la testare. Iar rezultatele sunt excelente. Isteaţă, ambiţioasă, muncitoare, micuţa are 10 pe linie şi diplomă de excelenţă. Din clasa a cincea participă anual la olimpiade de geografie şi biologie, ajungând până la faza naţională. „Nu a reuşit să treacă mai departe pentru că scrie încet, cu piciorul, şi nu se încadrează în timp. De acum, vom face cerere la fiecare examen sau concurs pentru a beneficia de o oră în plus, legea ne permite”, spune mama Vio, femeia care a înfiat-o pe Lorelai pe când avea două luni. 

Dar trebuie să ştiţi că nu degeaba a câştigat „Românii au talent” (PRO TV). Pe lângă rezultatele la învăţătură, fetiţa fără mâini e în stare de lucruri uimitoare. Cu doar două degete, şi acelea de la picioare, micuţa cântă la pian, la chitară, scrie şi pictează. A publicat 10 cărţi, are o voce superbă, e invitată la festivaluri prin toată ţara, joacă în piese de teatru, câştigând până acum zeci de diplome şi trofee. „Muzica, pictura şi teatrul sunt pasiunea mea, le fac cand am timp, mă relaxează. Anul acesta însă, şcoala are prioritate pentru că mă aşteaptă Capacitatea. Vreau să dau la Liceul Pedagogic, la secţiunea muzicală”, explică, încrezătoare, Lorelai. 

Banii de la Pro TV au intrat de ziua ei

 

 

 

Vineri, 29 septembrie, a fost ziua ei şi cel mai frumos cadou primit a fost chiar premiul de 120.000 € câştigat în seara de 2 iunie, în finala „Românii au talent”. După perceperea de taxe şi impozite, în contul fetiţei au intrat circa 100.000 €. Din aceşti bani, îşi va lua un apartament adaptat nevoilor ei. „Le mulţumim din suflet celor de la PRO TV pentru că i-au făcut ziua mai frumoasă, pentru cum s-au purtat cu noi până acum! Sunt nişte oameni minunaţi”, a ţinut să precizeze mama Vio.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.