Reteaua Corect

Halloween în intreaga lume şi în România. Care este semnificaţia acestei zile

Scris de newsreporter in 31 octombrie 2020 la 11:52, in Lifestyle. 896 vizualizari Intra in discutie TaguriHalloween, obicei shortlinkhttp://crct.ro/nwSS

În ziua de astăzi, în America, s-a dezvoltat o întreagă industrie în jurul sărbătorii de Halloween. Copiii se costumează cât mai înfricoşător şi merg la colindat, vizitând fiecare casă, iar gazdele le oferă bomboane. Dovlecii sculptaţi şi luminaţi cu felinare şi multe alte decoraţii sunt specifice în această perioadă şi toţi se întrec în costume, care este mai înfricoşător. Însă puţini ştiu că aceasta este o sărbătoare veche, celtică, scrie Mediafax.

Ziua de 31 octombrie este ultima zi din calendarul celtic, o zi a sărbătorii păgâne, de onorare a morţilor. În urmă cu 2.000 de ani, această zi purta numele de All Hallows Eve. Acum, există nenumărate variante culturale ale zilei şi ale tradiţiilor din această zi, dar toate se întâlnesc în acelaşi punct: festivitatea celtica, denumită Samhain, care semnifică sfârşitul verii şi venirea anotimpului rece. Samhain reprezenta un prag temporal important, când sufletele morţilor se plimbau noaptea pe străzi şi pentru a fi îmbunate, oamenii lăsau daruri la uşă. Doar aşa credeau că vor avea o recoltă abundent.

În ziua de astăzi, în America, o întreagă industrie s-a dezvoltat în jurul sărbătoririi Halloween-ului. Copiii se costumează cât mai înfricoşător şi merg la colindat, vizitând fiecare casă, iar gazdele le oferă bomboane. Dovlecii sculptaţi şi luminaţi cu felinare şi multe alte decoraţii sunt specifice în această perioadă. Obiceiul costumării a luat naştere în Irlanda. Printre obiceiurile născute acolo se numără şi jocul ”snap-apple”, în cadrul căruia un măr este atârnat de tocul uşii sau de un copac şi cei prezenţi încearcă să muşte din el. Tradiţiile costumatului şi al colindatului au pătruns în Statele Unite la începutul secolului XX şi a avut succes atât în rândul adulţilor, cât şi al copiiilor. Primele costume de Halloween care au fost produse în masă au apărut în magazinele din America, în anii 1930. La capitolul culinar, printre mâncărurile asociate sărbătorii de Halloween se numără merele glazurate, obicei preluat din Marea Britanie şi Irlanda, prăjiturile cu dovleac, caramele, bomboane în formă de cranii şi, mai ales, celebra ”barmbrack”, o prăjitură cu fructe, în care se introduce un inel sau o monedă.

Halloween-ul în întreaga lume

Sărbătoarea Halloween-ului a ajuns şi în Mexic şi Spania, Ziua Morţilor- Dia de los Muertos. În aceste zile se poartă măşti şi se construiesc altare celor decedaţi, la care sunt aduse ofrande. De asemenea, şi în Haiti, Fed Gede sau Sărbătoarea strămoşilor, este un festival care se trage din cultura voodoo şi se sărbătoreşte în primele zile ale lunii noiembrie. Aici se aprind lumânări şi se fac vizite la mormintele rudelor, se bea rom infuzat cu condimente. Pe 1 noiembrie şi italienii sărbătoresc Ziua Tuturor Sufletelor. În Sardinia, cu ocazia acestei zile, sunt sărbătorite toate rudele decedate şi, asemănător tradiţiilor de Halloween, se fac felinare din dovleci, pe care localnicii le numesc ”capete de mort”.

Continuarea pe Mediafax

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.