Reteaua Corect

Julian Assange se căsătoreşte

Scris de newsreporter in 23 martie 2022 la 14:42, in Lifestyle. 659 vizualizari Intra in discutie Taguricasatoreste, julian assange shortlinkhttp://crct.ro/nzl3

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, se căsătoreşte miercuri, 23 martie, cu una dintre fostele sale avocate, Stella Moris, în închisoarea de înaltă securitate Belmarsh, din Londra, scrie Ziare.com.

Acesta continuă să lupte împotriva unei extrădări în Statele Unite, unde riscă să fie condamnat la 175 de ani de închisoare, relatează AFP.

Cuplul se căsătoreşte în cerc restrâns, de patru invitaţi şi doi martori.

Însă susţinătorii lor au fost invitaţi să vină în apropierea închisorii Belmarsh, în sud-estul Londrei, ca şi sum ar asista la căsătorie.

Stilista britanică Vivienne Westwood, angajată în lupta pentru eliberarea lui Julian Assange, a conceput atât un kilt pe care activistul îl va purta la nuntă, o trimitere la originea sa scoţiană, cât şi rochia de mireasă a lui Stella Moris, potrivit grupului de susţinere Don't Extradite Assange.

 Julian Assange a fost arestat de către poliţia britanică în aprilie 2019, după ce a stat şapte ani închis în Ambasada Ecuadorului la Londra, în care s-a refugiat pe când era eliberat pe cauţiune.

El se temea de o extrădare către Statele Unite sau Suedia, unde a fost vizat de urmăriri penale cu privire la un viol, abandonate între timp.

Australianul, susţinut de către numeroase organizaţii de apărarea libertăţii presei, riscă, în Statele Unite, să fie condamnat la 175 de ani de închisoare cu privire la faptul că a difuzat, începând din 2010, peste 700.000 de documente despre activităţi militare şi diplomatice americane, mai ales în Irak şi în Afganistan.

Zeci de susţinători ai lui Assange, purtând pancarte pe care se puteau citi mesaje ca ”Zece ani, ajunge!” şi ”Eliberaţi-l pe Assange!”, s-au adunat miercuri în faţa sediului Înaltei Curţi de la Londra - iar între manifestanţi s-a aflat şi fostul lider laburist Jeremy Corbyn.

”Sper ca această Curte să transmită azi un semnal foarte clar cu privire la faptul că nu va autoriza apelul Statelor Unite şi că Julian Assange va putea fi eliberat”, a declarat fostul lider al Partidului Laburist.

Jeremy Corbyn a denunţat ”obsesia” Statelor Unite ”cu privire la persoane care dezvăluie adevărul despre prezenţa militară americană în lume”.

”El este un jurnalist, a cărui singură crimă a fost că a dezvăluit afacerile murdare şi putrede ale acestei lumi”, a declarat AFP Mario Mantilla, în vârstă de 58 de ani, care purta un costum reprezentând Statuia Libertăţii, pătată de sânge fals.

Ziare.com

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.