Reteaua Corect

Cum s-a schimbat viața câștigătoarei de la «Românii au talent»

E numai de-o schioapă, s-a născut fără mâini, fără femur la ambele picioare, cu o dislocare de şold, însă e cel mai vesel, mai bun şi mai optimist copil pe care l-am cunoscut. Tot ce face în viaţă Lorelai Moşneguţu face cu poftă, de la muzică, pictură şi studiu, până la pofta pentru mâncare, scrie Click.ro.

Dulciurile, fructele, ciorbiţele acre, carnea de pasăre preparată în diverse feluri de mama Vio, toate sunt preferatele lui Lorelai (14 ani), câştigătoarea „Românii au talent” (Pro TV) 2017. Nu face nazuri la mâncare şi e un copil care nu a fost niciodată bolnav. 

Totuşi, din cauza conformaţiei, trebuie să se menţină la un anumit standard de greutate. La 1,20 metri înălţime ai ei, cele 45 kg erau prea mult. Ambiţioasă din fire, fetiţa fără mâini a decis să înceapă o dietă. 

Pentru aceasta, într-una din vizitele ei la Bucureşti, a apelat la medicul nutriţionist Alin Popescu, căruia i-a mărturisit foarte sincer în ce constă regimul ei alimentar actual.

 

 
La începutul lui iunie a câştigat “Românii au talent”

 „Dimineaţa nu prea mănânc decât vreo două linguriţe de iaurt cu cereale integrale. Masa principală e la prânz, când mănânc ciorbiţă cu carne şi puţin din felul doi (pilaf, varză călită, piure, chifteluţe cu sos etc.). Seara - fie macaroane cu brânză, fie paste, omletă... Între mese – fructe, nuci, seminţe. Îmi plac mult fructele, aş mânca un kilogram de portocale o dată”, spune Lorelai. 

Medicul Alin Popescu i-a recomandat în primul rând să fie mai organizată şi să ţină un jurnal alimentar în care să noteze absolut tot ce mănâncă şi ce bea în fiecare zi. 

„E bine să te încadrezi în maximum 1.200 de calorii pe zi. Ia în calcul şi lichidele. Laptele, sucurile conţin calorii. Trebuie să împarţi mesele zilnice în trei principale şi o gustare sau două, să mănânci mai mult în prima parte a zilei, iar cina să nu fie după ora 19.30. Poţi mânca un cubuleţ de ciocolată neagră sau o îngheţată simplă, fără topping, nu e nimic grav, ai nevoie”, o sfătuieşte specialistul. De asemenea, i s-a recomandat sport. Dar nu orice fel de sport. De altfel, nici nu ar fi posibil.

 

 
Lorelai şi mama Vio au fost împreună la nutriţionistul Alin Popescu
Foto: Sever Gheorghe

 „Pentru ea, cel mai indicat e înotul. Cu un colac în jurul mijlocului, s-ar simţi foarte liberă în apă, ar înota ca o sirenă. Mersul pe jos e bun, dar nu alergatul, urcatul scărilor, nici statul în picioare”, i-a mai spus Alin Popescu.

Zis şi făcut. Cu lecţiile învăţate, Lorelai şi mama ei s-au întors la Târgovişte şi s-au pus serios pe treabă. Cu o ambiţie incredibilă, micuţa Lorelai a respectat întocmai sfaturile nutriţionistului şi a reuşit să dea jos 1 kg într-o săptămână.

 „Îşi măsoară totul şi, oricât e ea de pofticioasă, reuşeşte să se abţină. Într-o zi, am mâncat în faţa ei îngheţată şi am rugat-o, dar a refuzat. Nu se mai atinge de pâine, iar ultima masă e la cel mai târziu ora 19.00. Avem farfurii mici, am redus şi porţiile. Odată cu Lorelai, am început şi eu acelaşi regim, acelaşi program”, mărturiseşte mama Vio. Ea este cea care îi găteşte şi o ajută să mănânce. Lorelai reuşeşte să bea singură doar apă, cu paiul. 

„Ea, la picioare, are câte 4 degete: două mari, puţin depărtate, şi două mai mici. Pe acestea din urmă nu prea le poate folosi, doar cu cele două degete mari face totul: scrie cu o dexteritate fantastică, desenează, cântă la chitară, la pian... În schimb, eu o ajut la spălat, pieptănat, schimbat, îi dau să mănânce pentru că nu ar putea cu picioarele şi nici nu e igienic”, mai spune Viorica Pârvan, asistentul maternal care a înfiat-o pe Lorelai pe când avea două luni. 

Ieri, mulţumită de rezultatul dietei ţinute, fetiţa fără mâini i-a trimis nutriţionistului jurnalul alimentar al ultimelor zile. Vrea să mai dea jos 8 kg şi să se menţină. Dacă totul e „în grafic”, dieta îi va fi, de acum, un stil de viaţă.

S-a apucat de înot şi de kinetoterapie

În paralel cu dieta, Lorelai s-a apucat, aşa cum i-a sugerat Alin Popescu, de înot şi de kinetoterapie.

 

 
Foto: Sever Gheorghe

„Îi mulţumim domnului director Pătraşcu de la Complexul turistic de nataţie pentru că i-a pus la dispoziţie antrenor, salvamari şi condiţii speciale pentru ea. De asemenea, îi suntem recunoscători domnului Marius Florea de la clinica de kinetoterapie pentru că a făcut minuni cu ea până acum, Lorelai se simte excelent”, a precizat mama Vio.

Trece în jurnal tot ce mănâncă într-o zi

Responsabilă, Lorelai cântăreşte cantitatea de mâncarea şi notează în carneţel tot ce consumă într-o zi. Mama Vio povesteşte că îi găteşte o dată la două zile reţete variate.

 

 
Foto: Sever Gheorghe

Dimineaţa îi pregăteşte 150 g de cereale cu un iaurt mic, la prânz îi dă o ciorbă fără pâine, iar seara varză călită, salate cu brânză, omlete cu roşii, ciulama de pui.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.