Reteaua Corect

Licitație de obiecte care i-au aparținut fostului premier Margaret Thatcher

Scris de newsreporter in 04 noiembrie 2015 la 10:09, in Lifestyle. 134 vizualizari Intra in discutie TaguriMargaret Thatcher shortlinkhttp://crct.ro/nmEo

Circa "350 de obiecte personale și istorice", printre care bijuterii, discursuri, articole de îmbrăcăminte și poșete ale fostului premier britanic Margaret Thatcher vor fi vândute la licitație și pe internet în luna decembrie, a anunțat casa Christie's, informeaza Agerpres, citand AFP.

Sursa imagine: telegraph.co.uk

Aproximativ 150 de obiecte vor fi vândute în 15 decembrie la sediul din Londra al casei de licitații menționate, în timp ce alte 200 vor putea fi achiziționate doar pe internet între 3 și 16 decembrie, după ce muzeul londonez Victoria and Albert a refuzat să le primească și să le expună.

"Oferind o perspectivă publică, dar și privată asupra parcursului unui titan politic, licitația prezintă obiecte legate de perioada în care Margaret Thatcher a fost la putere", a precizat Christie's într-un comunicat.

Printre cele mai emblematice articole se numără celebra valiză din piele roșie pentru documente oficiale ale premierilor, estimată să se vândă pentru suma de 3.000 — 5.000 de lire sterline (4.200 — 7.000 de euro), exemplare semnate ale unor discursuri-cheie, precum și articole de îmbrăcăminte — rochia de mireasă, poșete și bijuterii, precizează casa de licitații.

Un colier marca Chaumet din smaralde și diamante, evaluat la 120.000 — 180.000 de lire sterline (168.000 — 252.000 de euro), va fi și el scos la vânzare, alături de obiecte de porțelan sau cutii de bijuterii. Printre obiectele ce vor putea fi achiziționate figurează și un vultur sculptat, cadou al președintelui american Ronald Reagan, taioare și alte articole vestimentare, precum și celebrele sale genți.

Obiectele — vândute în beneficiul copiilor Doamnei de Fier, Mark și Carol, și al nepoților săi — au fost propuse anterior Victoria and Albert Museum, cel mai important muzeu din lume în ceea ce privește artele decorative și designul, însă instituția a refuzat să le expună. "Muzeul a refuzat politicos oferta de articole de îmbrăcăminte ale baroanei Thatcher, apreciind că aceste elemente de istorie politică a Marii Britanii ar putea fi prezentate mai judicios într-o altă colecție care s-ar concentra pe valoarea lor istorică și socială", a anunțat Victoria and Albert Museum. "Muzeul prezintă istoria modei, iar politica sa în privința colecțiilor este să se concentreze pe achiziția de obiecte de calitate estetică deosebită sau care reprezintă un know-how excepțional", a adăugat conducerea instituției.

Margaret Thatcher a fost premier al Marii Britanii între 1979 și 1990 și a murit în 8 aprilie 2013, la vârsta de 87 de ani, amintește AFP.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.