Reteaua Corect

La ce ore trebuie să facă exerciții fizice bărbații și femeile

Scris de newsreporter in 26 iulie 2022 la 10:47, in Lifestyle. 716 vizualizari Intra in discutie Taguriantrenament, barbati, exercitii, femei shortlinkhttp://crct.ro/nzVg

Oamenii de știință de la mai multe universități din Statele Unite, care au publicat un studiu în revista Frontiers in Physiology din 31 mai 2022, au descoperit secretul scăderii în greutate și a îmbunătățirii sănătății. Experții au constatat că oamenii care au efectuat exerciții fizice dimineața, între orele 6.30 și 8.30 sau seara, între 18.00 și 20.00, au reușit să dea jos kilogramele în plus și să aibă o stare de dispoziție foarte bună, relatează Ziare.com.

Pentru prima dată, cercetătorii demonstrează că cel mai bun moment al zilei pentru exercițiile fizice variază în funcție de sex și de obiectivele de antrenament al persoanelor care participă la un astfel de program, potrivit Sci Tech Daily.

Fără îndoială, mulți oameni se întreabă care sunt orele ideale de a efectua exerciții fizice, pentru a avea un bun randament și rezultate ideale, pentru reducerea obezității sau îmbunătățirii sănătății și a stării de spirit.

De cele mai multe ori, răspunsul la această întrebare este influențată de programul familiei, de orele de serviciu și eventual, dacă există unii care sunt ”bufnițe de noapte”.

Acum, o nouă cercetare efectuată de oamenii de știință de la Laboratorul de nutriție umană din Saratoga, Universitatea Arizona și Universitatea California, toate din Statele Unite, indică faptul că o anumită oră din zi ar putea afecta cât de benefic este exercițiul fizic.

”Aici, arătăm pentru prima dată că pentru femei, exercițiile fizice din timpul dimineții reduc grăsimea de pe burtă și tensiunea arterială, în timp ce exercițiile de seară la femei, măresc forța musculară, puterea și rezistența superioară a corpului și îmbunătățesc starea generală de spirit și sațietatea nutrițională”, a spus dr. Paul Arciero de la Skidmore College din Saratoga, Statele Unite.

”De asemenea, arătăm că pentru bărbați, exercițiile de seară scad tensiunea arterială, riscul de boli de inimă și senzația de oboseală și arderea grăsimilor, în comparație cu exercițiile de dimineață”.

Participanții la studiu de sex feminin și masculin au fost repartizați în mod aleatoriu să facă exerciții fizice doar dimineața, între 6.30 și 8.30 sau seara, între 18.00 și 20.00. Cercetătorii au arătat că toți participanții, indiferent de orele de dimineață sau de seară, și-au îmbunătățit sănătatea generală și performanțele fizice de-a lungul studiului.

”Studiul nostru a demonstrat în mod clar, că beneficiile exercițiilor fizice atât de dimineață, cât și de seară (un singur antrenament pe zi) a îmbunătățit sănătatea cardiometabolică și dispoziția generală, precum și performanțele fizice, atât la femei, cât și la bărbați”, a spus Arciero.

Ziare.com

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.